magyarfutball.hu

Budapest Honvéd FC - FK Vojvodina 1 : 3 20:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (2 szavazat)

játékvezető: 2.5 (2 szavazat)

hangulat: 4.5 (2 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2013.09.05, 13:12
    2013. augusztus 22-i ülésén az UEFA Ellenőrző és Fegyelmi Bizottsága elmarasztalta a Bp. Honvédot a Vojvodina elleni Európa-liga- mérkőzéseken tanúsított szurkolói magatartással kapcsolatban. A bizottság mindkét mérkőzésen észlelt problémákat.

    A Vojvodina - Honvéd mérkőzésen, melyet július 18-án tartottak, az elmarasztalás a Honvéd szurkolók részéről a Vojvodina szurkolók irányába tanúsított homofób és rasszista megnyilvánulások miatt következett be. A július 25-én tartott Bp. Honvéd – Vojvodina mérkőzéssel kapcsolatban a bizottság megállapította, hogy a Honvéd szurkolók ”cigányok, cigányok” kiáltással és náci karlendítéssel gyalázták a Vojvodina szurkolókat.

    Az UEFA döntése a következő volt:

    1. A Bp. Honvéd következő UEFA által szervezett hazai mérkőzését a bizottság zártkapussá nyilvánítja.

    2. Az UEFA a 2008. augusztus 22-én meghozott döntését, amely felfüggesztett 1 zártkapus hazai mérkőzést, a bizottság aktivizálta, így az 1. pontban kiszabott büntetéssel együtt 2 zártkapus mérkőzést kell játszania a Honvédnak az UEFA által szervezett versenyeken.

    3. A Bp. Honvédot 50 ezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta.

    A Bp. Honvéd FC mélységesen elítéli azokat, akiknek ezt a büntetést köszönheti és megerősítve érzi magát abban a tudatban, hogy helyesen jár el, amikor fellép a szélsőségek és a szélsőségesek ellen. Ugyanakkor a fentiek ismeretében meg kívánja fontolni, hogy milyen más, eddigieknél lényegesen keményebb intézkedésekkel tudja meggátolni a rasszista, antiszemita, antiroma, homofób, más nemzeteket gyalázó, a magyar múlt legsötétebb szakaszát idéző megnyilvánulásokat.

    Bp. Honvéd FC

    forrás:
    http://www.nb1.hu/hirek/honved-ket-zartkapus-meccs-es-50-ezer-euro-buntetes
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2013.08.11, 17:51
    - Minek köszönhető az újabb vereségük?
    Marco Rossi: A találkozó a csapatom tagjai által elkövetett hibák sokaságáról szólt. A kezdés előtt külön felhívtam a játékosaim figyelmét arra, hogy ellenfelünk csak a hibáinkra vár majd a mérkőzés folyamán, az első találkozón megszerzett kétgólos előnye miatt. Erre az történt, hogy a vendégeink két gólt szereztek az első félidőben a mi hibáinkból.

    - Csak a hibáknak tudható be a kiesésük?
    - Egyértelmű, hogy a Vojvodina jobb erőkből álló csapat a Honvédnál, ezt nem vitatom. De van más is, ami aggaszt. Nagyjából egy hónappal ezelőtt mondtam, hogy ha Lanzafamét és Martínezt elveszítjük, és nem jön helyettük senki, nem tudjuk őket megfelelően pótolni, akkor nehéz lesz megismételnünk a tavalyi eredményeinket.

    - Az első kapott gólok mindkét mérkőzésen zavart okoztak a kispesti sorokban.
    - Minőség nélkül nehéz futni, nyomni, küzdeni, kellően agresszívnek lenni. Ezek a tulajdonságok a játékunk jellemzői voltak az előző bajnokságban. Próbálunk fegyelmezettek lenni, de ha hibázunk, és abból gólt kapunk, akkor vége is a meccsnek. A visszavágón két helyzetből két gólt kaptunk az első játékrészben, igaz, ezek nagyon komoly lehetőségek voltak, de a mi hibáinknak köszönhetően. Labdakezelésekben, passzokban is sokszor vétettünk, ilyen megingásokat, amik a csapatomat jellemezték, nem láttam a másik oldalon. Ha tudunk hozni valakiket a távozóink helyére, akkor előre tudunk lépni, ellenkező esetben várni kell, amíg a fiatalok felnőnek. Nyilván még gondolkodhatunk igazolásokban, de egyelőre ez a keret nem éri el az előző évi erősségét. Pozitívum, hogy sok tehetséges játékosunk van, tőlük várható jó teljesítmény, de nem rögtön.

    - A bajnokságot annak a Kecskemétnek az otthonában kezdik, amelyik gárda ellen még nem nyert a Honvéd.
    - Fontos, hogy kielemezzük, javítsuk a hibáinkat, és hogy a sérültjeink felépüljenek. Fontos a jó rajt, nehéz helyzetben vagyunk, sokan hiányozhatnak majd, de eredményesnek kell lennünk.

    forrás:
    http://nb1.hu/hirek/marco-rossi-elismerte-hogy-vojvodina-jobb-csapat

    - Amit honlapunknak mondott a mérkőzés előtti este adott interjújában, beigazolódott. Nem voltak kényelmesek, nem vették félvállról a meccset.
    Marco Nikolics: Mint akkor is elmondtam, nem értettem egyet azokkal a hangokkal, hogy már az első mérkőzésen eldőlt a továbbjutás. Ezért is vettük ugyanolyan komolyan a visszavágót, mint az újvidéki mérkőzést. Gratulálok a Honvéd csapatának és vezetőedzőjének. Kemény ellenfelet ismertünk meg bennük,de mindenekelőtt saját játékosainknak gratulálok, akik nagyon jó teljesítményt nyújtottak az elmúlt két mérkőzésen.

    - A mérkőzés előtti edzésükön tényleg semmi lazaságot nem tapasztaltam...
    - Jó volt látni a találkozó előtt a játékosokon a nyugalmat az öltözőben és megfelelő mentális állapotot, ami meg is mutatkozott az eredményben. Mint ahogy a góljaink utáni örömöt is jó volt átélni. Azokban a pillanatokban is megmutatkozott, hogy nagy feszültség szabadul fel a játékosaimban, amit a nagy koncentráció igényelt.

    - Milyen céljaik vannak még az EL-ben?
    - Nagyon örülünk, hogy legalább még két mérkőzésen szerepelhetünk az Európa Ligában. Nálunk a bajnokság még nem kezdődött el, így ez további lehetőség, hogy a csapat összecsiszolódjon.

    http://nb1.hu/hirek/vojvodina-es-edzoje-betartotta-igeretet