magyarfutball.hu

FC Basel - Újpest FC 4 : 0 19:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 2 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
UEFA Európa Konferencia Liga 3. selejtezőkör 2. mérkőzés
ground : Bázel, St. Jakob Park
referee : Frid Yigal (Izrael)
attendance:
  1. ujpestfc.hu: -
  2. fcb.ch: 12.337
  3. nso.hu: 14.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.08.13, 10:17
    Patrick Rahmen: Voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek, amikor küzdöttünk. A szünet után időnként túl messze voltunk egymástól, de aztán vissza tudtuk hozni a stabilitást a játékunkba. A két mérkőzést nézve megérdemelten jutottunk tovább, de még sok dolgunk van.

    Michael Oenning: Igazából nem vagyok csalódott, hiszen tisztában voltunk azzal, hogy milyen lehetőségeink vannak. De ennek ellenére, úgy érzem, nagyon bátran játszottunk. különösen az első félidőben. Igyekeztünk előrejátszani, támadni sok helyzetet kialakítottunk. Pauljevic révén akár még a vezetést is megszerezhettük volna, de ez sajnos ez nem sikerült. A kulcsmomentum a második gólnál volt, amikor stocker gyakorlatilag ellökte a kastratit. Nagyon ügyesen csinálta, hiszen még a játékvezető sem fújta be, úgyhogy érvényesnek ítélték meg a második gólt.
    A második játékrészben kicsit változott már a hozzáállásunk, hiszen tudtuk, három gólt kellene szereznünk ahhoz, hogy bármilyen esélyünk legyen és egyre több kockázatot vállaltunk. Sok cserét hajtottam végre, hiszen nem csak a mai mérkőzésre, hanem kicsit a jövőre is gondolnom kellett. Például Tallo nem százszázalékos, nem akartam túl nagy kockázatot vállalni azzal, hogy esetleg a későbbiekben ne számíthassak rá. Ha összességében kell értékelnem a négy mérkőzést, jó tapasztalatokat szereztünk. Mind a négy mérkőzésen szervezett játékot mutattunk be, sok helyzetet alakítottunk ki. Talán az igazi nagy különbség, hogy ezekből a helyzetekből a legtöbb nem ment be, viszont az ellenfelünknek igen, így ők jutottak tovább.

    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/nb-i/ujpest/oenning-az-ujpest-kieseserol-tobb-kockazatot-vallaltunk-de-a-helyzetekbol-a-legtobb-nem-ment-be
    http://www.csakfoci.hu/kulfoldi-foci/europa-konferencia-liga/az-ujpest-elleni-4-0-ellenere-nem-teljesen-elegedett-a-basel-edzoje-volt-amikor-kuzdottunk
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.08.13, 10:03 (szerk.: 2021.08.14, 10:15)
    Ez a realitás, sajnos. Pontosan ilyen meccset vártam. Igazából kár szidni az UTE-t, hozták amire képesek, próbálkoztak, még vezettek is egy-két formásabb támadást az elején, de közpes nyomás alatt is jöttek a hibák hátul. Egyébként más taktikával kellett volna próbálkozni, így gyakorlatilag nulla esélyük volt.

    én úgy látom, hogy ez a védelem whhez a taktikához ezen a szinten nem elég.

    Az ötből három óvodás gólt kaptunk. Pedig mezőnyben nekem pozitív csalódás volt a csapat, nem gondoltam, hogy lesz ennyi helyzetünk.

    Csúnya lett a vége!
    Szégyennek nem szégyen, de ez messze volt a helytállástól.
    Sajnos a Fradi után brutál nagy az űr!

    "A svájciak nem mertek rotálni, mert az első meccs alapján úgy érezték, nem fér bele az Újpest ellen... Összejöhet a lila-fehér-bravúr?" .... NEM MERTEK!!!

    Valahol azért tiszteletet érdemel, hogy felvállaltuk a támadójátékot mind a két meccsen. Mondjuk így utólag ez a vak ló bátorsága volt...
    Ettől függetlenül, ha 10 emberrel védekezve kikaptunk volna kétszer 1-0-ra, az se lett volna jobb szerintem.
    Nekem úgy tűnik, hogy Oenning alatt azért fejlődik a csapat, de ez a szint nekünk még nagyon magas.
    Ez van, de legalább játszottunk 2 meccset normális csapat ellen. A fiatalokat remélem motiválni fogja, hogy eljussanak erre a azintre!

