magyarfutball.hu

Hungary - Italy 3 : 1 20:50

   
   
  • Hungary - Italy 2007.08.22.
  • Hungary - Italy 2007.08.22.
  • Hungary - Italy 2007.08.22.
  • Hungary - Italy 2007.08.22.
  • Hungary - Italy 2007.08.22.
  • Hungary - Italy 2007.08.22.
  • Hungary - Italy 2007.08.22.
  • Hungary - Italy 2007.08.22.
  • Hungary - Italy 2007.08.22.
  • Hungary - Italy 2007.08.22.
  • Hungary - Italy 2007.08.22.
  • Hungary - Italy 2007.08.22.
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 5 (1 szavazat)

1...5
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
821. official national team match
referee : Mejuto González Manuel Enrique (Spanyolország)
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 34.900
  2. mlsz.hu: 40.000
  3. nb1.hu: 40.000
  4. nso.hu: 40.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.06, 18:07
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2022.03.05, 16:35
    Lehet mondani bármit, barátságos meccs, felkészülés vége, augusztus, a 3 akkor is 3.

    Az olasz válogatott kizárólag tétmeccsen képes hajtani, futballozni, a magyar válogatott pedig csakis tét nélküli uli-buli meccseken, ezt jól tükrözi az eredmény.

    Hajrá Magyarország

    Olyan volt ez a mérkőzés mint a 20-i tüzijáték, parádés. Értelme is ugyanannyi volt. Gera dícsérhető.

    mondtam, hogy fekszik az olasz foci nekünksmiley)
    Gera ha most enm tud eligazolni akkor soha, ilyen káprázatos játokot nem mostanában láttunk tőle

    de kérdem
    tétmeccsen miért nem tudunk így harcolni??

    Szted a luxusszállós Cannavaro, Inzaghi világbajnokoknak elég lenne amit Kisteleki felajánlana? Nincs az a pénz ami miatt ezt a szégyent bevállalták volna! És az olaszok edzőjének helyébe nem képzelted el magad? Szted ezt szó nélkül hagyják odaát? Nem érte volna meg a rizikót, az állása függhet rajta. Ez már bedilizés, hogy mindenben az összeesküvést látja vki. Kistelekit én is utálom, egy mocsadék, de Várhidi és a csapata megtett mindent, nehogymár még az ő bajuk legyen! GRAT A CSAPATNAK!Ennyit erről.

    A mi játékosaink mindent megtettek, az olaszok tudásuk 10 %-át, ha nyújtották, azt azért nem hiszem, hogy egy világbajnok csapat ne tudjon egy jót passzolni, és azt sem hinném, hogy Várhidi csodaedző lenne. Majd tétmeccseken meglátjuk. Az index viszont már megint ritka gusztustalan volt, hogy főcímében tésztazabálóknak nevezi az olaszokat...

    Buffon szerint 1-0 után tényleg elhitték, hogy vége a meccsnek. Egyébként már a szünetben arról beszéltek az olasz riporterek, hogy a magyarok fizikálisan jobb állapotban vannak, a szövetség elnöke pedig (szintén a szünetben) azt mondta, hogy fantasztikus a hangulat, ilyet tétmeccseken lehet csak tapasztalni és ez nagy segítség a magyar válogatottnak.

    Köszönöm ezt a szép estét. A világbajnokot még bari meccsen is nagy dolog legyőzni. Viszont tényleg igaza van Gerának. Ne szálljunk el magunktól.

    Komolyan mondom Gerából tényleg kellene még 8-10. Tudom sokan fanyalognak rá is, de szerintem ma nagyot játszott és ő volt a legnormálisabb nyilatkozó is. Hihetetlen a faszi! Remélem ez a mai meccs segít neki egy jobb csapathoz szerződni.
    De hogy ne csak őt dicsérjem, ma megérdemli az egész csapat a dicséretet. Csak nem tudom miért nem tudnak mindig ilyen felfogással, szemlélettel játszani.
    Ja, és szerintem még Vaskó volt nagyon jó. Nekem legalábbbis kellemes meglepetés volt a játéka. Vass nálam alapból kezdő ebben a csapatban. De most már befejezem, mert a végén mindenkit kiértékelek. smiley))
    Szép volt fiúk, de hogy ez mennyit ér azt majd a következő meccsek eredményei határozzák meg.

    A mai napon futballtörténelmet írt a magyar válogatott. Eddig mindössze kétszer fordult elő, hogy az aktuális világbajnokot legyőztük.

    1954 Vb-elődöntő: Magyarország-Uruguay 4-2 (hosszabbítás után)

    1966 Vb-csoportmeccs: Magyarország-Brazília 3-1

    Juhász, Gera és Feczesin olyan elitklubba léptek be ma este, ahol eddig csak Czibor, Hidegkuti, Kocsis, Bene, Mészöly és Farkas tartózkodhatott.

    Láthattuk, hogy akarattal bárki legyőzhető, még a világbajnok is.
    Gera gólpassza pengés volt,de előtte harcosan szerzett labdát, nem féltette magát,odarakta a kenyérkereső szerszámait a "gyilokba", kockáztatott, és nyert .

    A presztízs az presztízs.Nem mondom 10-ből 9 és félszer kikapunk, de ma legalább nem egy kamugólos mázlista győzeéem volt, hanem FOCI.Az egy dolog, hogy tartom, Várhidinek nem sok köze volt hozzá, egyszerűen csak Geráék gondoltak egyet és nekiálltak játszani.

    Dzsudzsákot meg gyorsan ki kell zavarni külföldre, nehogy beragadjon.

    Még Huszti,Németh K. meg egy jó Hrepka kell, és együtt tartani a keretet bármi áron.

    AZ is bebizonyosodott nem először, hogy a velünk közel azonos stílusú foci ellen fel-fel veszsük a versenyt, de pl a norvégok erőfocijával nem tudunk mit kezdeni.

