magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - GNK Dinamo Zagreb 2 : 1 19:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 1 : 2 (1)
UEFA Bajnokok Ligája 3. selejtezőkör
referee : Stieler Tobias (Németország)
attendance:
zárt kapuk mögött

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: fgymat
    2021.05.04, 16:46
    Köszi, javítottam.
     
  2. avatar: Tommy Shelby
    2021.05.04, 08:55
    A Dinamo Zagreb csapatában nem a most Újpesten játszó Lirim Kastrati játszott, hanem a névrokona.

    Kettő van belőlük, egy hónap eltéréssel születtek:
    en.wikipedia.org/wiki/Lirim_Kastrati_(footballer,_born_January_1999)
    en.wikipedia.org/wiki/Lirim_Kastrati_(footballer,_born_February_1999)

    Forrás: www.uefa.com/uefachampionsleague/match/2030319--ferencvaros-vs-dinamo-zagreb/
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2020.09.17, 10:41
    Zoran Mamic: Gratulálok a Ferencvárosnak. Sportban az nyer, aki több gólt szerez. A hazai csapat kegyetlenül kihasználta a helyzeteit, az első percben kapott gól után egyenlíteni tudtunk. A második félidőben még irányítani is tudtuk a játékot, de a magyar csapat megtartotta az előnyét. Nem tudtuk megvalósítani a tervünket, innentől az EL-playoffra figyelünk. Innentől már a múlttal nem szabad foglalkoznunk. A Ferencváros nem lepett meg a taktikájával, az erősségeit remekül használta ki.

    Serhiy Rebrov: Ahogy a Celtic ellen is hatalmasat küzdöttünk, úgy ma is. Három remek csapatot győztünk le, ezzel történelmet írtunk. De még vár ránk egy párharc. A szurkolók 90 perc alatti teljesítménye egészen biztosan sokat hozzátett a mai játékunkhoz. Ilyen fantasztikus hangulatot nem vártam, a bábuk is jól néznek ki, de az élő szurkolás egész más. A Dinamo ellen tavaly a második meccsen ugyanaz volt a gondunk, mint most itt a Dinamónak, a gyors gól. Az a meccs a második gólnál elszállt. Mindkét csapatnak keményen kellett koncentrálnia, most nekünk sikerült ez jobban. Nagyot léptünk előre, nemcsak az eredmény miatt, hanem a klubnak, a játékosoknak és szurkolóknak adott hit miatt. Most örüljünk! Nem a múlton gondolkodom, csak a jövőn. Nem számít, hogy melyik ellenfelet kapjuk. Fel fogunk készülni, alaposan, de magunkra kell figyelnünk, a három legjobb csapatot vertük ki, ez hitet kell adjon.

    Ezt a sikert ki kellett érdemelni, kemény munkával, koncentrációval, a siker nem jön az égből. Az, hogy engem éltetnek, nem csak rólam szól, hanem a csapatról. Ez mindenkit büszkeséggel tölthet el a klubnál, ez a közös siker jutalma. A playoff taktikailag egész más lesz, hisz az első meccsen idegenben kell játszani, a másodikon itthon. Ez előnyt jelenthet. Az esély, bárki is lesz az ellenfél, egyelőre 50-50%.

    https://ulloi129.hu/2020/09/16/rebrov-a-mai-gyozelem-a-klubnak-a-jatekosoknak-es-a-szurkoloknak-is-hitet-kell-adjon/
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2020.09.17, 10:39 (szerk.: 2020.09.20, 12:16)
    Nincsenek szavaim. Elképesztő. Még egy ilyen meccset nem élnék túl. Annyira remegtem az utolsó 20 percben... Vér helyett már csak adrenalin folyt az ereimben. Biztosra vettem, hogy Celtic ellen kiesünk, most már még biztosabb voltam, hogy itt a vége. Tudom egy szar gyáva kishitű senki vagyok. Köszönöm a csapatnak, hogy megmutatták, hogy Ők ezt nem így gondolják mint én és, hogy totál idióta vagyok. Most is sírok örömömben.

    És így lett az Uzuniért kidobott pénzből a világ leggyorsabban megtérülő befektetése..

    a Sasnál végigszurkolókrak külön köszönet!!!! nem hittem, csak reméltem hogy behallatszik - az se volt kis meló!

    Egyébként Boli eddigi egyik legjobb meccse volt, pedig kb. nem sikerült helyzetbe hozni őt. Rengeteget lépett vissza labdáért és osztotta ki szélre, vagy éppen indította fent a letámadást.

    És ha kellett még a védelemben is kisegített jobb hátvédben.. smiley Amúgy tetszik, ahogy időnként Tokmac előrébb megy és Boli visszahúzódik Tokmac helyére. Nagyon okosan meg van szervezve a játékunk.

