magyarfutball.hu

Diósgyőri VTK - PFC Litex Lovech 1 : 2 20:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.4 (5 szavazat)

játékvezető: 4.2 (5 szavazat)

hangulat: 4.4 (5 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.26, 12:49
    Mi is kint voltunk a meccsen!Fantasztikus volt a hangulat!!!!!!!!!!
    Csinálják csak a stadiont az Mtk-nak.Megérdemli.....
    A meccsről: Tényleg van ennek egy furcsa lélektana:
    Berúgtuk a gólt:boldogság,csordogált a meccs.Aztán jött a második félidő és a Litex egyenlítés,és az a baj hogy még ekkor sem tudtuk átvenni az irányítást.Félpályánál álltak a hátvédeik,amint megszereztük a labdát,kirúgtuk a 16-oson kívülről és már ütötték is vissza.
    Nem volt aki megtartsa elől,támadást vezessen,szabadrúgásokat harcoljon ki,ha másért nem is..hogy menjen az idő.
    ANTAL BOTOND JÓL VÉDETT!!!
    A cserék viszont semmit nem tudtak hozzátenni.Remélem rámcáfol majd a további meccseken Bori,de basszus az semmit nem csinált.Momentuma nem volt.Csak szaladgált 10 nm-en,és nem ment bele egy párharcba sem.mintha nem bírt volna..(A Litex **** csatára,amikor berúgta a gólt,úgy ugrált mint egy majom,és láttam olyat is hogy kifelé magyarázott.Ezt vajon észrevette az éleseszü ellenőr??Ez nem provokáció?)
    ENNEK ELLENÉRE MI TOVÁBBJUTOTTUNK!!!!ÉS BÁRMI IS LEGYEN A KRASZNODAR ELLEN,MI MÁR NYERTÜNK!!!
    HAJRÁ DIÓSGYŐR!!!!!!!


    Nem vagyok egyedül gondolom,mikor nem értem,a védekezésben amatőr dolgokat produkálva,nyújtunk ilyen játékot..Teljesen meg zavarodva az egész hátvéd sor...Gratula a csapatnak a tovább jutáshoz,de azt gondolom,ez a csapat kb 30 százalékát nyújtotta ahhoz képest,amit valójában tud...És ezzel is igaza volt Szivicsnek ,hogy érthetetlen,ilyen önbizalom nélkül,hogy lehet focizni....Szerintem Antal és Elek játszott úgy ahogy a többieknek is kellet volna....De még egyszer öröm hogy egyedüliként tovább jutottunk.


    Amit a mai magyar futballban elért mostanság a Diósgyőr az egy abszolút "sikertörténet". Szűk a keretük, az új stadionjuk még sehol, transfermarkt szerint a 16 magyar csapat közül csak a 6. helyen állnak érték tekintetében, Kovács Zoltán távozott, Tavasszal Tomislav Szivicset meghurcolták és Futács Márkó sincs már a keretben. Ilyen kondíciókkal a mai magyar görcsös és kimondottan gyenge euroliga szereplések mellett kifejezetten jó eredménynek számít az, hogy 2 selejtezőkörön tudtak túljutni. No persze cseppet sem szórakoztató és európai színvonalú focival, de legyünk realisták és örüljünk az efféle sikereknek is. Ha a Krasnodar ellen kiesnének akkor egy szavunk sem lehet, mert értékben egyébként is 10x drágább csapatról beszélünk. Ja és tavasszal egy ligakupa győzelemmel, egy magyar kupa döntővel és egy 5. bajnoki helyezéssel zártak. Magyarán Szivics lehet, hogy olykor megosztó személyiség, de a szakmájához azért ért valamit! Gratula neki!


    Eltaktikáztuk a meccset , és meg is ijedtek a játékosok amiből majdnem tragédia lett . Nincs nemzetközi rutin , sokat kell még tanulni ennyire nem szabad megijedni . Az látszott hogy ennél többet is tudnánk de így nem lehet . Hozzátéve azért ez a Liteksz nem rossz csapat . Az oroszok ellen a tisztes helytállás is bravúr lenne , igaz ez is az volt ! A GRATULÁCIÓ AZÉRT JÁR A FIÚKNAK !