    Vaskó kellemes meglepetés volt, Szélesi viszont továbbra se való ide.

    Ilyen bűngyenge olasz válogatottat én még nem láttam soha. A végén már megérdemelték volna a "megyekettő, megyekettő" rigmust. Ezt a vereséget nem teszik zsebre az tuti, otthon nagy fejmosás lesz ebből...

    Az olasz vereség okai szerintem:

    1. Donadoni rossz edző, kb. Bernd Schuster és Hriszto Sztoicskov színvonala. Bárki bármit mond, Matthäusban több tehetség van, csak komolyodna már meg végre.

    2. Már a Vb után el kellett volna kezdeni az olaszoknál a fiatalítást. Ma kiderült, hogy ez az öregfiúk-csapat rettenetesen sebezhető.

    3. Az olaszok indokolatlanul nagyképűek és lekezelőek voltak. Mi értelme volt a tegnapi kézilabdázásnak?

    4. A magyar válogatott csak akkor tud jól játszani, ha totálisan esélytelennek számít minden szempontból, és számunkra nincs semmi tét. A mai meccs ilyen volt. A biztató talán az lehet, hogy eddig az ilyen mérkőzéseket (csúcsszuper ellenfél ellen) általában döntetlenre hoztuk ki, a mexikói Vb óta győzni csak Lothar tudott a németek ellen.

    gera amit művelt a harmadik gól előtt,az több volt ,mint szép..
    cannavaróból bohócot csinált,és volt szive leadni,mikor már mki azt nézte,a rövidet vagy a hosszút választja.

    értékén kell kezelni,nyilván,de legalább ilyenkor örüljünk már

    Én ezen a győzelmen nem is csodálkozom annak tudatában, hogy Várhidi a fél életét a sport1 stúdiójában töltötte olasz bajnokikat nézve. smiley

    Hát sziasztok. Szenzációs volt ez a meccs! Miért is lett meg a győzelem? Elmondom. Várhidi Péter, új taktikával küldte pályára a válogatottat. Korábban a 4-3-2-1-es szerkezetben játszottunk. Most meg a 4-2-3-1-el, illetve 4-2-1-3-al. Az első félidőben szoros, harcos volt a játék. A második félidő elején egy buta gólt kaptunk. Az egyenlítő gól előtt jött egy csere, ami meghatározta az egész mérkőzés sorsát. Nevezetesen lehozta Hajnalt és a helyére behozta Filkort, vmint Tőzsér helyett Leot. Ez úgy néz ki a valóságban, hogy Gerzson bemtn középre és Filkor lett a jobbszélső. Ez az igazi Gera poszt. Rögtön a csere után jött egy óriási Leo ziccer, amit Buffon óriásit védett. A szöglet után Vaskó remekül fejelt vissza középre és Juhász ballal bebaszta a labdát a hálóba. A második gólunk egy tipikus angolos Priskin megoldás lett. Hiába látszik Priskin, hogy angliában játszik. A tizenegyest Gera értékesítette. A harmadik gólunkról, annyit, hogy szenzációs Gera szerelés és gólpassz Feczének.

    Megérdemelten nyertük meg.

    A bosnyákok ellenugyanezzel a taktikával kell játszanunk és akkor meg lesz az eredménye, mert ha visszatér a defenziv taktikájával, akkor annyi lesz.

    Gerának és dzsuzsáknak igaza volt. Egyrészt az eB-selejtező mérkőzésen kell nyernünk, vmint így kellene játszani minden mérkőzésen.

    Összeségében annyit, tehát aki ismer engem azt tudja, hogy nem vagyok egy Várhidi-fan, de most jól keverte meg a taktikát és az embereket. Még egy tanulsága van a találkozónak. Hajnal és gera együtt egy csapatban sok. Gerának középen van a helye. Remélem helyén lesz a kapitány esze.

    Csak így tovább, fiúk!

    Hajrá Magyarok!

    Hosszútávon Gerának kell jobbszélsőt játszani(a WB-ben is így ment neki a legjobban), Filkor bent nagyon jó lehetne,de sajnos őt is ugyanott játszatják.
    Csak én emlékszem úgy, hogy az első félidőben Dzsudzsák "megronaldinhozta" Oddót ?
    Testcsel,labdakiemel, lábfejjel levegőben fordít-visszafordít elfut mellette ?

    Miért nem mentetek ki a többi fanyalgóval együtt olasz mezben bambulni? Rossz volt nézni a sok divatmajmot, ahogy várták az olasz parádét és nem tudták hová tenni a magyar gólokat! Rohadjon rájuk az égszínkék mez! Simán lefociztuk őket!

    Filkor elhúzós csele mekkora volt a vonal mellett?

    Ezért érdemes meccsre járni!

    Ettől a "nézzünk előre bizakodva eftársak" szövegtől a hideg kiráz...Nem előre kell nézni az elképzelt semmibe, hanem a valós létező tényeket kell realistán szemlélni. A tények pedig siralmasak.

    Italy pedig beletojt ebbe a meccsbe, még kicsit sem pörögtek fel. Most jól berúgnak, röhögnek ezen az egészen egy jót, aztán kész. Ők tétmeccsen szoktak bizonyítani. Nem elképzelve, a jővőbe nézve, hanem a valóságban. Világbajnok csapat!

    Most csak az volt ciki hogy "Puskás ferenc stadion" volt a jegyre írva.

    (kis f-el)

    Dzsudzsák 0 passzt kapott a másodikfélidőben ....sőt az első félidőben is amivel megindult azokat mind magának kaparta ki.......ennyi.

    Egy kis elmélkedés:

    1. Fülöp nem megnyugtató. Kapusposzton még lehet korrigálni.

    2. A védelem összeállhat, egy egészséges Bodnárral erősebb is lehet. Vanczáktól tartok egy kicsit. Juhász végre vezér volt. Viszont Muslimovicot is le kell majd venni a pályáról...

