magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - MVM-Paks 2 : 2 19:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.07.03, 12:09
    Az nagyon tetszett, ahogy Besic “megette” az ex-dunaferres, az elmúlt években lila színekben “pompázó”, ötvenötös számú csatárt.

    jó hangulat,egész jól játszottunk de ennyi helyzetből kell rúgni 3-4 gólt.és akkor nincs az a solymosi aki belenyúlhat a meccsbe.1:0 után le kéne hozni otthon bárki ellen a meccset.és pontrúgásoknál meg illene keményebben határozottan odaállni az ellenfél játékosaihoz.ezek miatt már 1 rakás pontot buktunk idén.de az eto ellen esetleg lehet belőle 3.
    2:2 után a tábor reakciója a szép volt fiúk és a gyertek ide-volt.ez nagyjából mutatja hogy a játékunk és a hozzáállásunk megfelelő volt.és hogy a csapat az edző és a közönség 1 hullámhosszon van.ez nem feltétlenül volt mindig így
    azt meg hogy kik mennek kik maradnak majd Moinz eldönti.de a védelemben Besic mellé kéne valaki,Otten és Klein már rengeteget rontott idén is.Sváb posztjára kell valaki aki nála jobb képességű.és 1 jó befejező csatár.az már az álom kategória hogy esetleg 1 kész irányító-szervező játékos is elkelne
    Érdekes dolog hogy se Máté se Peric nem játszott most se,szerintem azért erőltetni kéne őket hátha belelendülne egyikük végre
    HAJRÁ FRADI!!

    Néhány észrevétel.
    Ez meccs egyértelműen úgy alakult,ahogy az a Paksnak megfelelt.Sőt,kis odafigyeléssel nyerhettek volna.
    Ha az ellenfél hirtelen nyomni kezd,egyszerűen nem tudunk mit kezdeni,ld.második félidő eleje.
    Legalább mostmár pontot szerzünk(igaz,hogy egy kiscsapat ellen a saját pályánkon,dehát akkor is…)a meccs végén,nem kettőt vesztünk(ld.Eger)
    Monizon konkrétan látható volt,mikor elégelte meg Sváb “produkcióját”.Én már régóta mondom,hogy ha fradista,járjon meccsre a haverokkal,meg játszzon valami kiscsapatban,de ne ő legyen már egy Ferencváros balhátvédje,könyörgöm!
    Pontrúgásokkal állandóan megszívatnak minket,pedig arra fel lehetne készülni,Moniz is mondta.Akkor miért nem készülünk?
    Böde hihetetlen,hogy mennyire nem érzi a játékot.Áll a kapunak háttal,befordul-aztán semmit nbem kell vele csinálni,csak eléállni.Ő meg szépen belerúgja az emberbe.Szerencse,hogy a gólnál inkább passzolt.
    Somalia tarthatatlan.
    Jenner egészen kezd feljavulni,bár kiemelkedni sosem fog még a magyar mezőnyből sem.
    Besics ügyes.
    Körülbelül ennyi maradt meg bennem ebből a találkozóból.Amúgy két középcsapat lüktető,fordulatos meccsét láthatták semleges nézők.MIvel én nem vagyok az,.nem volt természetes a mosolyom.

    Lássuk be, azért ez a Paks nem egy pofozógép, előttünk nem verte meg őket a Győr, a Diósgyőr a Videoton, főleg mióta Szivics átvette a csapatot igazán stabilak lettek, de Kis Károllyal is bárkire veszélyesek voltak.
    Ezzel együtt ami tény: tegnap 18-4 volt a kapura lövések aránya, nem kaptunk meg minimum egy 11-est és lőttünk egy balszerencsés öngólt.
    Ez a 2-2 pontban pont annyit ér, mint teszem azt idén tavasszal a Honvéd elleni 0-0, amit volt szerencsém végigszenvedni élőben úgy, hogy egész meccsen nem rúgtunk kapura!
    Egyértelmű a fejlődés, de Moniz is elismerte, hogy még csak 40%-os a csapat.
    Tavaly egész szezonban nem volt meg a meccsenkénti 1 gólunk, most azért már stabilan mindig rúgunk kettőt! Már csak a helyzetkihasználáson kell javítanunk.
    Egy biztos, nem nyerhetünk mindig, de tegnap a Paks örülhet az egy pontnak és már ez is fejlődés, fél év múlva az ilyen meccseket be fogjuk húzni.