    Mikor a magyar kupa indul akkor a járási csapatok is indulnak na kérem szépen ez ugyanaz csak nagyban,európai szemmel ezek a csapatok a járási csapatok,de gratula a továbbjutóknak,csak kezeljék helyükön a továbbjutástsmiley


    Terv szerint ment az első félidő,de a második is jól kezdődött,ami a végén volt,az már edzői kérdés.Meg kell tanítani őket,hogy a lelkesedés kevés,a labdát úgy is meg lehet tartani,ha elől két ember megpróbál labdát megtartani.Pozitivum: Már a labda átvételekor erőszakos belépőkkel zavarba kerültek Lovecsiek.Abajnokságban ha így játszunk a dobogó biztos.


    Gratula a Diósgyőrnek a továbbjutáshoz! Játékot direkt nem írtam, mert arra nem lehet büszke a csapat, főleg a második félidőben mutatottal. Végig az volt bennem, ha itt rúgott gól nélkül esik ki a Lovecs, akkor az a sors igazságtalansága lett volna. Már az első meccs sem volt sima a DVTK szempontjából, több meleg szituációt éltek át a kapujuk előtt és ez erre a meccsre is igaz volt. A gyors, mozgékony lovecsi támadók többször megetették a miskolci védelmet és csak a szerencsén, pontatlanságukon és Antalon múlott, hogy nem találtak be korábban a kapunkba. Az mondjuk kitűnt mindkét találkozón, hogy összességében jobbak, képzettebbek a bolgár csapat játékosai. Több esetben úgy éreztem, hogy úgy mentek át a diósgyőri védelmen ezek a játékosok, mint kés a vajon.
    A második félideji támadójátékról ne beszéljünk, mert én olyat nem igazán láttam. Ha megszereztük a labdát, jobbára előre vágtuk, rúgdostuk azt Grumics felé, aki mellé néha ugyan, de felértek a társak, de akkor is elég gyorsan eladtuk, nem tudtuk megtartani a labdát. Persze erre lehetne azt írni, hogy a hétvégi bajnokira tartalékoltak a srácok, meg több fronton kell helyt állni a jövőben, illetve kevés az olyan csereember, akit nyugodt szívvel be lehet dobni a mérkőzéseken, stb. Pl. engem inkább feldobott volna, ha hazai közönség előtt játszhatok, jó hangulatban, emellett a továbbjutásunkat semmi sem veszélyezteti, így lehetett volna előre menni, tartani, megbecsülni a labdát, okosan játszani. Ehelyett meg - mondjuk ki - szenvedés volt a második játékrész.
    Mégegyszer gratula a DVTK-nak a következő fordulóba jutáshoz, egy komolyabb, magasabban jegyzett, jobb játékosokból álló csapatot sikerült búcsúztatni, ami szép eredmény. Persze szebb lett volna kettős győzelemmel, kapott gól nélkül tenni ezt, de az a látottak alapján - valljuk be őszintén - nem lett volna megérdemelt. A következő fordulóban a jobb játékerőt képviselő oroszok ellen ennél sokkal több kellene ahhoz, hogy továbbjussunk, az már tényleg hatalmas bravúr lenne. A tisztes helytállás legyen a cél!


    Azt vártam, hogy nagyon nehéz meccs lesz, mert a Litex nagyobb értéket képvisel, gyorsak is. De arra azért nem gondoltam, hogy három gólos előny után infarktus közeli állapotba kerülök. A támadásokról teljesen lemondtunk a második félidőben, amikor valaki megindult, a többiek nem jöttek, így egyedül nem tehetett semmit.
    Egyébként rengeteget futottak a játékosaink, nem engedtük átvenni a labdát a kapunk közelében, illetve a gyorsaságukkal nem nagyon tudtunk mit kezdeni.
    Jó volt ez így, a rajtnál álmunkban nem gondoltuk volna - többségünkben - hogy két forduló után is állva maradunk. A többi már csak ajándék. A Honvéd az Anzsit kapta, mi a Krasznodart. De a remény hal meg utoljára.

