magyarfutball.hu

Rákospalotai EAC - Békéscsabai Előre FC 1 : 2 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2017.03.25, 16:50 (szerk.: 2022.06.27, 00:23)
    Tovább menetel a Békéscsaba
    REAC - Békéscsaba 1-2 (0-1)


    Széchenyi tér, 500 néző
    Vezette Szarka Z. (Molnár J., Boda)
    REAC: Szentpéteri 6 - Hungler 5, Gál 5, Lilik 4 - Virágh 5, Máj 5, Burzi 5, Werle 5, Helgert 4 - Mihályi 4, Lendvai 4 Mb. vezetőedző: Csábi József
    Csere: Helgert helyett Kovacsics (4) a szünetben, Mihályi (-) Györök (-) a 65., Hungler helyett Nagy N. (-) a 83. percben
    Békéscsaba: Fekete 6 - Gabala 7, Bujáki 6, Fehér Zs. 5, Simon 7 - Szabó S. 6, Bánföldi 6, Szoboszlai 7, Balogh Zs. 6 - Hoffman 7, Tóth Gy. 6 Vezetőedző: Pásztor József Csere: Tóth Gy. helyett Popovits (-) a 78., Bujáki helyett helyett Valentényi (-) a 83., Hoffman helyett Toldi (-) a 90. percben.
    Gól: Hoffman a 31. percben Simon jobb oldali beadását követően kilenc méterről kapásból lőtte a labdát a bal alsó sarokba (0-1).
    Gabala a 69. percben Simon átadása után 10 méterről fejelte a labdát a bal sarokba (0-2).
    Györök a 75. percen büntetőből a léc alá bombázta a labdát (11-esből, 1-2).
    Sárga lap: Fehér Zs. (Lendvai buktatásáért) a 17., Máj (Balogh Zs. gáncsolásáért) a 72., Bánföldi (Győrök buktatásáért) a 74., Bujáki (Máj gáncsolásáért) a 76. percben
    Így bíráskodott (9): Szarka Zoltán határozottan, nagyvonalúan bíráskodott a kissé szomorkás hangulatú mérkőzésen.
    A mérkőzés osztályzata: 3
    Szögletarány: 5:6 (2:4)

    Megható és egyben szomorú volt a mérkőzést megelőző néhány perc. A REAC tavaly őszi edzőjére, Simon Tiborra emlékeztek a résztvevők. A felezővonalnál felállított kis emlékhelynél és a REAC-zászlónál gyújtott gyertyát a teljes hazai csapat, a vendégek csapatából a kapitány, Balogh Zsolt, valamint Hoffman Richárd, aki a BVSC-ben Simon játékosa volt, és végül Szarka Zoltán játékvezető is.
    A mérkőzés kezdeti szakaszában a kapuk nem igazán kerültek veszélybe. A 20. percben megszerezhette volna a vezetést a Békéscsaba, de Hoffman Richárd fejesét Szentpéteri Viktor hihetetlen bravúrral ütötte a mezőnybe. Az ellentámadásból Mihályi Tamás gólt szerezhetett volna, de a százszázalékos ziccert elszórakozta.
    Az idő múlásával egyre inkább mezőnyfölénybe került a listavezető Békéscsaba. A játék nagyrészt a hazaiak térfelén folyt, és a 31. percben az agilisan futballozó Hoffman Richárd meg is szerezte a vezetést a csabaiaknak.
    Igen harcosan kezdték a második játékrészt a hátrányban lévő rákospalotaiak. Az 55. percben egyenlíthetett volna a REAC, de Virág Tibor elől az utolsó pillanatban mentettek a vendégvédők. A házigazdák csupán a 60. percig késztették komoly védekezésre a vendégeket.
    A békéscsabaiak miután átvészelték a REAC lelkesedésből fakadó rohamait, újra átvették a játék irányítását, és mezőnyfölényük újabb gólt eredményezett. Ezúttal Gabala Krisztián vette be Szentpéteri kapuját. A hazaiak azonban nem adták fel, és egy kontratámadás végén Györök Tamás 11-esből szépített. Ám viszonylag későn, ugyanis a rákospalotaiaknak már nem maradt idejük, hogy egalizáljanak.
    A mezőnyben tetszetősebben futballozó Békéscsaba teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Széchenyi téren.

