magyarfutball.hu

AEK Athens FC - Vidi FC 1 : 1 21:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
betting game
tippek
  1. 0 : 1 (1)
  2. 1 : 0 (1)
UEFA Bajnokok Ligája rájátszás, 1. mérkőzés
ground : Athén, Olympic Stadium of Athens "Spyros Louis"
referee : Marciniak Szymon (Lengyelország)
attendance:
  1. aekfc.gr: -
  2. vidi.hu: -
  3. nso.hu: 42.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2018.08.29, 20:46
    Juhász Roli azt mondta itt a meccs után, hogy az utolsó három ellenfélből ez volt a leggyengébb, szerintem a Malmö sem volt erősebb, de tényleg lett volna sansz. Ezzel együtt kár lenne úgy nézni, hogy elrontottuk, örülni kell az EL-csoportkörnek.

    Ezt Rocchi döntötte el Felcsúton. Bár talán így marad némi esély az EL- ben nem pofozógép tölteléket játszani. Bátorkodnám javasolni, hogy Fiola és Vinícius helyére igazoljatok valakit, mert ott a hibapont.

    Kár, hogy nem az elejétől játszottátok azt, amit a második félidőben. Sb.

    és Nego egyre ügyesebb ebben. Amit én egyre nagyobb problémának látok, az Lazovics erőltetése az irányító középpályás poszton. Lazovics erőszakos, krakéler személyisége egyre jobban gátja a csapatjátéknak, ő a főnök a csapaton belül, és ez nagy baj. Nem indulhat támadás nélküle, mert a földig b.ssza le azt a játékost, aki nem passzol neki.

    Nikolics meg abszolút partner ebben.

    Nagyon jó edző Nikolics, mostanra tényleg megérdemli a maximális respektet. Pontosan tudja, hogy a keretben nincs minőségi csatár, ezért most azzal jött elő, hogy Negóból csinált azt, és erre korábban nem is volt példa, szóval megvolt a (részben kényszer szülte) bravúros és váratlan húzása is. Higgadt, jól elemez, a cserék nélküli meccselését én abszolút a keret, ehhez a színvonalhoz csak szűkösen elég méretének tudom be.

    Egyszóval jól jártunk vele, és remélem, még egy ideig marad is. Aztán úgyis feljebb léphet, ahogy Sousa tette. Csak ne télen. smiley

    Már már Bergi magasságokban mozog cserék terén... smiley

    Mondjuk a lendületet nem akarta megtörni az látszott.

    Gratula a Videotonnak! Nagy sansz volt a BL-re és ez kb.10 évente van, de sebaj ott az EL.

    Viszont a mai focicsaló (időcsaló) futballban a görögök új szinteket mutattak be. Remélem egyszer eljön a nap és bevezetik az időmérést vagy egyéb módon megoldják, de számomra fertelmesen unalmas és/vagy vérlázító amikor 1-1,5-2 percig áll a játék és nem történik semmi. Az eddig általam nem látott módok amiket mutattak:

    - Csere közben meggondolják magukat (első meccs) és mégsem cserélnek pedig nem történt sérülés vagy más havaria esemény. Amúgy elég egyszerű a metódus le kell adni a számokat és a 4. biró megoldja a többit...

    - Bedobás. Kapnak egy bedobást a labdaszedő visszadobj a görög elhajol, a Videotonos visszadobja a görög elhajol, a Videotonos visszarúgja a görögtől méterekre pattan. Végül meggondolja magát és elsétál és jön egy másik görög...

    - Az utolsó percekre új forgatókönyv van. A 85-90-percig nem látványos csak a szokásos időhúzás. Utána viszont indul a show

    - A labda átvitele a túlsó oldalra majd ott a legkisebb ütközés után földre esés és óriási fájdalmak előadása. Konkrétan az oldalvonaltól fél méterre feküdt a görög és csak az bő fél percbe telt mire a bíró eldöntötte hogy bejöhetnek az ápolók (természetesen az egész pályán keresztül szépen lassan) majd újabb egy perc után kiemelték a vonalon kívülre ami kb 10mp-es meló. Azt is észrevettem hogy a pálya oldalvonalai általában mágikus erővel bírnak mert aki kívülre kerül általában 5 másodperc alatt meggyógyul.