    3. Vass és Tőzsér jó lehet szűrőként, de a mai meccs ellenére is azt mondom, még érniük kell. (Érniük kell = egy pillanatig se képzeljék azt, hogy most már csakis ők kezdhetnek)

    4. Hajnal és Gera nem fér el együtt. Filkornak érnie kell, Dzsudzsáknak meg bizonyítani, hogy majd akkor is tud jól játszani, ha felkészül belőle az ellenfél. Husztira és Komanra is szükség lesz, mert nem kezdőcsapattal kell számolni, hanem kerettel, akiket lehet variálni.

    5. Priskin mellett végre láttunk még egy életképes csatárt, Feczesint. Megjegyzem, őt is Matthäus válogatta be először, és többször is nagy tehetségnek nevezte. (Ugyanez a Lothar rá se hederített Sándor Györgyre. Hallod, Várhidi?)

    A magyar válogatott eredményessége per pillanat két dolgon nyugszik.

    1. Elhisszük-e, hogy tudunk mi is futballozni.

    2. Enged-e minket játszani az ellenfél.

    Dzsudzsák személyében új csillag született.Az első olyan meccs volt,h ostobább edző ült a másik kispadon Várhidinél,nyertünk issmiley

    Szerintem az olaszok 2-1 után már igenis komolyan vették a meccsen, nekik is égés, hogy kikapnak egy sehol sem jegyzett csapattól, ergo 2-1től volt igazi értéke a meccsnek, és akkor is jobbak voltunk.más kérdés, hogy ettől még nem lesz jobb a focink.a mai este szép volt, jó volt, és ennyi.helyén kell kezelni ezt a győzelmet.

    igazából az ilyen meccsek mindenkinek jót tesznek:a szövetség sok-sok pénzt keres rajta(ha minden igaz);a játékosok világsztárok ellen gyakorolhatnak/játszhatnak;a nézők világsztárokat láthatnak, stb.

    egyedül amiatt bánkódom, hogy ez most legalább két évre bebetonozza kistelekit(kurva anyját bassza szájba!!!) és Várhidit(őt nem is gyűlölöm, még jó is lehet).

    Mi lesz a következménye ennek a győzelemnek, aminek az összefoglalóját minden sporthíradóban játszani fogják világszerte?

    Mármint a következő ellenfeleink szempontjából.

    Például: kettőzött erővel fogják majd Gerát. Azt szűrik le, hogy ő a csapat esze, őt kell kikapcsolni.

    A jobb szárnyunkat akarják majd megfogni - mindhárom gólunk a jobb szélen vezetett támadásból származott.

    Következtetés: igenis szükség lesz Hajnalra (esetleg Filkorra) és a Dzsudzsák-Halmosi balszél kulcsszereplővé válhat, ha majd mindig ketten-ketten lihegnek Gerán és Priskinen.

    Csak jegyezzük fel, mert sem az NS nem volt képes említeni, se az RTL klubon visítozó közvetítők nem vették észre, hogy az első és a harmadik gólunknál biztosan, de talán a másodiknál is Filkor csele/előrepassza igen sokat segített...
    Na és az, hogy Várhidi egy barátságos meccsen nem a 80. percben kezdett el cserélni.

    Gratulálok a csapatnak, odafigyeltek és voltak szép, ügyes és még hasznos megmozdulásaik is, remélem ad annyi önbizalmat, hogy ne szarják össze magukat hazai közönség előtt bármilyen csapat ellen.
    De amíg azt nem érjük el, hogy egész meccsen mindig leütközzük az ellenfelet középpályán ill. amíg nem akkor zavarjuk az ellenfél középpályásait, amikor átveszik a labdát, hanem arra várunk, hogy na most merre indul, merre passzol, addig nem fogom azt mondani, hogy jól játszottunk...

    Sokakkal ellentétben jó játékot nem láttam, de legalább volt pár jó egyéni teljesítmény. A kettőt nem keverném össze. A fiatalok bemutatkozásának örülök leginkább, látni rajtuk hogy van bennük fantázia. Végre nem álltunk be bekkelni, mindjárt jobban is ment a szekér. De ha tétmeccseken majd rendre visszaállunk, akkor úgyis mindegy. Az olaszok kényelmesen játszottak, aztán olyan gyorsan jöttek a góljaink, hogy mire észbekaptak volna, már kevés idejük maradt. Ők gyengén játszottak, mi meg motiváltak voltunk.

    Már ha valakit érdekel:

    Fülöp: Magabiztosnak tűnt, de a gólban benne volt és én alapból nem vagyok kibékülve vele kb a 2005-ös magyar-olasz üllői úti utánpótlás meccs óta, ott egy akkorát potyát szopott be hogy ihaj.
    Szélesi-Vanczák duó elvolt szélen, de az számomra nyilvánvalóvá vált, hogy komoly támadóteljesítményt nem lehet tőlük elvárni. Hátul "elrombolgatnak" és ennyi.
    Vaskó-Juhász kettős viszont magabiztos volt, a bombaformában lévő Tonit megették és elől is aktívak voltak, Vaskó gólpassz, Juhász gól és ezt leszámítva is voltak még lehetőségeik.
    Vass Ádám nekem nagy talány, mert védekező játékos a középpályán, úgy hogy kistermetű és ráadásul Gattuso fanatizmusa sincs meg benne, de ma jól tolta nagyon, le a kalappal előtte.
    Tőzsér nem hozta azt amit tud, volt már pengés megoldása, okos kis passza, de ennyi, neki azért aktívabbnak kéne lennie. Mindenesetre lehet vele számolni, nem véletlen, hogy tudtommal állandosította helyét egy jó európai középcsapatban klubszinten.
    Hajnal ma gyenge volt, ő sokkal jobb teljesítményre képes, nem jöttek össze a cselei, de ezt ma elbírta a csapat.
    Gera zsír volt, jól kente, bár első félidőben néha eltűnt, de aztán amikor nagyon kellett akkor lehetet rá számítani, magabiztosan lőtte be a tizit, utána meg egymaga megszerezte a harmadik gólt.
    Dzsudzsák szinte ( de csak szinte) klasszis teljesítményt nyújtott első 40 percben, aztán eltűnt, de összeségében fasza volt, neki talán helye csan a csapatban.
    Priskin magabiztosan és ravaszul megcsinálta a büntetőt, meg amúgy is volt pár tökös lefordulása és labdaátvétele, kár hogy nem tudott egy gólt beverni.