    forrás:
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2352353
    http://www.csakfoci.hu/dvtk/node/170653
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.26, 12:12
    Gosztonyi András: - Sokat nyomott a latba, hogy mi szereztük az első gólt. Jól sáfárkodtunk az előnyünkkel, én pozitívan látom a mérkőzést. Örülök, hogy újra be tudtam lőni a tizenegyest, eldöntöttem, hogy hová rúgom, szerencsére sikerült.

    Bacsa Patrik: - Nagyon szép eredményt értünk el azzal, hogy tovább jutottunk. Voltak hibák, amiket ki kell majd javítanunk. Mindent megtettünk, amit a mester kért, küzdött az egész csapat. Ha így haladunk tovább, akkor nagyon sok sikert érhetünk még el.

    Bori Gábor: - Úgy kezdtünk, ahogy mi szerettük volna, de sajnos nagyon nehézzé tettük magunknak a végét. Összességében nem játszottunk rosszul, de a következő körben több lapáttal rá kell tennünk a teljesítményünkre, hogy sikeresek legyünk.

    Kádár Tamás: - Összességében ez egy bravúr, hiszen minket a két meccs előtt itthon nagyon leírtak. Senki sem számított arra, hogy meglepetésként 2-0-ra tudunk győzni Bulgáriában, illetve tovább fogunk tudni jutni. Én büszke vagyok a csapatra és mindenkire, aki a Diósgyőrért a háttérben dolgozik. Nehéz mérkőzés volt, de mindenki tudta, hogy nem lesz könnyű, mert a Litex egy nagyon jó alakulat. A lényeg, hogy sikerült továbbjutni, mindenki boldog a klubnál, várjuk a következő ellenfelet.

    Antal Botond: - Nehéz meccs volt, de azt már az első találkozó után is tudtuk, hogy nem vár ránk sétagalopp. Szerencsére olyan eredményt tudtunk elérni, ami továbbjutást jelentett és nagyon boldogok vagyunk most e miatt. Felfoghatatlan élmény volt, hogy a szurkolók a nevemet skandálták és ilyen rövid idő alatt meg tudtam szerettetni magam. Nagyon sok energiát adott. Köszönöm nekik ezúton is.

    Dražen Okuka: - A Litex megmutatatta, hogy erős csapat, így utólag azt mondom, hogy számunkra az első mérkőzésen dőlt el a továbbjutás. Az utolsó 10-15 percet kivéve jól koncentráltunk, sajnos háromgólos vezetésnél kicsit leengedtünk. A szurkolók szenzációsak voltak, a lefújás után kisajátítottam egy kamerát is, mert szerettem volna felvenni őket. Nagyon jól szurkoltak. A következő körben azt mondják, hogy a Krasznodar a favorit, de a Litex is favorit volt. Mi vagyunk a harmadik fordulóban az egyetlen magyar csapat, ezért ha lehetőségünk adódik, igyekszünk majd kihasználni.

    Debreceni András: - Olyan volt a mérkőzés, amilyenre számítottam. Nehéz volt, de a mai magyar foci helyzetében szerintem nem kell megmagyarázni azt, ha valaki továbbjut egy nemzetközi kupában, legyen bárki is az ellenfél. A mérkőzés utolsó perceit én betudom annak, hogy nemzetközi tapasztalata ennek a csapatnak és sok játékosnak még nem nagyon van. Nem csak nyolcvan percig kell maximálisan koncentrálni, hiszen a meccs akkor ér véget, amikor a játékvezető lefújja. Ezt is meg kell tanulni, bízom benne, hogy a tapasztalatokat tudjuk majd kamatoztatni a következő körben. Nekünk most már veszíteni valónk nincsen, a labda gömbölyű, ugyanúgy pattog nekik is, mint nekünk. Bármi előfordulhat.