    Mestermérleg:
    Csábi József: - Nagyon nehéz héten vagyunk túl, az ismert események és a sérülések miatt. Sajnálom, hogy nem tudtunk sikeresen szerepelni és győzelemmel emlékezni Simon Tiborra. Egy félidőnyi előnyt adtunk a Békéscsabának, és a második játékrészben már hiába játszottunk jobban, vereséget szenvedtünk. Úgy érzem, hogy a szünet utáni játékunkkal az egy pontra rászolgáltunk volna.
    Pásztor József: -Időnként jó játékot nyújtva megérdemelten nyertünk. Sajnos a végén saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést.
    (B. Nagy Zoltán)

    Nemzeti Sport, 2002. április 29.(Arcanum DT)
    Bravúr egy paprikás mérkőzésen

    20. p. Egy jobb oldali szögletrúgás után a kapu bal oldalánál álló Balog a bal felső sarokra fejelt, ám Szentpéteri óriási bravúrral a kapufára tolta a labdát.
    30. p. Bánföldi cselezte be magát a hazaiak 16-osán belülre, majd átívelt a bal oldalra, ahol Hoffmann tisztán fejelhetett, ám a labda a felugró védőkről kifelé pattant. A védők csak röviden tudtak felszabadítani, Tóth visszaszerezte a labdát, jobb oldalon betört a 16-oson belülre, majd középre lőtt és a jó ütemben érkező Hoffmann mintegy kilenc-tíz méterről a kapu bal oldalába bombázott, 0-1.
    47. p. Balog ugratta ki a jobb oldalon Hoffmannt, aki az ötös sarkáig vezette a labdát, s onnét az oldalhálóba lőtt.
    70. p. Bánföldi ívelt a térfél közepéről a kapu elé. A rossz ütemben kimozduló Szentpéteri kapus fölött Gabala a léc alá fejelte a labdát, 0-2.
    75. p. Balog becsúszva akarta szerelni Lendvait, aki anélkül, hogy bárki hozzáért volna, látványosan eldobta magát. Szarka játékvezető óriási meglepetésre büntetőt ítélt a REAC javára, amelyet Györök értékesített, 1-2.

    Asszisztensek: Molnár József, Boda György
    Sárga lap: Fehér (buktatásért),
    Máj (talpalásért),
    Bánföldi (becsúszásért!).
    Szögletarány: 4:6 (1:5)

    A mérkőzés előtt mindkét csapat és vezetőik, a játékvezetői hármassal együtt felsorakoztak a játéktér mellett, a tribünnel szemben, ahova Simon Tibor fényképét tették ki. A játékosok, vezetők és bírók rövid rövid megemlékezést tettek Simon Tibor, a napokban elhunyt kiváló labdarúgó és edző tiszteletére. Ezt követően a hazai csapat tagjai, vezetői egy-egy mécsest gyújtottak a fénykép előtt, majd Szarka Zoltán vezetőbíró, az Előre részéről Balog Zsolt csapatkapitány, Hoffmann Richárd és Gabala Krisztián gyújtott meg szintén egy-egy mécsest. Ezután egyperces gyászszünetet tartottak.

    Mindkét együttes kapkodva, sok hibával kezdte a játékot. Az első húsz percben jószerivel nem láthattunk igazi labdarúgásra jellemző támadásvezetést egyik csapattól sem. Ezt követően az egyre jobban játékba lendülő csabaiak fokozatosan vették át a játék irányítását, előbb csak helyzetekig jutottak, majd a kapuba is sikerült betalálniuk. A gól után sem vettek vissza a lendületükből, tovább rohamozták ellenfelük kapuját, de ekkor már a befejezéseknél kevésbé koncentráltak. A nagy fölényüket jellemzi az 5:1-es szögletarány is, bár ezekből nem sikerült eredményesnek lenniük.

    A fordulás után tovább folytatta az Előre azt a játékot, amelyet az első félidő második felében produkált. Ennek eredményeként szerezték a második, mint végül kiderült, győztes gólt. Győzött az Előre, tehát nem savanyú a szőlő, de el kell mondanunk azt, hogy a félidő közepétől kezdődően nem csak ellenfelével, a REAC-cal kellett megvívnia a csatát, hanem a bírói működéssel is, amely rendre a vendégcsapatot sújtotta. Az Előre továbbra is nagy lelkesedéssel űzte, hajtotta ellenfelét, és begyűjtötték a megérdemelt három bajnoki pontot, amellyel stabilizálták helyüket a tabella élén.
    A Békéscsaba egyre jobban tudja kiszűrni a külső hatásokat, csak a játékra koncentrált valamennyi pályán lévő játékos.

    Jó: Szentpéteri, Werle, Gál, Lendvai, ill. Fekete, Balog, Gabala, Hoffmann, Simon, Bánföldi.

    Csábi József: - Sajnálom, hogy nem tudtunk a játékkal is méltóképpen megemlékezni Simon Tibiről. Egy félidőnyi előnyt adtunk a nagyon jó Békéscsabának, amely élt is a lehetőséggel.
    Pásztor József: - Megérdemelten nyertünk. A csapat helyenként nagyon jól, tetszetősen játszott. Ezzel a győzelmünkkel sikerült vezető pozíciónkat megerősíteni. A mérkőzés vége felé saját magunk számára tettük nehézzé a találkozót.

    1. Békéscsaba 28 17 5 6 59-33 56
    ...
    5. REAC 28 11 8 9 49-35 41

    Békés Megyei Hírlap 2002. április 29. (Könczöl László)