    Leo nem tudom minek válogatott, amúgy se magyar és annyira nem is jó, hogy honosítani kéne emiatt. Fecze viszont meglepően jó volt, jól tartotta meg a bőrt, volt egy majdnem gól lövése meg azért csak bepasszolta 2 méterről a tátongó kapuba a landát. Csizmadia meg pár látványos becsúszást húzott elő a tarsolyából, azok kellettek is.

    Olasz válogatott elég gyenge volt, fáradt, nagyképű,beleszarós úgy vegyesen és ezt tetézte Donadoni koncepciótlan csereberélése. Eljöttek egy érzésük szerint haknimeccsre majd az összeszerencsétlenkedett góluk után meg le is ültek, ahonnan meg ma nem volt felállás.

    Közönség egész jó volt, nagyon belelkesedtek a végére, ami érthető azértsmiley Retek Klub hozta a rémgyenge színvonalát, Gyulaistól,Szujóstól,Léderestől cakompakk, maguk módján ők is a maximumot hozták ma ki magukból.

    Donadoni:
    „Nem akarok ezzel foglalkozni, annyit mondhatok, hogy a csapatom egy hét alatt nem tudott megfelelően felpörögni erre a találkozóra.”

    Szóval egy hetet azért készültek.

    Bárki bármit mond, én kellemes csalódásként élem meg ezt a meccset.

    Az alábbi pozitív motívumokat emelném ki (kétszer is megnéztem : )):

    - A kapott gól után nem estünk össze, mint a parasztgatya, sőt! (Én pedig azt hittem, nekünk kampó...)

    - Gera legalább 25 métert futott a harmadik gól előtt a labdáért, pedig Cannavaro is elérhette volna, a többit meg tudjuk, de ez mesteri volt. (A magyar fiúk régebben még tétmeccsen, vesztett állásnál sem tettek volna egy lépést sem egy ilyen labdáért...)

    - Az oldalvonalnál is harcoltunk a labdákért, nem engedtük ki.

    - Valahogy mindenki az ellenfél kapuja felé futott, passzolt, lőtt. (Régebben a tanácstalan passzolgatás ment a középpályán, aztán valaki hátraadta, nehogy neki kelljen előremennie. Rosszabb esetben ilyenkor szereltek minket és kaptuk a gólt.)

    - Egy az egyben is felvettük a harcot a digókkal (pl. Priskin, Filkor, Gera, Dzsudzsák)

    - Ha kellett akkor pókfociba lemenve is próbáltuk megtartani a labdát, akár több olasz között, néha még támadásba is sikerült átmenni ebből.

    Ilyet én évek (évtizedek?) óta nem láttam a magyar válogatottól. Elszállni nem kell, de azért ez nem csak a szerencse dolga volt.

    Összességében: volt akarat, csapatjáték és kűzdés. Ettől még nem leszünk VB bajnokesélyesek, de lehetünk feljebb. Még az erőfutball ellen kellene kitalálni valamit (pl. svédek, norvégok...). Szerintem, egy-két kivételtől eltekintve, el kellene felejteni az itthon játszó játékosokat és a nálunk erősebb bajnokságokban edződő fiúkra kellene épteni. Ezek már nem csak a kispadot koptatják (lásd anno pl. Lipcsei a Portoban - persze nem biztos, hogy ő tehet róla). Aki sokat van profi környezetben, annak egy idő után a mentalitása is profi lesz, ilyen egyszerű. Az jobban szeret majd győzni, mint vereségeket magyarázni. Itthon viszont ez még jó pár évig nem áll fenn. Én a fiatalítás mellett vagyok, de csak megfelelő mentalitású alapanyagból.

    A meccsről túl sokat nem szeretnék írni, igazából nem ér semmit sem, ha a bosnyákok ellen nem nyerünk...

    Nem akarok ünneprontó lenni, de számomra van árnyoldala is ennek a mai győzelemnek.

    A sok -magyar focit folyamatosan fröcsögve fikázó- divatszurkolónak ez is elég.. Legalábbis egy meccs erejéig. Most kijöttek, tapsikolta, éljeneztek (pár napja persze még ömlött belőlük a nyál, hogy milyen szánalmasan sz*r a focink), talán még elég lesz a lelkesedésük a bosnyákok ellen. De 1, max. 2 rossz meccs és jöhet újra az "amatőr focit!!!", "oszlassuk fel a válogatottat", "kergessük el őket, menjenek dolgozni felkiáltás". Valaki írta, hogy a hangulat jó volt... Volt a f*szt volt jó. 34900 emberből 27000 az olaszok miatt ment ki(azok különösen kapják be, akik Roma, Inter, Milan, vagy egyéb olasz csapat mezében, esetleg olasz válogatott mezben jöttek ki. És a legtöbbjük még magyar sálat is felvett hozzá, ehhez szintén gratula! Én is hihetetlenül imádom Pirlot, mégsem jutott eszembe se az, hogy az ő válogatott mezében, se az, hogy a Milan mezemben menjek ki, mert magyar vagyok és a magyaroknak szurkoltam... A maradék a magyar válogatottért, ahogy én is. 35000 emberből kb. 2-300 szurkolt, a többiek meg tapsikoltak, meg hullámoztak. Őszintén tudom remélni, hogy a bosnyákok ellen már lesz szervezett normális szurkolás is, mondjuk olyan, mint a Magyarország-Izland meccsen. Az volt azt hiszem nekem szurkolás szempontjából(válogatott szinten) a legjobb.

