magyarfutball.hu

Videoton FC - FK Mladost Podgorica 2 : 1 20:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 1 (1 szavazat)

játékvezető: 2 (1 szavazat)

hangulat: 5 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2013.07.05, 12:10
    Ne fogjuk a kemény alapozásra kérem.

    Az első félidőt sem volt egyszerű, de a másodikat, már kész kín-szenvedés volt nézni.

    Az eredménynek örülhetünk, de büszkék nem lehetünk rá.

    Idehozunk mindenhonnan másod-harmad osztályból jól csengő neveket, amik mögött valójában semmi nincs. Egy csatárt, vagy inkább kettőt, meg valami jó irányítót még véletlen sem.

    Nem is értem mire számítanak a vezetőségben, ezzel a csapattal a legnagyobb siker az lehet, ha jelenlegi ellenfelünkön túljutunk.

    Nyertünk, és mégsem örülök, mi több, szinte szégyellem magam.


    A faxnak kell 15 új játékos a szezon elején, főleg egy aránylag jól összeállt tavaszi csapatba?
    Kell egy amolyan Pirlo féle játékos (Dvéri volt talán az utolsó ilyen!!!!), Sándornál jobb persze, és rendes, tökös csatár, nem csellel próbálkozó (már ez is valami) törpék. Kivéve ha Messinek hívják......
    Persze akik imserik a Vidi 'okosait', nem csodálkoznak ezen.


    Elnézést kérek ha többet vártam egy magyar élcsapattól olyan ellenféllel szemben akinek annyit tudtak elmondani a múltjáról, hogy 11-szer nyerte meg a harmadosztályt, alanyi jogon el sem indulhatott volna az EL-ban. A Vidi továbbjutása felől nincs kétségem.


    Lehet fogni bőven az alapozásra, bár én is parádéra számítottam.

    Görcsös gyömöszölős volt a játék, őszintén, az utóbbi egy évben ennyire szarul még nem láttam játszani ezt a csapatot. Viszont lesz egy visszavágó, a továbbjutás simán meglesz, mire pedig melegebb lesz a pite (mivel még a Senicát is simán kiejthetőnek tartom), arra úgyis formában lesz a társaság.

    Van pár dolog amit nem értek:

    1. Hol volt Caneira? Szekeres nem egy életbiztosítás....

    2. Filipe Oliveira mi a pélót keresett jobb bekkben megint? Nincs Brachi, esetleg Szolnoki?


    Mondjuk kevés futballra emlékeztetőt produkáltak,néhol jó crnagoracként megpihentek a földön 5-10 percre,de hogy hajtani tudnak az tény.Ez a Balkán:hajtunk,amíg meg nem döglünk.

    Dehát a hülyehajú kisfiúk ezt sajnos nem vágják.


    Talán túl korán festem az ördögöt a falra, de nem sok jóra számítok a szezonban. Gomes nem tud nagyon húzni, s egy taktikára építené a játékunkat, az is megbukik. Támadni akarunk, de egyszerűen nincs elképzelés, csak feljátsszuk Kokóra, vagy Gyurmára a labdát, aztán lesz ami lesz. Ívelgetünk a colos védőkre, simán földön kellet volna őket megverni, látszott, hogy az nem fekszik nekik.

    A védelem nagyon összezuhant, Sousa védelme egyértelműen jobb volt. Összességében Sousa csapata jobb volt, de remélem rám cáfolnak. Így viszont dobogó is nagyon nehéz lesz, hisz ez a csapat a magyar bajnokság alsóházában lenne, mégis nyögvenyelős volt. Miért nem merte meghúzni a két csatárt? Nikolic is olyanokat tud néha produkálni: kezdőbe Lupetát, hadd bizonyítson. Nikolic meg csereként beállva felpörög, észhez tér talán.

    Oliveira ne legyen jobb védő. Sérüléséből visszatérve elég gyengén muzsikált. Szekeres so-so, Vínicius megoldotta, Mamadu jó volt, bár lehet inkább bal kpnak lenne jobb.
    Vitor Gomes nagyon felemásan játszott, szerelt egyet, majd eladta. Tóth Bazsival nem volt gond, Kovács szépen ment előre, Gyurcsó gólja ellenére gyenge volt, nem futott a labdákért, Nikolic gyenge volt, de már nagyon rlgóta szenved. Tujvelnek nem volt dolga. Alveres sem volt sajnos formában.

    Tán lesz még jobb is.


