magyarfutball.hu

Rákospalotai EAC - Békéscsabai Előre FC 1 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2017.03.25, 16:50 (szerk.: 2017.03.25, 17:51)
  Bravúr egy paprikás mérkőzésen

  20. p. Egy jobb oldali szögletrúgás után a kapu bal oldalánál álló Balog a bal felső sarokra fejelt, ám Szentpéteri óriási bravúrral a kapufára tolta a labdát.
  30. p. Bánföldi cselezte be magát a hazaiak 16-osán belülre, majd átívelt a bal oldalra, ahol Hoffmann tisztán fejelhetett, ám a labda a felugró védőkről kifelé pattant. A védők csak röviden tudtak felszabadítani, Tóth visszaszerezte a labdát, jobb oldalon betört a 16-oson belülre, majd középre lőtt és a jó ütemben érkező Hoffmann mintegy kilenc-tíz méterről a kapu bal oldalába bombázott, 0-1.
  47. p. Balog ugratta ki a jobb oldalon Hoffmannt, aki az ötös sarkáig vezette a labdát, s onnét az oldalhálóba lőtt.
  70. p. Bánföldi ívelt a térfél közepéről a kapu elé. A rossz ütemben kimozduló Szentpéteri kapus fölött Gabala a léc alá fejelte a labdát, 0-2.
  75. p. Balog becsúszva akarta szerelni Lendvait, aki anélkül, hogy bárki hozzáért volna, látványosan eldobta magát. Szarka játékvezető óriási meglepetésre büntetőt ítélt a REAC javára, amelyet Györök értékesített, 1-2.

  Asszisztensek: Molnár József, Boda György
  Sárga lap: Fehér (buktatásért),
  Máj (talpalásért),
  Bánföldi (becsúszásért!).
  Szögletarány: 4:6 (1:5)

  A mérkőzés előtt mindkét csapat és vezetőik, a játékvezetői hármassal együtt felsorakoztak a játéktér mellett, a tribünnel szemben, ahova Simon Tibor fényképét tették ki. A játékosok, vezetők és bírók rövid rövid megemlékezést tettek Simon Tibor, a napokban elhunyt kiváló labdarúgó és edző tiszteletére. Ezt követően a hazai csapat tagjai, vezetői egy-egy mécsest gyújtottak a fénykép előtt, majd Szarka Zoltán vezetőbíró, az Előre részéről Balog Zsolt csapatkapitány, Hoffmann Richárd és Gabala Krisztián gyújtott meg szintén egy-egy mécsest. Ezután egyperces gyászszünetet tartottak.

  Mindkét együttes kapkodva, sok hibával kezdte a játékot. Az első húsz percben jószerivel nem láthattunk igazi labdarúgásra jellemző támadásvezetést egyik csapattól sem. Ezt követően az egyre jobban játékba lendülő csabaiak fokozatosan vették át a játék irányítását, előbb csak helyzetekig jutottak, majd a kapuba is sikerült betalálniuk. A gól után sem vettek vissza a lendületükből, tovább rohamozták ellenfelük kapuját, de ekkor már a befejezéseknél kevésbé koncentráltak. A nagy fölényüket jellemzi az 5:1-es szögletarány is, bár ezekből nem sikerült eredményesnek lenniük.

  A fordulás után tovább folytatta az Előre azt a játékot, amelyet az első félidő második felében produkált. Ennek eredményeként szerezték a második, mint végül kiderült, győztes gólt. Győzött az Előre, tehát nem savanyú a szőlő, de el kell mondanunk azt, hogy a félidő közepétől kezdődően nem csak ellenfelével, a REAC-cal kellett megvívnia a csatát, hanem a bírói működéssel is, amely rendre a vendégcsapatot sújtotta. Az Előre továbbra is nagy lelkesedéssel űzte, hajtotta ellenfelét, és begyűjtötték a megérdemelt három bajnoki pontot, amellyel stabilizálták helyüket a tabella élén.
  A Békéscsaba egyre jobban tudja kiszűrni a külső hatásokat, csak a játékra koncentrált valamennyi pályán lévő játékos.

  Jó: Szentpéteri, Werle, Gál, Lendvai, ill. Fekete, Balog, Gabala, Hoffmann, Simon, Bánföldi.

  Csábi József: - Sajnálom, hogy nem tudtunk a játékkal is méltóképpen megemlékezni Simon Tibiről. Egy félidőnyi előnyt adtunk a nagyon jó Békéscsabának, amely élt is a lehetőséggel.
  Pásztor József: - Megérdemelten nyertünk. A csapat helyenként nagyon jól, tetszetősen játszott. Ezzel a győzelmünkkel sikerült vezető pozíciónkat megerősíteni. A mérkőzés vége felé saját magunk számára tettük nehézzé a találkozót.

  1. Békéscsaba 28 17 5 6 59-33 56
  ...
  5. REAC 28 11 8 9 49-35 41

  Békés Megyei Hírlap 2002. április 29. (Könczöl László)