    Így van! Egész meccsre Toki nem elég fizikális éknek, Boli pedig nem elég gyors szélre, viszont egy-egy helyzetben remekül sikerült a váltás. Plusz Uzuni is sokszor érkezett fel legelőre, nem véletlen, hogy rá jött ki a legtöbb helyzetünk.

    Kastrati 2M Orsic 7,5M Majer 2,3M Petkovic 11M (tm). Ezt a támadósort sikerült 0-án tartanunk. És biztos vagyok, hogy ezek a srácok összességében jóval többért fognak nyugatra igazolni.

    Három ország bajnokcsapata nem tudott eddig gólt sem rúgni nekünk. 6:2 a gólkülönbségünk, mindkettő öngól volt smiley

    Uzuniból a vélemények alapján egy félidő alatt Hüsingből, Kuntity lett. Csak fel kellett oldani a görcseit.

    Érdekes amúgy ez a korona-helyzet, mivel emiatt nem lehetnek nézők ugyanakkor részben emiatt vagyunk ott a legnehezess sorsolás ellenére is a BL playoffban!

    Gyerekek. Toki Zidane cselenel , gurult el rendesen a dinamo gyogyszere! smiley mar ket selejtezo vegen sirtam el magam. Best of Rebrov es a Csapat !

    Az első félidőben nyomtak a horvátok, de a másodikat nagyon profin lehoztuk. Európa! Európa!

    Annyiban \"vitatkoznék\", hogy nemcsak a második halfot hoztuk le nagyon profin. Hihetetlen, hogy Rebrov megálmodik egy taktikát, és a csapat pontról pontra végrehajtja.

    Ugyanaz mint a Celtic ellen: hihetetlen nyugalom van a csapaton. Nincs felesleges reklamálás, fetrengés, színészkedés, elrúgott labda. Abszolút profizmus. Csak így tovább. A szurkolók pedig fantasztikusak.

    A brazilokhoz hasonlóan játszottunk most is. Altattunk, sokat passzolva lassítottuk a játékot, de közben kerestük a jó passzsávokat. Ha nem sikerült, akkor kezdtük elölről.

    Nem tudom felidézni melyik meccsen kaptam több sört a nyakamba, mint a mostanin. Elképesztő volt végig szurkolni a meccset. Óriási élmény volt. Ha Molde ellen is lesz ilyen, újra ott a helyem.

    Azért a pénteki Paksi rinyára csattanós válasz ez Lovrétól, kellet az a 60 perc, hogy most így érkezzen.
    Lehet több is kellett volna, hogy ne sérüljön bele a meccsbe.
    Hajrá Fradi!

    Rebrov: 2 év, 2 bajnoki cím, 2 csoportkör. Nem tudom ki találta meg őt és hozta ide, de brutál.

    Én ennyire tudatosan még nem láttam magyar csapatot játszani, mint az elmúlt 3 meccsen. Most rengeteg ismerősömtől kapom a kommenteket, h kevés a csapatban a magyar. Ez igaz, de valljuk be, hogy nem jutottunk volna sehova se csak magyarokkal. Akik meg játszanak, azok előtt le a kalappal. Jobb játékosok lettek mint valaha is képzelték volna. Talán ennek hatására elimdul valami és emeli majd a magyar fiatalok küzdeni tudását, erőnlétét, akaratát, harciasságát.
    Meggyőződésem, h génekben benne van a foci, mint ahogyan régen is, de fentiek hiányoztak. Ez talán nagy lökést adhat... Hajrá Fradi, Hajrá Magyarország!

    Én a 78-ik percben lettem nyugodtabb,amikor a DZ kispadján Mamic arcát mutatták.Révetegen nézett előre,látszott rajta,hogy nem bízott már az egyenlítésben,lélekben feladta.

    Elképesztő ez a csapat! Köszönöm Istenem! Remélem Kovacevic és Lovre sérülése nem súlyos és a korona is elkerüli a csapatot.

    Hát szerintem az eddig látottak alapján nem túlzás azt állítani, hogy ez a csávó minden pénzt megér és BÁRKI más csak utána jöhet a sorban.
    Aki pedig nem érti, hogy Böde vagy Lanzafame miért nincsenek már nálunk, azoknak javaslom a Celtic illetve a Zágráb elleni győztes goljainkat és megkérdezném, hogy mégis melyikük futotta volna meg ezeket a helyzeteket úgy, ahogy Töki és Uzuni

    Ez az Uzuni mit csinált a gólnál? Ilyen higgadt, okos megoldást!? Hihetetlen! A legrosszabb, amikor sokáig, tisztán vezeted a kapusra a labdát. Sok időd van gondolkodni. DE ő elpasszolta ütemtelenül a támaszkodó mellett. Tokitól látta...smiley

    Ja és még annyit Botka és Frimpi is milyen profin szálltak be, kurva erős a padunk is.

    jó lenne ha jönnének videók a Sasnál történt szurkolásról, és amikor kimentek hozzájuk a játékosok! smiley)

    A Dinamo annyit focizott tegnap, amennyit hagytunk nekik: nem sokat.
    1. Petkovics kényelmesen körbe sétálta néhányszor a pályát.
    2. Majer fényévekre van Olmótól.
    3. Orsics mintha szabadságot vett volna ki.
    4. Livakovics egy bravúrt sem tudott hozzátenni a meccshez.
    5. A jobb oldaluk átjáróház volt az első félidőben.
    6. Ademi állta a sarat, de egyedül kevés volt.
    7. Rebrov megette Mamicsot vacsorára.