    Tudom hogy most sok downt fogok kapni de elmondom.Ma megvettem az NS-t( sajnálom 30 év beidegződést nehéz levetkőzni) kíváncsian nézve hogy mit írnak a meccsről és nem kicsit lehidaltam az értékeléstől.Az MTK meccsel ha összevetem az értékelést akkor elég fura képet kapunk.Nem tudom hogy a másik meccsen hány kapura lövés volt de a mienken összesen kb. 24 és a mi meccsünk “Támadófutball ereje” 5 míg a másik meccs 7.A mi Meccs színvonalunk 5 míg a másik 7.A mi meccs indexünk 6.00 a másik 6.67.És még ami megmosolyogtató( legalább is elgondolkodtató) a “Hangulat” itt 7-es ott 6-os tehát az ottani 1000 néző majdnem olyan hangulatot teremtett mint itt a 6000.Egy szónak is száz a vége a publikálás több mint részre hajló.Én magam mindig is fanatikus Fradi drukkernek tartottam de képes vagyok objektíven is nézni a történéseket de ez nem objektív újságírás.

    Nagyon szomorú vagyok! Egyrészt, mert nem nyertünk, másrészt pedig azért, mert nem éreztem azt a plusszt, ami a győzelemhez kell. Az első félidő rendben volt, aztán bennmaradtunk az öltözőben, kaptunk egy gólt fociztunk 10 percet, amikor több lehetőségünk is volt. Aztán jött az, ami az idei döntetlenek során szinte mindig, amikor menni kellene és hajtani az ellenfelet, akkor leállunk, ez így volt most is a kb. a 70. perctől a paksiak második góljáig. Abban az időszakban kellett volna őket bedarálni. Pozitívum, hogy sokat lövünk kapura, ami viszont kár, hogy a lövéseink nem mindig sikerülnek.
    Ami látszik, hogy jó csapatunk van, hajtósak és egyre jobbak leszünk, szóval bizakodva állok a jövő elé!
    Hajrá Fradi!

    Röviden:
    Lépegetünk előre, de még időre van szüksége a csapatnak.
    Sváb borzalmas, télen szükség lesz egy balhátvédre és egy befejező csatárra.
    Ezúttal a szerencse nem mellettünk állt.
    Ennyi próbálkozásból több gólt kell elérni.
    Moniz és Sivic jó edző és jó őket hallgatni.
    Végre nézhető meccseket játszunk.
    Győrt verni kell.
    Solymosi hozta a magyar bírók “remek” formáját.
    36 éve nézem a Fradi meccseit, írhat bármit az NS és beszélhetnek össze-vissza a sport tévé “szakértő” selejtjei, látszik a fejlődés és Moniz tehetsége, aki mást állít az érdekből teszi és csak rombolni akar, mert ahhoz piszkosul értenek, építeni, értéket teremteni, na ahhoz már nincs kvalitás.
    Hajrá Fradi!

    Na én is leírom a gondolataim:
    Kb félév óta először voltam kint és nagyon nagyon jó volt, főleg a félévvel ezelőttihez képest, mind a játékot, a hangulatot és a szurkolást tekintve.

    Az 1. félidőben óvatosan kezdtünk, de a játékrész végére teljesen fölénybe kerültünk, Ionescu volt ekkor a legjobb. Nemcsak a gólja volt zseniális, de többször veszélyesen indította Somát, egy csomó labdát szerzett!!

    Óriási fejlődés a korábbiakhoz képest, hogy sok a technikás játékos a keretben, akik nemcsak bevállalják az egyazegyet hanam meg is nyerik.
    Böde, Somalia, Jenner, Jovanovic, Ionescu, Alempijevic, Orosz mindegyikőjük mutatott be sikeres cselsorozatot.