    Szerintem nem gáz a liláktól ez a szereplés. Talán a mai kiütéses vereség nem szép, de ezzel a kerettel vállalható.
    A 3-4x költségvetésű másik 2 EKL induló, akik az nb2-3 szintű ellenfelek ellen zakóztak, na ők szégyenkezhetnek.
    Hajrá Fradi! Szép estét mindenkinek!

    Nem is tudtam, hogy Federer Ujpest drukker...smiley

    Feleségem hozzászólásai:
    1. ˇujpest nehezen szerzi meg a labdát és konnyen veszíti el.
    2. a riporterre: ez kinek szurkol ?
    3. A drukkerekre: ezek kiknek kiabálják a "hajrá lilákat" a sok szerbnek és négernek, vagy csak úgy maguknak ?

    A 7x-es különbség a keretértékben + itthoni szinten is béna védelem.
    Azért valahol mégis vicces, hogy a leggyengébb kupacsapatunk (lilák) több pontot gyűjtöttek, mint a sokkal több pénzből összerakott MOL és PAFC...
    Annak, aki eddig hibernálva volt az elmúlt évtizedben: a belga olcsón vesz és többért továbbad. 10 éve ez folyik, fiatal magyarokat nem nagyon erőlteti, mivel nincsenek is, vagy nem eladhatók. tetszik, nem tetszik ez van. Tessék egy új tulajt ideirányítani... Olyan csodás magyar játékosok, mint pl. a Windecker kevesellte a pénzt itt és lépett Paksra. Apropó, Paks: sokaknak szimpatikus a játékospolitikájuk, de azért ne felejtsük el: fennállásuk alatt egyszer bírtak kijutni nk-i kupába (kb 10 éve), ugyanígy a 3. selejtezőkör lett a vége egy Baselnél sokkal gyengébb csapat ellen (Heatrs).

    Ezzel együtt az Újpest volt a legjobb EKL csapatunk!(2 győzelmmel és két vereséggel)
    Az 1-6 jobban mutat azért a Bázel ellen,mint az RFS elleni 0-5.
    Nekem már a Vaduz elleni kettős győzelemmel való továbbjutásuk is bravúr volt.

    Aludva egyet a mérkőzés után: mindenki tisztában volt azzal, hogy a Vadúz ellen ha tovább jutott a csapat, akkor hozzá a kötelezőt (kb 2 egyforma árazású keret). Azt is mindenki sejthette hogy Basel lesz a végállomás, hiszen sokkal magasabban értékelt és erős csapat magyar szinten. Ami szerintem hiányérzetet okoz sokunknak, az a védelem teszetoszasága és a könnyen kapott gólok. Szerencsére a negyedik gólnál már mást néztem (szép volt az is ?)(irónia). Lehetett volna ez szorosabb is. Néha egészen jól mezőnyöztünk, voltak helyzetek, ami persze semmit sem ér, ha hátul elqjuk. Mondjuk összesen ha oda 2-1…...sokkal pofásabb lett volna az összkép. Önning is már túl sokat volt itt, azért mer ilyeneket lódítani.

    egy forma 1 es hasonlattal élve, ahol is van 3 tized másodperc különbség két autó között, abból lesz 70 körön 22 mp, mindig. Ez a Basel 10 ből 10 szer hozná ezt a különbséget az Újpesttel szemben, ahogy egyesek jól fogalmaztak: folyamatosan nyílt az olló. És ezzel az a baj hogy ezt gyengécske légiósokkal értük el ... és nehéz vitatkozni azokkal, akik azt mondják, hogy ezt az 1-6 ot magyar játékosokkal is elérhettük volna ... mindettől függetlenül a felemelkedés reményében: Hajrá Lilák!

    A belgát sem értem, hogy akár üzletemberként is milyen fantáziát lát ebben? Az Újpest a Vadúznak tisztességgel visszavágott, a Basel mindenki tudta, hogy nagy falat. Az Újpestnek 7 millió eurós a költségvetése, Tallot leszámítva nincs igazán minőségi játékosa, rengeteg a sérült, nagyon szűk a kispad, aránytalanul büntetik őket. Ha ezt a csapatot a kupaindulás előtt jobban megerősítik (pl. hoznak egy megfelelő kapust, és egy belső védőt, esetleg egy klasszikus csatárt), és kicsit több szerencséje van (mint a fradinak) talán eljut a csoportkörig és most két magyar csapatnak szurkolhatnánk.