    Én Enditől voltam készen, mindenhova odaért, szerelt, passzolt, nagyon éretten játszott.

    Hatalmas jelenet volt amikor ellenünk történt szabálytalansagnal Rebrov bement a pályára egy kicsit helyrerakni a horvatot !

    Végre kiderült, Uzuni baromira gyors, és ahogy villant, termete ellenére Baturina is. A nehezen forduló, néha öregecske, vagy épp tapasztalatlan védők mellett ezekkel a gyors játékosokkal lesz keresnivalónk a későbbiekben is. És még mindig a hasonló gyors játékosokat keresgéljük.
    És ha netalántán mégis ismét vennénk a Sahtar-Dinamó párostól játékost, és mondanak egy összeget, és tudjuk, abból juszt sem engednek, nyugodtan mondhatjuk majd, hogy \"DA\".

    Visszanéztem...akik Somit ekézték,mehetnek a picsába.A kedvencem ugyanis,egyszerűen,mindenhol jelen volt.Az ellenfél tizenhatosán,a félpályán,a kapunk előtt...szerzett egy csomó labdát ,ott kalimpált a gyors lábaival mindenhol,egy 60m-s izom sprintel és blokkal góltól mentette meg a csapatot...és igen hibázott.Szinte mindenki hibázott is,meg kibaszott sok jót is csinált.Somi a Szél Fiából,lenge fuvallatot csinált,pedig az a gyerek qrva jó játékos,már most.

    Eleve rossz volt a horvát felállás. Egyedül Ademi volt labda szerző a csapatban.
    Ez a mai horvát felállás kb. az ötvenes évekre emlékeztett. 4 védő, 1kp, 5 csatár.

    Egyébként, nem teljesen mondanak hülyeséget. Elég furcsán cserélt Mamic. Lehozta a legveszélyesebb játékosát, Majert a 60. percben. Az alulmotivált, alibiző Petkovicsot meg végig fent hagyta.

    Én inkább Civicre haragudtam. A horvát gól előtti szögletet is ő hozta össze. És akkor már nem először buzizott a védekező harmadban.
    Somi inkább nem találta a helyét az első félidőben. Folyamatosan úton volt. De, szerencsére, volt, aki elmagyarázza neki a szünetben a dolgokat

    Amúgy öröm volt nézni, mikor Tokmac úgy döntött, hogy most megmutatja Stojanovicnak, hogy ő jobb támadó, mint amilyen védő a zagreb védő. Az egy élménydús csata volt. smiley

    Azt figyeltétek, Uzuni mennyire észnél volt a gólja után?
    Már majdnem levette a mezét, de hirtelen kapcsolt, hogy az felesleges sárga lenne. Az ilyen apró momentumok is bizonyítják, mennyit léptünk előre a profizmus terén.

    Uzuniról. Azt mondta róla Tomi, hogy nem az az egy az egyben leveszek egy játékost a pályáról típusú játékos, mint Toki, de olyan sebessége van, mint egy párducnak. Ahogy kirobbant a gólja előtt, azt a tempót jó volt nézni és okosan megvárta, míg elfekszik a kapus, nem vitte rá közelebb. A tempója miatt volt egy kis ideje erre, mert Dilaver a világ végéről indult el utána.

    Uzunit sajnáltam mikor öngólt szerzett( mit érezhetett), de mindent jóvátett.

    Szerencsétlen egy helyzet volt, nem tehetett az öngólról, úgy pattant rá a labda, hogy nem tudta kontrollálni már, de jobb is így, mintha a Horvátok lőtték volna. Ha nem pattan be róla, akkor is 99%, hogy gól lett volna, mert érkeztek mögötte.

    Ezt a meccset a tavaszi karantén időszak fegyelmezett edzésrendjével is nyerük meg. Ott kapta meg azt a pluszt a csapat, amiért a Zágráb a hajrában nem tudott fölénk kerekedni.

    Erőnléte a csapatnak parádés még a 95.percben is úgy sprinteltek, mint a 2.percben a gólnál !