    Nyertünk szar játékkal. A klub elmehet a fenébe, hogy évek óta égetjük magunkat az eredményjelzővel miközben egy elektronikai cég a névadó szponzorunk ősidők óta. A szakmai stáb elmehet a fenébe, nem tudták feltérképezni az ellenfelet, de mi olyan kurva jók vagyunk, hogy elég magunkkal foglalkozni. Meg is látszott. Ha nincs ellenfél a pályán biztos rúgtunk volna egy tucat gólt ezzel az elképzelés nélküli fossal is. Gomes elmehet a fenébe, mert nem tudott belenyúlni a mérkőzésbe, pedig saját bevallása szerint is bő keretünk van. A játékosok is elmehetnek a fenébe, 10 emberrel védekező csapat ellen nagyon nehéz játszani, de támadásban nem voltak meg a mozgások, a védekezésünket pedig kitette a labdás játékos kísérése 2 méterről. A Podgorica ferdeszemű automatizmusa többet futott, mint nálunk a komplett keret, beleértve a melegítő játékosokat is. Jó fizikai adottságokkal rendelkező, fegyelmezett, masszív csapat az ellenfél, akiket nem könnyű agyonverni. Nehéz lesz a visszavágó.


    VBKE fórumon érdekes dolgokat írtak, állítólag pár nappal a meccs előtt részegen buliztak a négereink Siófokon.


    Vidi drukker vagyok 1968 óta, de ilyen ügyefogyott, értelmetlen, tehetetlen, töketlen "játékot" nem láttam még. Igen, uraltuk a játékot, de ebből az előre játék volt 30%, a hátra 70! Nem is tudom, hogy milyen taktikával mentek fel? Mit csináltak egyáltalán? Előre játék nem volt, egy az egyben megoldásokat mind elvesztettük. Kivéve a Kokót! Csak őt tudom dícsérni! Ez a mai játék a foci megcsúfolása volt. Ha evvel vágunk neki "csak" az NB1-nek, akkor a 8-10. hely körül valószínű! Bajnokság? Felejtsük el!!! Ezt a montenegrói csapatot még egy (és, nem akarok megbántani semmilyen csapatot) simán leverte volna egy most kiesett is!Sajna ez van!Ja! És a mellényből is le kéne venni! De, sokat! Gomesnek is észhez kéne térnie!


    Na szóval. Fáradtak a játékosok az alapozás miatt. Oké. A formaidőzítés szerint, nem most kell csúcsformában lennünk. Oké. Minden győzelemnek örülni kell. Oké. Pár éve a megszűnés szélén voltunk és, hogy örültünk, hogy legyőztünk egy kazah csapatot. Oké.
    DE!
    Engedtessék már meg, hogy azért az ember számon kérje ebben az esetben mind az eredményt, mind pedig a mutatott játékot is a csapaton, mert azt hiszem, hogy MI égtünk és égünk helyettük is. Hogy merészelnek felmenni a pályára HAZAI KÖZÖNSÉG előtt ekkora arccal? Mire fel? Pont a fentebb felsoroltak miatt illene kihajtani magukat és küzdeni! A rosseb nem foglalkozna az eredménnyel, ha az a hülye szerencsétlen barom, akit szurkolónak hívnak, azt látja, hogy a fiúk megszakadnak a pályán. És ez vonatkozik a közönségkedvencekre is. Niko ott folytatja, ahol abbahagyta, csetlik-botlik-bénázik (fogadjanak már neki egy pszichológust!), Tóth, áhhh. Banyek, mindenki hálás nekik a múlt miatt, de ebből nem lehet megélni!
    Taktika?
    Valami taktikára emlékeztető izé valahol?
    Fáradtság? Egész tavasszal alapoztunk vagy mi a f@sz? Mert nem igen lehet észrevenni, hogy valami változott volna tavasz óta. Ugyanaz a penetráns fásult mezőfölény és a valahogy kiszenvedett gólok.
    Gomes meg elmondhatja a szakmai véleményét, miszerint az alapozás után fáradtak vagyunk (jó, legyen), de azért egy elnézést odanyomhatott volna a nyilatkozata végére.
    Mindenesetre ha az új játékosok azt a szintet fogják hozni, mint ez a Mamadu....


    Szerintem nem EL-meccsen kell próbálgatni még NB-1-ben sem játszott embereket (Kleinheisler, Enete). Gomes még Zsótért is betette volna ha nem épp a PFLA-ban edz.


    Az első tétmeccsből ilyen messzemenő következtetéseket azért merész leszűrni.

    Látszott a srácokon az edzőtábor, ólom lábakon mozogtak, és az is, hogy nem ez lesz a szeon meccse, így nem is erre lesz belöve a csapat élesre.

    Gomes is kockáztatott, a felkészülést se akarta kihagyni, és úgy volt vele, hogy majd edzőmeccsként hozzuk simán ezt a meccset.