    Rég láttam Gera Zolit mosolyogni meccs alatt. Ez jelenthet vmi nála. Élvezte a játékot. A harmadik gól, egy zseniális Gera-produkció volt. Jajj, szegény Cannavaro smiley). Most megtanulhatja Priskin és Gera nevét.

    Filkort még érdemes hozzávenni, ahogy fzs-vel megállapítottuk, mindhárom gólban volt szerepe. (Az elsőnél egy az egyben megverte Grosso-t - bár ott még eléggé kellett Zambrotta béna belenyúlása a beadásba -, a második és harmadik gólnál is az ő hosszú indításából került Priskin ill. Gera egyből közel a kapuhoz...)

    A tegnapi játék és forma alapján most Hajnalt kellene kihagyni a kezdőből.

    A La Gazzetta dello Sport így osztályozta a magyar válogatottat (sajnos szöveges értékelést nem fűztek hozzá, pedig érdekelt volna):

    Fülöp 6 - Szélesi 6, Vaskó 7, Juhász 7, Vanczák 6.5 (Csizmadia 0) - Vass 6.5, Tőzsér 5 (Leandro 7) - Gera 6.5 (Buzsáky 0), Hajnal 5.5 (Filkor 6.5), Dzsudzsák 7 (Halmosi 0) - Priskin 6.5 (Feczesin 7).

    Várhidi 7.

    ennek a tegnapi meccsnek egyetlen értelme van... jót tehet a magyar játékosok önbizalmának. Még akkor is, ha az olaszok jól láthatóan nem léptek oda, lásd szabálytalanságok aránya, Cannavaro 3. gól előtti óvatossága, mert vigyáztak, nehogy megsérüljenek egy ulibuli meccsen a szezon elején.
    de önbizalomnövelőnek tökéletes volt... a fijjug elkezdhetnek hinni magukban, és ez a késöbbi esetleges részsikerek alapja lehet

    sztem a Vaskó-Juhász középső védőpár nagyon jó volt, a legjobbak talán, végre két fizikálisan alkalmas bekk - 3-4 év múlva, 25-26 évesen, kellő rutinnal nagyon jók lehetnek... Vass is jól szűrt, még ha az olasz gólnál hiányzott is az összhang (Vass feltartani próbálta az olaszt, de a belső bekk nem lépett ki, hogy elrúgja a labdát, gyak. egymásra vártak - tipikus magyar foci
    szerencsétlenkedés)

    Dzsudzsák egyelőre egyfélidős, akkor is, ha hagyják... (még egszer, ez laszok egész egyszerűen nem szabálytalankodtak, nehogy már, tétmeccsen simán alárúgnak)

    szórakozásnak jó volt ez a meccs

    Várhidi a konkrét taktikai ügyekben remekül vizsgázott tegnap.

    Az, hogy az egyenlítő gólt a két belső védőnk összjátéka hozta az olaszok tizenhatosán belül, nemcsak üdítő, hanem tudatos taktika erdménye. Nyilván meg volt beszélve, hogy a szögleteknél ők előre mennek (főleg fejelni), mások meg visszazárnak a helyükre.
    Jól nyúlt bele a meccsbe, a kellő pillanatban hozta be Filkort, később Feczesint, akik főszereplők lettek a gólokban. És Csizmadia is nagyon hssznos volt, egy csomó olasz támadást akadályozott meg.

    Van ennek a magyar-olasz 3:1-nek egy másik aspektusa is. Innentől el lehet felejteni, hogy "bezzeg Matthaus-szal győztünk Németországban" és "bezzeg Matthaus idején nagy csapatok jöttek ide". Most nagy csapat is jött ide és győztünk is, mindez Kisteleki és Várhidi alatt, akármilyen nehéz is ezt némelyeknek megemészteni.

    https://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=313120&na_step=30&t=9018358&na_order=
     
  3. avatar: ingersheim
    2015.01.31, 10:29
    A találkozóról a legtöbb európai napilap beszámolt, nagy visszhangot váltott ki az olasz sajtón belül is. A tekintélyes Gazzetta dello Sport így számolt be az eseményről: „Érdemi tesztmérkőzés volt, hiszen a magyar válogatott hatékony és tetszetős futballjával megmutatta, hogy már felébredt évtizedes álmából. Zsinórban öt győzelem után megalázó vereséget szenvedett Olaszország, a meccs végén az eredményjelző a magyarok szempontjából tekintélyes 3-1-t mutatott. A magyarok már az első félidőben felülmúlták a squadra azzurrát a párharcokban, hátul remekül zártak össze, elöl pedig meglepően ügyes ellentámadásokra voltak képesek már az első játékrészben is (…) A magyar csapat a második félidőben végig jó ritmusban futballozott, a végén örömünnepbe torkollt a mérkőzés számukra. A meccs fordulópontja Filkor és Leandro beállása volt, ezután kezdődött a (magyar) tánc. A második gól után a magyarok vérszemet kaptak, s a teljesen indiszponált Cannavaro újabb nagy hibája után Feczesin mattolta a teljesen kiszolgáltatott Buffont. Tizenhét napja van Roberto Donadoninak, hogy életet leheljen fiaiba” – összegzett a sportnapilap.

    „A Franciaország elleni Eb-selejtező előtt csúnya verést kapott Olaszország Budapesten. Elfogadható első félidő után Di Natale gólja illuzióba kergette az olaszokat, akik ellen a sokkal frissebb, és lelkesebb magyarok fordítani tudtak. A meccs végére a játék minden elemében fölénőtt az azúrkékeknek a magyar csapat.” – állt a Corriere della Sera hasábjain.