    forrás:
    http://dvtk.eu/hirek/igy-lattak-a-foszereplok-a-tovabbjutast/8002/
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.26, 12:06
    Szivics Tomiszláv: Nagy bravúrt hajtottunk végre a továbbjutással egy nagyon jó csapat ellen. Egy kiváló csapat kiesett és egy harcos csapat jutott tovább. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, az utolsó tíz percre összezuhantunk kissé, de addig minden olyan forgatókönyv zajlott, ahogy azt mi előzetesen elképzeltük. Azt gondolom, kiszolgáltuk a szurkolóinkat, a szívünket-lelkünket kitettük a pályára. Az anyagi siker mellett rengeteget fogunk tanulni a nemzetközi mérkőzésekből. A mai este után dolgozni kell tovább, hiszen vasárnap már jön a Puskás Akadémia.



    Krasszimir Balakov: - Véleményem szerint az ellenfél vezetőedzője nagyon jól megszervezte a csapata játékát, mindenki látta a mérkőzést, ma is legjobb tudásunk szerint próbáltunk játszani, de a szerencse ma sem állt mellénk. Sok lehetőségünk volt a találkozón, igyekeztünk veszélyesek lenni, de ez nem mindig sikerült. Ahogy előre megmondtam, ha gólt lövünk, azzal nehéz helyzetbe hozzuk az ellenfelünket, és ez is be is igazolódott. A gond csak az volt ezzel, hogy későn érkezett ez a gól. Ugyan elveszítettük a párharcot, de emelt fővel távozhatunk a helyszínről. A DVTK-nak további sikereket kívánok!

    forrás:
    http://dvtk.eu/hirek/el-tovabbjutott-a-dvtk/7986/
     
  4. avatar: ThomeeDVTK
    2014.07.18, 10:01
    Valószínűleg az északi kanyar egyik karéját (szerintem a kisebbik tribün felőlit) fogják lezárni. De lehet, hogy cserébe a déli kanyarnak csak az egyik fele lesz a vendégeké.
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.17, 20:10
    A Debrecenben lejátszott DVTK - Birkirkara UEFA Európa Liga selejtező mérkőzésen felhangzott szurkolói rigmusok miatt szektorbezárással büntette a DVTK-t az európai labdarúgó szövetség.
    Az alapvetően sportszerű hangulatú DVTK - Birkirkara találkozón sajnos felhagzott két olyan rigmus, amely miatt súlyos büntetést kapott a DVTK. Az egyik az MLSZ-ben dolgozók nemi identitását firtatta, a másik pedig a máltaiakat kapcsolta egy magyarországi etnikumhoz.

    Ezért klubunk a soron következő hazai UEFA Európa Liga-mérkőzésen nem nyithatja ki a Nagyerdei Stadion B5, B6, B7 jelű szektorait. (Mivel a következő mérkőzést Nyíregyházán játsszuk, a büntetés az ottani körülményekhez alkalmazkodva lép hatályba).

    A szektorbezárás nem csak azt jelenti, hogy bevételtől esik el a DVTK, hanem azt is, hogy ezzel csökken a Nyíregyházi Városi Stadion befogadóképessége és előfordulhat, hogy emiatt néhányan lemaradnak a Litex Lovecs elleni visszavágóról.

    Ezzel az UEFA ismét nyomatékosan hangsúlyozta, hogy nem tűr semmilyen kirekesztő magatartást, legyen szó nemi identitásról, felekezeti vagy etnikai hovatártozásról.

    Ismételten kérjük szurkolóinkat, hogy töröljék szurkolói repertoárjukból a kirekesztő rigmusokat, mert a következő alkalommal az már stadionbezárást is eredmányezhet!

    Köszönjük az együttműködést, egyúttal biztosak vagyunk benne, hogy így is megszámlálhatatlan dal és rigmus marad, amely a DVTK dicsőségét zengi és győzelembe hajtja a fiúkat.

    http://dvtk.eu/hirek/sulyos-uefa-buntetes/7970/