    Ez ott borult egyből, hogy már a 3ik percben hátrányba kerültünk, és igazából a teljes meccs alatt a montenegróiak védték is ezt az előnyüket, még akkor is amikor már mi vezettünk. A forma csak javulni fog innetől már, remélem a Senica ellen már élesebbek lesznek a srácok, és lendületből mehetünk neki a hazai rajtnak.

    A Honvéd szépen hozta a saját meccsét, de ott kellett egy öngyilkos Celik is.

    A fradi Győr Loki pedig még nem is játszott éles meccset, így őket megitélni, és elénk helyezni még nem időszerű.

    Lehet, hogy a zöldek idén jók lesznek, kb én is ezt várom, nekik kedvezhet az is ha az EL/BL-ben valamelyik csapat tovább szerepelget. Másik oldalról nekik ott kezdődik az idény eleji forma, amit mi már letudhatunk a 4 EL meccs alatt...


    A tegnapi meccsnek őszintén szólva kettő pozitívuma volt.
    Az egyik a győzelem, a másik az új mezünk.

    A többi finoman szólva is mélyen elmarad az elvárásoktól. Nem elsősorban azért, mert arattunk gólzáporos győzelmet, hanem azért, mert semmi fejlődést nem látok a játékunkban.
    A védelmünk ezekkel a játékosokkal ilyen is marad, de nem értem, hogy miért ők voltak a páláyn. Nem értettem, hogy Oli miért hátvéd volt. Nehezen hiszem e, hogy nincs egy védőnk valahol ere a posztra. (Szolnoki és Stopi is jobba választás lett volna szerintem)
    Mamadu gyerek meg legalább erős és terhelhető, ha már nem okos annyira a focihoz, bár volt jópár felfutása, meg ívelése, viszont nekem tisztátalannak tűnik a játéka, hamar meg fogják találni a hazai sporttársak...
    A középpályán Kokó és Gyurma tegnap szerintem egészen jól játszottak, de Álvares iszonyatosan kilógott, egymás után akadtak el rajta és a rossz passzain a támadásépítések. Vitor Gomes sem hozott semmi extrát, ahogy eddig sem sokat, igazi szürke eminenciása a csapatnak TB-vel együtt. Bazsi szerepeltetése is talányos volt, mert azért itt nem nagyon kellett arra készülni, hogy labdát kell majd szereznünk. Várható volt, hogy a labdabirtoklással nem lesz gond, meg sajnos az is, hogy így meg hiába van nálunk a bogyó, ha nincs irányítója acsapatnbak középpályán.
    Paraiba meg már nálam is egy igazi talány kezd lenni, mert félek, hogy benne nincs több, mint, hogy 20-45 percig megállás nélkül rohan fel-le, de közben nem sokat tud hozzátenni a játékhoz. A labdaszerzései, vagy azok kisérlete hasznosak, de nem elegendő, mert előre semmi sem történik az ő közreműködésével sem.
    A támadójátékunk meg ugyan olyan esetleges és szegényes, mint volt. Sajnos ez a középpályán el is dől többnyire, Nikoig alig-alig értek el labdák. Innentől meg tényleg hatványosan érződik, hogy ő sincs kirobbanó formában.

    Az egészben valahol az zavar leginkább, hogy vagy nem igaz már, hogy nálunk iszonyatosan sok pénz csörög a kasszában (vagy esetleg nem hiányzik egy újabb támadási felület a költekezéssel politikai fornton), vagy egyszerűen szakmailag nincs egy meghatározó, hozzáértő szakink, aki az igazolások terén változást tudna hozni. Hozhatunk 43 rabszolgát ingyen portugál és spanyol zs osztályokból, semmire sem megyünk velük.
    Nem lesz könnyű szezonunk itthon sem.
    A Fradi egyértelműen előz minekt (ott most nagyon fut a szekár, szóban legalább is), a Győr sem gyengült szinte semmit, a Loki meg már csak a szokás jogán is szopat majd minket...Hogy csak az elképzelt riválisokat említsem és direkt kihagyom a Honvédot, Diósgyőrt, meg az MTK-t, hogy kicsit jobbnak tűnjön a helyzetünk.

    Anniy előnye van most a cspatnak, hogy nem tették magasra a lécet, így könnyű lesz valami bíztatót és értékelhetőt nyújtani.

    Hajrá Vidi!


    A Sousa-játékra annyiban hasonlított a meccs, hogy most azt láttuk a Podgoricától, amit a Sousa-csapat csinált az esélyesebb ellenfelek ellen. Tízemberes, szervezett védekezés - csak bennük előrefelé nem volt igazi minőség, hogy villanjanak. Összehoztunk nekik egy 11-est, ezzel egész jól állnak.