    A La Repubblica a következőképpen fejtette ki a véleményét: „kínos zakó született a magyarok ellen, ami rányomja a bélyegét a franciák elleni felkészülésre. Diszkrét első félidő után a folytatásban vakvágányra került az olasz válogatott, aminek sima vereség lett a vége.”

    Azonban a legtalálóbban a Datasport összegezte a találkozót: „Az olasz csapat beleveszett a Dunába.”

    hu.wikipedia.org/wiki/A_magyar_labdar%C3%BAg%C3%B3-v%C3%A1logatott_2007._augusztus_22-i_m%C3%A9rk%C5%91z%C3%A9se

    Bunda volt a 2007-es magyar-olasz válogatott meccs?

    A FourFourTwo.hu információja szerint az öt évvel ezelőtti Magyarország–Olaszország (3-1) barátságos találkozó alatt bejelzett az UEFA monitoring-rendszere.

    Az olasz hatóságok fittyet hánynak arra, hogy közeleg az Európa-bajnokság, illetve, hogy a fogadási csalások kapcsán megindított letartóztatási hullám esetleg megzavarja a squadra azzura felkészülését. A FourFourTwo.hu is beszámolt arról, hogy a napokban mások mellett őrizetbe vették a Lazio csapatkapitányát, Stefano Maurit, valamint gyanúba keverték a Juventus edzőjét, Antonio Contét, és a válogatott Domenico Criscitót. Sőt az olasz nyomozás egészen Magyarországig elért, hiszen hétfőn a cremonai ügyészség kezdeményezésére itthon fogták el B. Istvánt és S. Lászlót, akiketaz olasz lapok Borgulya Istvánként, valamint Strasser Lászlóként azonosítottak.


    A FourFourTwo.hu információja szerint a most zajló nyomozás akár a 2007. augusztus 22-én lejátszott Magyarország–Olaszország barátságos válogatott-mérkőzést is érintheti.


    Ismeretes, hogy azon a találkozón az aktuális világbajnokot győzte le 3-1-re Várhidi Péter szövetségi kapitány együttese, ám mint azt honlapunk megtudta, a meccs ideje alatt jelentős összegű fogadások érkeztek a vendégek vereségére. Úgy tudjuk, az UEFA úgynevezett monitoring-rendszere jelezte is a történteket, de akkor az eset valamiért nem kapott visszhangot, az olaszok váratlan kudarcát mindenki kisiklásként fogta fel, és puszta fásultsággal magyarázta.

    2012-05-31

    www.fourfourtwo.hu/hirek/magyarorszag/bunda-volt-a-2007-es-magyar-olasz-valogatott-meccs_20120531-073356
     
  4. avatar: fgymat
    2013.06.07, 20:07 (szerk.: 2021.06.20, 16:58)
    Budapest, 2007. augusztus 22., szerda (MTI) - Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az utolsó, átmozgató edzést követően eldöntötte, hogy Vass Ádám és Tőzsér Dániel lesz a két kezdő védekező középpályás a Puskás Ferenc Stadionban 20:50 órakor kezdődő, olaszok elleni barátságos mérkőzésen.

    Ezzel véglegessé vált, hogy a hazai együttes az alábbi összeállításban veszi fel a harcot a világbajnoki címvédővel:
    Fülöp Márton - Szélesi Zoltán, Vaskó Tamás, Juhász Roland, Vanczák Vilmos - Vass Ádám, Hajnal Tamás, Tőzsér Dániel - Gera Zoltán, Priskin Tamás, Dzsudzsák Balázs.

    A magyarok Dunakeszin, míg az olaszok az Üllői úti stadionban tartották meg az utolsó, zárt kapus tréninget. Várhidi legénysége leginkább a pontrúgásokat gyakorolta, majd az edzést követően a szakvezető taktikai értekezletet tartott.

    A Magyar Labdarúgó Szövetség sajtófőnöke arról tájékoztatta az MTI-t, a mérkőzés helyszínén 10 órakor kinyitottak a jegypénztárak. Az időjárására való tekintettel a biztonságért felelős cég úgy döntött, engedélyezi, hogy a szurkolók esernyőket vigyenek a stadionba.

    A kezdőrúgásért zajló licitálás is lezárult, ezt végül egymillió forintért nyerte meg egy drukker. A befolyó összeget az MLSZ jótékony célra ajánlja fel.

    Budapest, 2007. augusztus 22., szerda (MTI) - Roberto Donadoni olasz szövetségi kapitány csak közvetlenül a magyarok elleni mérkőzés előtt jelölte ki kezdőcsapatát, amelyben nyolc világbajnok kapott helyet.

    A Squadra Azzurra az alábbi összeállításban lép pályára a Puskás Ferenc Stadionban:
    Gianluigi Buffon - Massimo Oddo, Fabio Cannavaro, Marco Materazzi, Gianluca Zambrotta - Massimo Ambrosini, Andrea Pirlo, Alberto Aquilani - Alessandro Del Piero - Luca Toni, Fabio Quagliarella. Ebből Ambrosini, Aquilani és Quagliarella nem vallhatja magát vb-aranyérmesnek.

    A szurkolók már a mérkőzés előtt két órával ellepték a Puskás Ferenc Stadion környékét. A közeli metróállomástól alig 20 méterre célba lövést is lehetett játszani, de sokan inkább vendéglátóipari egységet vettek célba. Ami talán kissé elgondolkodtató, hogy a drukkerek fele az olasz válogatott vagy valamelyik itáliai sztárklub mezében, pólójában, esetleg azúrkék szerelésben jelent meg, s ez jelzi, hogy jelenleg elsősorban nem a magyar csapat, hanem annak neves riválisa vonzotta a stadionba a szurkolók többségét...