    - A kapusokat is bele kell venni az előadásba. Biztos a siker ugyanis fekvő kapus miatt azonnal megáll a játék ráadásul szintén jó messze van a kispadoktól, büntetlenül lehet ápolni jó sokáig és nem kell lemennie.

    Ezek tudatos "elemei" lettek a játéknak és a FIFA szégyene hogy ezek mehetnek. Ráadásul szabályban foglaltakat se tartják be a sporik lásd pl kapus 7 mperces szabálya. Lehetne ezeket szankcionálni, megoldani de a FIFA tesz rá magasról (láthattunk a Vb-n is csuda dolgokat) amíg megy a biznisz nem törődnek vele. Lehet, hogy kisebbségben vagyok a véleményemmel, de a horror árú jegyekért nem 45 másodperces földről kirúgást szeretnék látni.

    Utálhatod Lazovicsot, nekem sem szimpi a viselkedése, de ebben a párharcban speciel az egyik legjobbunk volt, két gólunkból egyet szerzett, egyet előkészített és szinte csak ő tudta eltalálni a kaput. Nem értem, most mi bajod van vele.

    Az mindenesetre tökéletesen lejött a tegnapi meccsből, hogy Pátkait és Lazovicsot egyszerre szerepeltetni a csapatban tökéletes zsákutca. Annak semmi értelme, hogy Pátkai Lazovicsnak passzolgasson (ahogy tegnap többször is történt), mert akkor körülményessé válunk és fölösleges köröket viszünk a játékba.

    Nyilván két (másfél) garnitúra kell a továbbiakban, amelyek közül az egyikben Lazovics az irányító, a másikban

    pedig a Pátkai-Varga kettős. Tamás Krisztiánt is bátran elő lehetne venni és még néhány, eddig alig-alig szereplő játékost.

    Jó meccs volt, ami ismét megmutatta, mennyit számít, ha egy csapatnak van edzője. (Ez az, amit a fradisták hülyébbik része nem fog fel, amikor Dollt mentegeti smiley)) ) A Vidi a rendelkezésre álló lehetőségekhez mérten nagyszerűen teljesített, a három, papíron erősebb csapat ellen egyszer sem volt olyan, hogy összecsuklott volna, vagy ne tudta volna, mit kell lépni az adott helyzetben, e tekintetben az AEK elleni első meccs 0-2-je + emberhátránya volt a legkritikusabb, és onnan is szépen visszajöttek. Tegnap pedig a baromi szerencsétlen 11-es után megint tíz perc kellett a váltáshoz, taktikailag és mentálisan is jól vizsgázott a csapat.

    Ugyanakkor az is szépen megmutatkozott, hogy a BL-szinbthez képest miért nagyon limitáltak a képességek és lehetőségek, már a jól működő védelem sem teljesen BL-kompatibilis, előrébb pedig egyértelműen csak a szervezettség és a jó hozzáállás kompenzálja valamelyest a szerény lehetőségeket, a már nem kiegyensúlyozott, szeszélyes Lazovicsot leszámítva nincs még európai-középszintű támadónk se (ő is csak jobb napjain az), lehet, hogy egy BL-csoportkörben is el tudtunk volna húzni pár meccset a döntetlen határán billegő eredmény felé, de azért valószínűbb, hogy 1-2 pont lett volna a maximum. (Az AEK is messze van az európai élmezőnytől, mégis csak mentünk utánuk, persze ehhez kellett némi balszerencse is.) Az EL-ben viszont kifoghatunk olyan ellenfelet, amelyik nincs a játékosállományt tekintve magasan a Vidi fölött, Malmö meg AEK-szintű csapatokat, és lehet játszani velük pár kiegyensúlyozott, jó meccset. Persze azt sem bánnám, ha egy sztárcsapat is beesne, mert olyat meg ritkán látni tétmeccsen errefelé.

    Lazovics nagy mester.. el kell ismerni. Nézzétek meg, mikor hasbarúgják, akkor egy másik görög hátulról fogja, hóna alatt, de ő még így is el tud esni. óriási fazon.

    Nem nagyon értettem a balhét, örültek volna a görögök hogy továbbmentek, csak maguknak ártottak ezzel.

    Horvát szerb belháború volt. Annyira most nem játszott rá Lazo, mert vérzett is a keze.

    Ritka paraszt banda volt ez a görög, de mi sem most gyüjtöttük a fair play pontokat. Elszakadt sokaknál a cérna a végén.