    A Paks 2 pontrúgásból szerzett gólt, hagyjuk már ezt a zseniális Sivic féle taktikai húzást, a 2. góljuknál malacabb gólt még nem láttam. A játék nagyrészében bunkerfocit játszottak, és a támadóink lerugdosásában jeleskedtek ( volt olyan hogy Somát kb 5 percen belül 2 szer rúgták fel sárgát érően).

    Az szerintem bebizonyosodott, hogy a játékunk jelentősen feljavul ha Sváb helyett Jovanovic játszik, aki a 2. paksi gól előtti szitunál úgy látszott nem volt szabálytalan, ha az nincs biztos hogy bedaráljuk őket!!

    Másik pozitívum: végre lövünk távolról!

    Kulcsár megtalálta a neki való csapatot, örülök hogy már nem minket szomorít.
    Amikor elsétált a labdával legszivesebben behúztam volna egyet a gyökérnek.

    Van egy kapusunk aki mögött ott áll a tábor! Ez mindenképp Levi mellett szól.

    A tábor is kitett magáért, szinte minden szurkolói dal elhangzott, fújpest szidás szinte nem is volt. A speaker srác is jó volt, meg van a kellő fanatizmusa, külön jó pont neki, hogy a végén amikor mindenki Solymosit akasztotta volna, akkor is biztató dalba kezdett és a végén meg is lett az eredménye.

    A körülöttem lévők közül mindenki becsülettel szurkolt, és a közhangulat optimista.

    Az NSO szerkesztősége meg haljon ki, többet tényleg nem olvasok ott semmit.

    Sváb egész eddigi pályafutása során stabil tagja volt a korosztályos válogatottaknak…
    S szemünk előtt van az ellenpélda Besic személyében…ennyit az utánpótlás-nevelésünkről…

    én úgy gondolom, hogy Jova az nb1 legnagyobb kapustehetsége, de sajnos nem fejlődik/fejlődött nagyon hosszú ideje! Ez lehet a kapusedzőnk gyengesége ( tény, hogy szivesebben látnám Józsa Mikit, Kakast újra – nagy vágyam, hogy majd egyszer Szűcs Lajos legyen a kapusedzőnk, ő tudna mit oktatni!-) vagy az, hogy nincs mellette olyan aki képviseli a rutint és klasszis kapus – ismét csak említeném Szűcsöt- elég lenne egy ilyen kapus mellett fél-1 év és Levi a legjobb lehetne itthon!

    Nah én is hazaértem)) Furcsa érzéseim vannak. Utálom, hogy nem nyertünk, viszont boldog vagyok a játékunk miatt, nem mondom, hogy különösösebben jól játszottunk, de rosszul sem, a meccs nagyrészében rohamoztunk, mint régen, kár, hogy pontatlanok voltunk, lehet, az átlagosnál nagyobb tempó miatt is, nem tudom, ezen javítani kellene, nagyon gyorsan. (Pl. az amúgy rendesen hajtó Józsitól miért pattan a Nagyvárad térre a belsővel odagurított labda ziccerben)
    Néha a hangulat is közelített a régi szép időkhöz, bár az nso botrányos módon szerény számú közönségről (4000 fő) ír, szerintem elég sokan voltunk, 6000, a minimum, bár a mi oldalunkat (Üllői út felől) nem láttam rendesen, de amúgy rendesen voltak nézők, szerintem több volt, mint félház. A Tábor gyógyulóban, néha megdörrent szépen, de néha meg viccesen szétesett. Lesz jobb, de érzékelhető a javulás.
    Azt is az nso írja, hogy “a Fradi sorozatban öt (most már hat) bajnoki mérkőzése óta veretlen, ebből négy (most már öt) alkalommal szerezett két gólt! Talán ez az, ami a legfontosabb most, még a tegnap elhullajtott 2 pontnál is sokkal, de sokkal fontosabb!