    A csapatok 45 perccel a kezdés előtt futottak ki a gyepre bemelegíteni, mindkét együttest hangos tapssal köszöntötte a már akkor is szép számú közönség. Közel fél óra múlva már 20 ezren hangos ovációval fogadták minden egyes játékos bemutatását.

    A találkozó 20:50-kor a spanyol Manuel Enrique Mejuto Gonzalez sípjelére kezdődik majd.

    Budapest, 2007. augusztus 22., szerda (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott parádés teljesítménnyel, igazi futballünnepet varázsolva 3-1-re legyőzte a világbajnoki címvédő olasz csapatot a Puskás Ferenc Stadionban.

    Legutóbb 42 éve, 1965. június 27-én nyert a magyar csapat az olaszok ellen, akkor Budapesten szintén barátságos találkozón Albert Flórián és Bene Ferenc góljaival 2-1 lett az eredmény.

    Kisebb technikai malőrrel indult az összecsapás, ugyanis a himnuszok alatt az olasz nemzeti lobogót fordítva húzták ki a fiatal segítők.

    Eredmény:

    Magyarország-Olaszország 3-1 (0-0)
    Puskás Ferenc Stadion, 34 900 néző, v.: Mejuto Gonzaléz (spanyol)
    gólszerzők: Juhász (62.), Gera (67. - 11-esből), Feczesin (77.), illetve Di Natale (49.)

    Magyarország:
    Fülöp Márton - Szélesi Zoltán, Vaskó Tamás, Juhász Roland, Vanczák Vilmos (Csizmadia Csaba, 73.) - Vass Ádám, Hajnal Tamás (Filkor Attila, 59.), Tőzsér Dániel (Leandro de Almeida, 59.) - Gera Zoltán (Buzsáky Ákos, 90.), Priskin Tamás (Feczesin Róbert, 73.), Dzsudzsák Balázs (Halmosi Péter, 82.)

    Olaszország:
    Gianluigi Buffon - Massimo Oddo (Fabio Grosso, a szünetben), Marco Materazzi (Andrea Barzagli, a szünetben), Fabio Cannavaro, Gianluca Zambrotta - Massimo Ambrosini, Andrea Pirlo, Alberto Aquilani (Angelo Palombo, 67.) - Alessandro Del Piero (Antonio Di Natale) - Fabio Quagliarella, Luca Toni (Filippo Inzaghi, a szünetben)

    I. félidő:

    4. perc: Pirlo 30 méteres szabadrúgását Fülöp vetődve hárította, a kipattanót Oddo ívelte középre, Toni pedig estében még kapura lőtt, de a magyar kapus ezt már megfogta.
    12. perc: Dzsudzsák ezúttal Aquilanit "bőrözte fel", élesen középre lőtt labdáját szögletre mentették a vendégvédők. A sarokrúgást Buffon röviden ütötte ki, Dzsudzsák pedig 19 méterről nem sokkal a bal kapufa mellé durrantott.
    27. perc: Del Piero lőtt 21 méterről, Fülöp szögletre mentett.
    38. perc: Gera tökéletesen kanyarintott be a jobb oldalról, az előre húzódó Vaskó pedig hat méterről óriási helyzetben pontosan Buffon kezébe fejelt.
    40. perc: Priskin lőtt 18 méterről, Buffon szögletre tolta a bal felső sarok felé tartó labdát.
    45. perc: Tőzsér lőtt be egy szabadrúgást élesen 40 méterről, a nagy tumultusban senki nem ért hozzá a labdához, amely éppen csak a jobb kapufa mellett ment el.

    II. félidő:

    49. perc: Di Natale verekedte át magát két védőn, majd 16 méterről estében lőtt, a labda pedig az elvetődő Fülöp keze mellett a bal alsó sarokban kötött ki (0-1).
    61. perc: egy labdaszerzés után Gera nagyszerűen ugratta ki Leandrót, de a brazil születésű középpályás Buffonba lőtt.
    62. perc: Filkor jobb oldali beadásába középen rosszul nyúltak bele a vendégvédők, a felpörgő labdát Juhász hét méterről gyönyörű mozdulattal ballal kapásból a bal felső sarokba bombázta, a világ legdrágább kapusa, Buffon mozdulni sem tudott (1-1).
    66-67. perc: Filkor tökéletesen indította a jobb oldalon Priskint, a Watford támadója egy csellel becsapta Cannavarót, majd betört a 16-oson belülre, ekkor a Real Madrid aranylabdás védője - 2006-ban a FIFA legjobb játékosa - hátulról buktatta. A büntetőt Gera a balra vetődő Buffon mellett a kapu jobb oldalába rúgta (2-1).
    77. perc: ismét Filkor indított a jobb oldalon, Gerának egy árnyalatnyit hosszú volt a labda, de becsúszva megszerezte azt Cannavarótól, így egy az egyben találta magát szemben Buffonnal: a West Bromwich Albion támadója rendkívül önzetlenül az ötösön érkező Feczesin elé tálalt, aki négy méterről az üres kapuba passzolt (3-1).
    86. perc: Ambrosini óriási helyzetben hat méterről a kapu fölé bombázott.
    90. perc: villámgyors magyar kontra végén Feczesin került gólhelyzetbe, a Brescia támadójának lövését Buffon bravúrral védte.

    Nagy iramban indult a találkozó, az olaszok úgy tűnt, az első perctől kezdve meg akarták mutatni Budapesten, miért ők a világbajnokok. A magyar csapat is bátran kezdett, főleg Dzsudzsák Balázs villanásai mentek élményszámba a bal oldalon.

    A félidő közepe táján átvették a játék irányítását a vendégek, Várhidi Péter tanítványai még a labdát is nehezen tartották meg. Az olaszok főként a széleken felfutó két védő - Gianluca Zambrotta és Massimo Oddo - révén okoztak komoly veszélyt. A lefújás előtti pillanatokra ismét felpörgött a magyar válogatott és egy kis szerencsével a vezetést is megszerezhette volna.