    Rendkívül bosszantó volt ez a meccs. Tallo és Croizet, ha elől tartotta a labdát, egyszerűen nem volt senki, aki odalépett volna segíteni nekik. Tallo jellemzően két emberrel a nyakán játszott, mihelyst hozzá került a labda, körbevették, néha négyen és senki sem segített neki. Ugyanez volt, ha az egyébként középpályás Croiset futott el a labdával. Annyira zéró a középpálya, hogy szinte fáj. A védelem (?) és a két támadó jözött csak töltelékemberek vannak. Onovo néha látható és ennyi. Csongvai egy vicc. És nem csak e meccs alapján látom így. Persze nem volt kérdés, hogy a Basel továbbmegy gólokkal, inkább az a gond, hogy a mi oldalunkon nulla a gólok száma. Ez a vékony keret még egy frontos harcon is kevés, nemhogy két- nemzetközi és nemzeti- kupában.

    Ebben azért több volt. Hiányoltam azt az agresszivitást ami a lilákat jellemzi a magyar valóságban. Az elején voltak helyzeteik, azokat kihasználják más az összkép. A Bázel edzője egy udvarias ember, Misi meg egy jó nagyot terelt. Ami a lilák edzőjét illeti, csodát ő sem tud tenni, mert ebből kell dolgoznia. Hibája, hogy a játékosait mentálisan nem készíti fel az adott feladatra. Ez a 6-1, összesítésben túlzó, ennél jobbak a lilák. Sajnálom, mert jó lett volna még egy csoportkörös csapat az európai ligák valamelyikében. Anyagilag és presztízsben sem lett volna rossz. Ez a 3. selejtező kör volt. Itt már nem aprózhatják el a klubok.(a LOL-MOL-LOM és a gyakadémia már szénné égett) Hajrá Fradi.

    Nem véletlen, hogy a kisebb NBI-es csapatok szinte menekülnek a kupaszereplés elől. Abból a keretből, amivel rendelkeznek, 1-2 körnél lehetetlen többet menni, az úri közönség viszont akkor is alázza őket, ha kimaxolják ami a szereplésben benne van.

    Az Újpest védelme az NB1 legrosszabb védelme, utcahosszal a legtöbb gólt kapták az elmúlt bajnokságban, így nem volt meglepő, hogy egy Basel is megszórja őket. Alsó hangon 3-4 gól simán elkerülhető lett volna.... helyezkedés, határozottság, jobb képesség.

    1. Basel 3 3 - - 13-2 9p
    .
    Grass-Basel 0-2
    Basel-Sion 6-1
    Basel-Servette 5-1
    .
    A svájci bajnokság középcsapai összevetve a magyar bajnokság középcsapatával... Nem gondolnám, hogy annyival erősebb lett volna az UTE, hogy ennél sokkal szorosabb eredmény benne lett volna.
    .
    Hiába magyar csapat az Újpest, nekem nyilvánvalónak tűnt, hogy a Basel akkor lőtt gólt, ha akart volna. Ha akarták, és tegyük fel, a lilák is betalálnak, ez lehetett volna akár 8-1 is tegnap.
    .
    Mindenképp reális a differencia! Inkább örüljünk annak, hogy a párharc 1/4-ig felnőttünk hozzájuk...

    Már első félidőben elment a meccs.

    Ennek ellenére azt mondom a Basel semmivel nem jobb csapat, mint az Újpest.

    Amivel jobbak, az izraeli bíró jobban szeretnél, ha a Basel nyerne.,

    Az Újpest támadásban egyetlen szabadrúgást sem kapott. A súnyi, alattomos svájci rúgdalózásokat a biró akarta észrevennni.

    Edzői hiba volt, hogy az újpesti játékosokat nem készítette fel kőkemény játékra. Ezekkel a svájciakkal nem lehet finoman bánni.

    Õk sem finomkodtak, a támadó játékosainkat hárman, négyen támadtak.
    A magyar futballt elátkozták sorozatban ezekkel a rohadt doxásokkal.

    Remélem az FTC törleszt a svájci ellenfele ellen a régi sérelmekért.

    Az M4 " szakértői " mintha a svájciaknak drukkolnának.