    Amúgy a Dinamo gólnál a partjelző felkapta a zászlaját, szerintem le akarta fújatni Lovre megmászását, szóval csak ne dumáljanak a horvátok VAR-ról

    Civictől megijedtem kicsit az elején, volt pár hibája, de összességében nagyon jó volt. A jobboldalukat megvertük párszor az elsőben, látszott is, hogy ott váltottak a másodikra és a védő már nem mert annyit feljebb jönni.
    Komoly nyomást helyeztünk oda.

    Abraham óriási volt a szögletnél, mikor ellene fújtak.
    Bamba ábrázattal letaglózta a gyökeret. smiley

    Dénesnek külön gratula, a szokásos nagy védések mellett ezúttal a labdalehúzasok, öklözések is teljesen rendben voltak, végig higgadt volt és magabiztos. Lábbal is egyre ügyesebb, ebben rengeteget fejlődött Rebrov alatt.

    Statisztikai adatok a szerdai BL-selejtezős továbbjutásról. A nagy sikerről a teljes meccsriportot is böngészhetitek.

    Az 54:06 tiszta játékidejű találkozó kiegyenlített játékot hozott, ahogy azt az adatok is mutatják a 4-1-4-1-ben felálló Fradi (aszimmetrikus – Tokmac sokkal offenzívabb pozíciókat vett fel, mint a másik oldalon Uzuni) 51%-ban birtokolta a labdát, az első félidőben nálunk, a másodikban a vendégeknél volt kicsit többet a játékszer. Egy kicsit pontosabban is passzoltunk (84% ill. 83%).

    A kapura lövések számában a vendégek előnyben voltak (8/4 és 14/6), de a próbálkozásaik jobbára veszélytelenek voltak, ezt mutatja, hogy az xG-arány 1.09-1.21, míg az xcG 0.57 volt Dibusznál (igaz, ebben értelemszerűen Uzuni öngólja nincs benne), és 1.77 Livakovicnál. Geri gólja 0.83, Boli lövése 0.04, Uzuni első félidei ziccere 0.4, míg a gólja 0.51 xcG volt. A másik oldalon Stojanovic 7. perces és második félidei helyzete 0.18 és 0.19 volt, Ademi 8. perces lövése 0.12, Gavranovic 92. perces kísérlete 0.07 xcG volt. A meccs végén nem hiába állapítottuk meg Sherlockkal, hogy Dininek nem kellett nagy bravúrt bemutatnia.

    A vendégek némileg több párharcot (97-103) nyertek, ez a fejpárbajok következménye (ott 12-20 a különbség, Petkovic 9 fejpárbajából pl. 6-ot nyert, míg Leovac 6-ból 4-et, Ademi és Gvardiol 3-3-at). A legfontosabb negyedórában, a legvégén viszont a párharcok kétharmadát mi nyertük.

    A labdavesztéseknél (101-100) a lényegi különbség az, hogy mi 22 labdát adtunk el a saját védőharmadunkban, a vendégek csak 12-t. A mieink 4 labdaeladásából lett Dinamo-lövés, a másik oldalon ez a szám 3, de a győztes gól is egy ilyen helyzet után született. A vendégek 18 labdát szereztek a mi térfelünkön, a mieink 17-et az övéken. Főleg Gvardiol volt ebben kiemelkedő: egymaga 8 labdát szerzett a Fradi-térfelén (összesen 18-at) – de a Leeds kiszemeltje alaposan benne volt Uzuni találatában is.

    A vendégek többet támadtak (14+7, ill 32+2), de míg pozíciós játékból a mieink 5 lövésig jutottak el (36%), addig a vendégek 3-ig (9%). A taktikánk része volt, hogy rendre lesre állítsuk a vendégeket: 7-szer állította meg őket a partjelző, minket egyszer.

    A meccstempója magasabb volt a vendégeknek (15.5 passz/perc v. 17.7). Fegyelmezettségünket mutatja, hogy nagyon kompaktak voltunk. Átlagosan 44 méter volt a legtávolabbi csapatrészek közt, a Dinamónál ez majdnem 60 méter (58.6) volt.

    Kiemelendő Haratin (96%), Boli (92%) és Sigér (91%) passzpontossága, Haratin párharcokbéli hatékonysága (80%) és az, hogy Toki 10 cseléből 7 bejött.

    A Nemzeti Sport jóvoltából itt vannak a csapat InStat index-értékei:

    Dibusz 266 – Lovrencsics 273 (Botka 245), Blazic 263, Kovacevic 362 (Frimpong 227), Civic 300 – Haratin 281 – Uzuni 266, Somalia 280, Sigér 240, Tokmac 281 – Boli 240 (Isael 197).

    https://ulloi129.hu/2020/09/16/elo-a-dinamo-zagrab-elleni-bl-selejtezorol-3/
    https://ulloi129.hu/2020/09/17/igy-teljesitettunk-a-dinamo-zagrab-ellen-2/