    A fordulást követően szinte azonnal vezetést szerzett a Squadra Azzurra, de a magyar csapat nem tört le, ráadásul Várhidi Péter pályára küldte Leandrót és Filkort, amitől láthatóan megélénkült a támadójáték, sőt, egyenlített is a csapat. Ezzel még nem volt vége, miután a Priskin ellen elkövetett szabálytalanság nyomán megítélt büntetőből már vezetett is az együttes. Több sem kellett a magyar publikumnak, mexikói hullámzással jutalmazta a produkciót - szokatlan módon még a VIP-szektorban is, sőt, a 73. percben már az egész stadion felállva tapsolt.

    Ekkor mindenki viharos olasz támadásokra számított, ehelyett újabb nagyszerű akció végén Feczesin első válogatottbeli gólja révén már kettővel vezetett a magyar válogatott Az utolsó tíz percben is elmaradt az olasz nyomás, helyette a "szép volt fiúk" zengett.

    A világbajnoki címvédő olaszok legyőzésével megszületett az elmúlt évek legnagyobb magyar futballszenzációja

    Várhidi Péter szövetségi kapitány:
    "Ilyen meccs után mi más is lehetne bennem, mint határtalan boldogság. Taktikailag fegyelmezetten és összeszedetten küzdöttek a fiúk. Nem számítottam erre a diadalra, amelyet ugyanakkor nem is szabad túlértékelni. Remélem, mostantól nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy érdemes figyelni a fiatalokra."

    forrás:
    MTI
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2011.04.05, 11:57 (szerk.: 2021.06.20, 16:58)
    A keret összeállításánál természetesen szóba került Koman Vladimir is, de - miután a szövetség illetékes vezetői, minden részletkérdést alaposan kielemezve konzultáltak erről - Kisteleki István, az MLSZ elnöke úgy döntött, hogy a tizennyolc esztendős játékost egyelőre ne hívja meg Várhidi Péter szövetségi kapitány az olaszok ellen készülők közé. Ennek oka: az MLSZ vezetői semmiképpen nem akarják elhamarkodott, visszafordíthatatlan lépésre kényszeríteni a Sampdoria ifjú futballistáját. Gondolkodási lehetőséget, a megfontolt döntésre időt kívánnak számára biztosítani. Természetesen amennyiben a piros-fehér-zöld színek mellett kötelezi el magát, akkor – ezt kívánja az egyetemes magyar labdarúgás érdeke is – nagyon fognak ennek örülni, s természetesen szóba kerülhet a válogatott keretek összeállításánál. A kérdést remélhetőleg egyszer és mindenkorra megoldja az a személyes találkozó, amelyre a lehető leghamarabb sor kerül Koman, valamint a válogatott új technikai igazgatója, Szekeres Tamás között.

    Várhidi Péter szövetségi kapitány kijelölte az augusztus 22-i, Olaszország elleni barátságos mérkőzésre készülő játékosok névsorát. A bő, 25 fős keret tagjai közül ezúttal Balajcza Szabolcs, Zsidai László, Bori Gábor, Farkas Balázs és Rajczi Péter maradt ki.

    Italiano keret:

    Portieri: Amelia (Livorno), Buffon (Juventus), Curci (Roma);
    Difensori: Barzagli (Palermo), Cannavaro (Real Madrid), Grosso (Olympique Lione), Materazzi (Inter), Oddo (Milan), Zaccardo (Palermo), Zambrotta (Barcellona);
    Centrocampisti: Ambrosini (Milan), Aquilani (Roma), Diana (Palermo), Gattuso (Milan), Palombo (Sampdoria), Pirlo (Milan);
    Attaccanti: Del Piero (Juventus), Di Natale (Udinese), Inzaghi (Milan), Quagliarella (Udinese), Toni (Bayern Monaco)
    http://www.figc.it/italiano/primo_piano_01/primo_piano_01.htm
     
  6. avatar: Giovanni
    2010.02.09, 15:25 (szerk.: 2022.03.05, 16:36)
    Edzői nyilatkozatok:
    Várhidi Péter: Fegyelmezett és összeszedett volt a csapat. Úgy gondoltam, ha a játékosok betartanak minden utasítást, akkor megszoríthatjuk az olaszokat, de erre azért én sem gondoltam. Talán egyre többen elhiszik, hogy érdemes bízni a fiatalokban.

    Roberto Donadoni: Veszíteni sosem jó, ezért ez a kudarc is rosszulesik. Persze amellett, hogy kellemetlen ez a vereség, nekünk mostantól a franciák elleni selejtezőre kell figyelnünk, mert azt a találkozót mindenképpen meg kell nyernünk.

    Nemzeti Sport, 2007. augusztus 23.

    Osztályzatok:
    Fülöp Márton 6
    Vanczák Vilmos 5 (73' Csizmadia Csaba -)
    Juhász Roland 7
    Vaskó Tamás 6
    Szélesi Zoltán 6
    Tőzsér Dániel 6 (59' Leandro de Almeida 6)
    Vass Ádám 5
    Dzsudzsák Balázs 7(83' Halmosi Péter -)
    Hajnal Tamás 6 (59' Filkor Attila 7)
    Gera Zoltán 8 (92' Buzsáky Ákos -)
    Priskin Tamás 6 (73' Feczesin Róbert -)

    Buffon Gianluigi 5
    Oddo Massimo 5 (46' Grosso Fabio 5)
    Cannavaro Fabio 4
    Materazzi Marco 5 (46' Barzagli Andrea 5)
    Zambrotta Gianluca 5
    Aquilani Alberto 5 (65' Palombo Angelo -)
    Pirlo Andrea 6
    Ambrosini Massimo 5
    Quagliarella Fabio 6
    Toni Luca 5 (46' Inzaghi Filippo 4)
    Del Piero Alessandro 5 (46' Di Natale Antonio 5)

    NS 2007. aug. 23.