    A Bázelt a győzelmük ellenére sem tartom jó csapatnak. Kifogtak ma egy fáradt, erősen tartalékos Újpestet és egy csak nekik fújó izraelit.

    Biztos, hogy a BL csoportkörbe nem jutnak be.

    Én rühellem a belgát mint a büdös szart, azonban az edző most tényleg jó. De egy db Croizet-el nem lehet megnyerni egy ilyen párharcot. Diaby felejtős, a görög olyan lassú mint a Budavári sikló. Pauljevic meg tudja csinálni, de buta, nem néz fel. Tallo egy külön műfaj a futballban, tartja a labdát, jól megjátsza, de mivel nem kozeppályás, az alkata csatár, de a golvonalon is képes földbe rúgni. Ilyet én még nem láttam, annyira gólerős mint egy belső védő. A buzi belga pedig nem igazol, nem lehet frissíteni, rotálni a keretet, lesz 40 tétmeccs ebben a szezonban. Az hogy egy augusztusban kezdődő bajnokságban non-stop októberben igazolsz, állandóan újrakezdőket, kihagyókat, meg sérülteket, az szerintem maga a flamand hungarikum, én még ilyet nem láttam, de olyat se aki hallott ilyenről. És akkor még ki tudja mikor ad el 3 játékost a kezdőből 1 hét alatt? Mert képes rá. Mit lehet így várni? Olvasom hogy itt dobogóról, meg állandó nemzetközi kupaszereplést vízionálnak egyesek. Azért tenni is kéne valamit, Diaby, Jevtovski, Viana mind távozók helyett posztra jött, szóval csak játékosokat cseréltünk. Mehetne már haza a belga a tarka faszba!

    A hazai 1-2 után csak a csodát várhattuk. Az meg nem jött.

    És nem jött egy rúgott gól se, pedig 0-2 után a Basel úgy visszaállt hogy sorban jöttek a gólhelyzetek Tallóéknak.

    Pedig most is bátran játszottunk az első félidőben.

    Én ennél sokkal több becsinált magyar csapatot láttam a kupákban.

    A 0-4 meg soknak tűnik de nem számít mert nagyon helyesen mentek előre a fiúk hátrányban is.

    Én igen kritikus vagyok a belga alatt, de a csapatra vonatkozóan a tegnapi napról nem akarok komolyabb kritikát írni, arról meg nem tehetnek hogy ekkora fasz főnökük van. Megtették amit tudtak, hiányzott 4-5 minőségi friss ember, akik hiányoznak minden évben. Ahogy írod láttuk magyar csapatok sokaságát: Vasas, Honvéd, Felcsút, Paks, Videoton stb.az elmúlt évek alatt. Láttuk őket tanácstalanul játszani, vagy bekulázva védekezni, én azt hittem hogy velünk bővül majd a lista. Furcsa volt látni, hogy páran igenis képesek harmad annyi idő alatt is döntéseket hozni, mint ahogyan az nb1-ben kell. Tallo, Croizet, sokszor Mitrovic is mutatott valamit abból hogy egykor komolyabb játékosok voltak. Azért valahol jót tett ez a meccs nekünk. Gyorsabb gondolkodásra késztetett minket, és láttuk hogy a játék mely elemében találtattunk könnyűnek,kik azok akik nem képesek pontos játékra, lassúak, stb. Szerintem Koutroumpis, lassúsága Diaby ütemtévesztései, és pontatlansága, Pauljevic pontatlansága, és agyatlansága, felesleges visszacselei abszolút kirajzolódtak terhelés alatt. Oenning viszont jó edző. Tetszik a játékfelfogása, sokkal európaibb focit játszunk mint Vignjevuccsel. A többi a keret mélységén, és minőségén múlott. Maradt a bajnokság megmondom őszintén nem tudom mire számítsak. Ki vagyunk szolgáltatva innen a belga mocskosságainak, aztán sok a sérült, ősztől jön a Covid, stb. A debreceni meccs első 20 perce a dobogóra is elég lehetne, főleg a Basel meccs itthoni első félidejével keresztezve. De megint nem ezen fog múlni, szóval akár még hátra is tekingetni kell majd. Ez van 10 éve. Ha valami kezd összeállni a belga mindig szétrombolja, és immel-ammal erősít. Egyedüli elvárás évi 5 kupameccset megnyerni. Szurkolói szemmel ez viszont nagyon kevés.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018155
    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2844169