    Viszont pl. a 11-es előtt volt egy olyan mélységi passzuk, amit kis túlzással tőlünk egész meccsen nem láttam. És a kritikus hangokkal ennek kapcsán még egy (de csak egy) dologban egyetértek: Mitrovics hiányában (pedig azért ne tévedjünk, ő sem Európa-klasszis...) vészesen nem volt senki, aki direkt indítással, passzal helyzetbe hozott volna egy csapattársat. Játszottuk a széleket, íveltünk be mindent, eredménytelenül. A kis kényszerítők csak az első félidőben jöttek be párszor, de aki képes rá, pl. Alvarez most nagyon gyenge volt.

    Egyebekben viszont július 4-én, két hét pihenő és két hét alapozó edzések után kb. ennyi frissesség és sebesség várható egy csapattól, persze a tétmeccs ilyenkor is tétmeccs. De az egész szezonra meg az állományra vonatkozó ítéleteket ne hozzunk már ez alapján... Hogy egy gólerős, jó befejező csatár kéne, az régi nóta, de a csapat jó játéka nélkül senki nem lesz gólkirály, vagy nem sokat érünk vele. A csapat játéka pedig ennél a mostani időszaknál csak jobb lehet, ez gyak. alapvetés.

    forrás:
    http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?id=121624&p=1
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=30&na_step=30&t=9018177&na_order=
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2013.07.05, 11:49
    Egy kicsit más az aktuális Mladost címer:
    kép
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2013.07.05, 11:26
    José Gomes: "A mai játék messze volt attól, amit látni szeretnék. Az ellenfél nagyon felkészült erre a találkozóra, ráadásul a csatárukat is kicserélték. Jól kezdődött számukra a meccs, gyorsan vezetést szereztek, utána pedig nagyon szervezetten védekeztek. Nehéz egy ilyen csapat ellen játszani, akik ennyire betömörülnek a saját kapujuk előterébe. Persze az ilyen védelem ellen is megvan a megfelelő játékstílus, melynek alapja a kreativitás és a gyorsaság. Ez ma azonban hiányzott a játékunkból. Még nagyon a szezon elején járunk, tovább kell fejlődnünk. Ehhez pedig még egy kis időre szükségünk van. Biztos vagyok benne, hogy a visszavágón már jobban fogunk játszani."


    Nikola Rakojevic: "A mutatott játékkal elégedett vagyok. A Videoton FC nálunk jobb csapat, ez a labdabirtoklásban is látszódott. A kontráink nem voltak veszélyesek, ráadásul mindkét gólt a saját hibánkból kaptuk. Tudtuk, hogy a Videoton FC pontrúgásai életveszélyesek, mégis két alkalommal is a kapunk előterében szabálytalankodtunk. Szembetűnő a két csapat közötti tudásbeli különbség, nagyon nehéz visszavágóra számítok."

    forrás:
    http://www.vidi.hu/2013/07/04/jose-gomes-a-mai-jatek-meg-nem-olyan-volt,-amilyet-latni-szeretnek-.html
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2013.06.25, 14:01
    Hivatalos: július 4-én, Sóstón kezdjük az Európa Ligát

    Az UEFA döntése értelmében az FK Mladost Podgorica elleni párharc első meccse lesz Székesfehérváron, a második - július 11-én - Podgoricában.

    Előzmények
    A 2013-2014-es Európa Liga első és második selejtezőkörének sorsolását hétfőn tartották Nyonban. Az első körben a montenegrói FK Mladost Podgorica csapatát kaptuk ellenfélnek, az első meccset eredetileg idegenben játszottuk volna. Azonban a szintén EL-résztvevő FK Rudar Pljevljának is hazai pályás kezdést sorsoltak, és ők ugyanabban a stadionban vívják majd meccseiket, amelyikben a mi ellenfelünk, hiszen az FK Mladost Podgorica 1500 férőhelyes otthona nem alkalmas EL-mérkőzésre, ezért albérletbe kényszerül a Rudar pályájára. Ráadásként a Honvéd a harmadik montenegrói együttest, az FK Čelik Nikšić gárdáját kapta, ugyancsak idegenbeli kezdéssel. A dupla ütközés miatt az első mérkőzések helyszínének módosítására volt szükség.
    A döntés
    Kedden arról döntött az UEFA, hogy a mi összecsapásunk eredeti helyszíne változik, vagyis hazai pályán kezdjük az idei Európa Liga sorozatot. Hogy július 4-én csütörtökön pontosan hány órakor, az a későbbiekben derül ki. Ami biztos, a visszavágó egy héttel később, július 11-én, szintén csütörtökön lesz Podgoricában.

    2013.06.25
    forrás:
    http://www.vidi.hu/2013/06/25/hivatalos-julius-4-en-soston-kezdjuk-az-europa-ligat.html
     
  6. avatar: magyarfutball.hu