    Az első meccsen mindkét kiállítás véleményes volt, másik bírónál talán egyik sem az. És a meccs maga sem volt annyira durva, bár persze ment itt is, ott is némi piszkálódás. Ehhez képest most Athénben fejelésért meg hasba rúgásért állítottak ki, ráadásul a továbbjutó csapatból, még ha volt is előzménye a pályán, ez nem rólunk állít ki bizonyítványt.

    A meccs végi ordenáré időhúzással együtt tényleg nem egy szimpatikus banda, de ekkora tétnél benne van, hogy túlpörögnek a játékosok. A mieinket sem kell félteni. Jobban bosszant, hogy játékban sem voltak jobbak, de most nekik kedveztek a nüanszok.

    A lényeg a további folyamatos előrelépés kell, hogy legyen. Amióta Nikolics itt van, ez megvolt, a nemzetközi porondon és itthon is. Kell, hogy a klubnak legyen terve a továbbiakra is, akkor is, ha - ahogy kisebb csapatoknál szokott lenni - előbb-utóbb elviszik a jó játékosokat és edzőt. Nem szabad itthon lemaradni, a nemzetközi csoportkört pedig mostantól elvárás a csoportkör. Ez a mostani nagy siker a magyar focinak, de ekkora invesztícióval, kb 20 millió eurós költségvetéssel egyszerűen ott kell lenni. Ezen a szinten tartáson, folytonos fejlődésen kell dolgoznia Kovács Zoliéknak, nem kis feladat.

    Persze a csoportkört meg ki kell élvezni.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018177
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2018.08.29, 20:23
    Marko Nikolics: Kétféle érzés kavarog bennem. Először is, büszke vagyok a csapatra, de természetesen szomorú vagyok, hogy nem sikerült odaérnünk a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Igaz, szinte senki nem számított arra, hogy egyáltalán idáig eljutunk. Ma is láthattuk, hogy ez a csapat igazi harcosokból áll, a játékosok mindent kiadtak magukból. Emelt fővel, büszkén kell hazamenniük, és remélem, hogy Magyarországon is büszke rájuk mindenki. Gratulálok a srácoknak, de természetesen gratulálok az AEK-nek is a továbbjutáshoz. Remek hangulatban játszhattunk itt, Athénban. Azt nem állítom, hogy mi voltunk a jobb csapat a két meccs alapján, de én úgy gondolom, hogy rosszabbak sem voltunk. A két párharc alatt legalább tíz nagy helyzetünk volt, de csak két gólt szereztünk. Hiányzott egy kis szerencse, valamint az AEK kapusa is nagy bravúrokat mutatott be. Szervezetten játszottunk, talán a görög újságírók és szurkolók sem számítottak arra, hogy az utolsó percig nagy problémákat okozunk majd a helyi bajnokcsapatnak. De itt is és Budapesten is mindenki küzdött az utolsó percig, egy pillanatra sem adta fel senki a párharcot! Rajtuk is látom, hogy szomorúak a kiesés miatt, de már a lefújás után összehívtam őket a kezdőkörben, majd üdvözölték a szurkolóinkat. Itt szeretném átadni speciális köszönetemet annak a csoportnak, akik mindenhová követtek minket a nyár folyamán! Természetesen még semminek nincs vége, most jön a Ferencváros elleni rangadó a bajnokságban, közben pedig az európai sorozatunk is folytatódik, figyelünk az Európa Liga-sorsolására pénteken.

    Marinos Ouzounidis: Féltem attól, hogyha gólt szerzünk, idegessé válunk, hiszen nagyon nagy volt a tét, sok minden forgott kockán. Valóban idegesen játszottunk, de ennek ellenére is úgy gondolom, hogy összességben jobbak voltunk ellenfelüknél. Midnenkinek jár a gratuláció, mert sok olyan problémánk volt, amely kivülről nem látszik. De ezeket megoldottuk házon belül, ez összekovácsolta a csapatot. Nem játszottunk ma jól, de a lényeg a továbbjutás. Büszke vagyok a labdarúgóinkra, és mindenki büszke lehet ma az AEK névre és arra, hogy ott vagyunk a csoportkörben.

    https://www.molvidi.hu/2018/08/29/marko-nikolics-buszke-vagyok,-de-szomoru-is-egyben-.html