    Az első félidőben el kellett volna dönteni a meccset. Addig kellett volna gyötörni az ellenfelet míg nem rúgunk min. 3-at. Amit a végén produkáltunk az a lendület kellett volna akkor. Amúgy van tartásunk, de továbbra sincs kapusunk. A góloknál olyan zavarba volt mint sz*z fiú az ágyban. Sajnos ma Sváb is nagyon ki lógott.Sajnálom őket, mert a mieink, de a jó eredményekhez az ő hibáik végzetesek, vállalhatatlanok. Amúgy le a kalap a csapat előtt. Végre nemcsak fazonunk van, hanem olykor sziporkázó és okos játékunk is.
    Azt megkérdezném a tr*ger Solymositól, hogy ha mindkét játékos fogja egymás mezét, miért mindig az ellenfelünk javára ítélt. Ha az ellenfél színész játékosa a földre hullott azt mindig lefújta, míg a mieinket hárman teperték le büntetlenül. Szabó Jánost, Szivics úgy küldte ki a második félidőre, hogy Somát rugdossa össze, akár a K1- ben, mert anélkül nem bír vele. Az a Szabót, aki sörös korsóval együtt is 41 kiló. Továbbá, miért asszisztált az idő húzáshoz a meccs végén. Én még ilyen pofátlan dolgot 40 éve a pályán nem láttam. Focizó országokban 2 perces hosszabbítást akkor adnak, ha 5:0-ra vezet az egyik csapat. Sivics szétromboltatta ezt a szép játékot. Ezek után nekem már sosem kellene a kispadunkra. Hogy Ő jogos győzelem elszalasztásáról beszélt az enyhén bohózat, komolyan meg baromság, és irigység. Nem értettem , vagy mégis Kulcsár ámokfutását. Utólag örülök, hogy sem Töki, sem Lázok nincs nálunk, ők már elakadtak e játékban úgy 5 éve, csak nincs önkritikájuk!

    Az megvan, hogy az első félidőt a k.csög solymosi 1 vagy 2 perc hosszabbítás helyett, induló kontratámadásunknál 44:54 másodpercnél lefújta?

    Még a rendes játékidőt sem várta meg a b.zi!!!

    A jó meccsbe szerintem benne volt a sima a 3:1, de a 2:3 is.
    Ionescu, Besic óriási potenciál, remélem Moniz kihozza belőlük.
    Szerintem is nagyon jó úton járunk csak így tovább, a befejezéseket kiemelten javítani kell és kell egy jó középső védő + egy jó befejező csatár.
    Solymosi az 1. félidőben észrevétlen volt, a 2.-ban “profi” módon folyamatosan nyomás alatt tartotta a FRADI-t.
    ’74 óta járok meccsre, hangulat-közönség szempontjából a ’74-től ’96-ig terjedő időszak aranykor volt, ma este a hangulat már az akkori időket idézte, remélem hamarosan a nézőszám is visszatér a FRADI-szintre és akkor a fiatalabbak is átélhetik milyen is egy igazi FRADI-meccs.
    Egy tényre felhívnám mindenki figyelmét, a FRADI valamennyi nagy korszaka a saját nevelésű vagy fiatalon a csapathoz került FRADI-kötődésű játékosokon alapuló csapat volt ( 30-as évek, 100%-os és uru-verő bajnokcsapata, 1948/49 gólcsúcsot elérő bajnokcsapata, a 60-as évek VVK-t nyerő 4-szeres bajnokcsapata, a 74-81 közötti KEK-döntős 2-szeres bajnokcsapat, a 91-96 közötti 3x bajnok BL főtáblás csapat). Ha újra hasonlót szeretnénk ahhoz egy Moniz vezette FRADI-kötődésű és tehetséges edzői team sok éves kemény munkája szükséges az utánpótlásban. Ha ez megvalósul a csodálatos múlthoz méltó szép évtizedek köszönthetnek a FRADI-ra.

    https://ulloi129.wordpress.com/2012/10/19/elo-a-paks-meccsrol-0-0-2/#more-80533