magyarfutball.hu

Diósgyőri FC - Dunaferr SE 0 : 3* 17:00 * 1-2-nél félbeszakadt

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2017.11.07, 11:45
  A PNB 34. fordulójában szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt a Diósgyőr-Dunaferr bajnoki mérkőzés.

  Diósgyőri FC-Dunaferr SE 2-1 félbeszakadt
  Diósgyőr, 3500 néző, V: Hajdó
  gólszerzők: Lippai (3.), illetve Rósa (15.), Nicsenko (17.)
  sárga lap: Rósa (11.)

  Diósgyőr:
  Nagy Z. - Takács V., Harnócz, Kunzo - Szakos, Lipták, Lippai, Pozder, Kákóczki - Cupik, Konyha

  Dunaferr:
  Rabóczki - Molnár Z., Salamon, Éger, Kiss Gy. - Zavadszky, Orosz, Lengyel, Rósa - Nicsenko, Tököli

  3. perc: Éger röviden szabadított fel, Lippai lecsapott a labdára, majd 12 m-ről jobbal a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).
  15. perc: Zavadszky egyedül lépett ki a védők közül, 15 m-ről a kifutó Nagy Z.-be lőtt, a kipattanó labda Rósa elé került, aki 22 m-ről az üres kapuba emelt (1-1).
  17. perc: Molnár magasan ívelt a diósgyőri kapu elé, Nagy Z. rosszul futott ki, Tököli a bal oldalról a kapu elé lőtt, és Nicsenko három lépésről az üres kapuba továbbított (1-2).
  23. perc: Harminc-negyven diósgyőri szurkoló átugrált a kerítésen, és berohant a pályára. Hajdó játékvezető félbeszakította az összecsapást, a játékosok az öltözőbe menekültek. A pályát a rohamrendőrök szállták meg. Hajdó tanácskozott a rendőrség vezetőivel, valamint a rendezőkkel, majd 7-8 perces várakozás után lefújta a mérkőzést.

  Amikor a csapatok az öltözőbe vonultak, a hazai drukkerek egy része elkezdte a korlátokat rángatni, néhányat ki is szaggatott a helyéből. A rendőrség készenléti egysége a pálya közepén felsorakozva várta a fejleményeket.

  Eközben a játékvezetői öltözőben elkészítették a mérkőzés jegyzőkönyvét, majd Ferencz Gyula, a szövetség ellenőre a következőket nyilatkozta:

  - A találkozó egyértelműen a hazai csapat hibájából szakadt félbe. Kilenc percig állt a játék. A rendőrség és a rendezőség együttes erővel sem volt képes helyreállítani a rendet, ezért a játékvezető teljesen jogosan vetett véget a mérkőzésnek. Mivel a rendező klub a vétkes, ezért a fegyelmi bizottság az érvényes
  szabályok értelmében 3-0-ás gólkülönbséggel a három pontot a Dunaferrnek ítéli. Szeretném hangsúlyozni, hogy ez csak magánvélemény. Elképzelhető, hogy - az ügy teljes kivizsgálása után - más határozat születik. Ennek azonban csekély a valószínűsége.

  Az eseményekről Kaposvári Lajos alezredes, a Miskolc Városi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője a következő tájékoztatást adta:

  - Senkit nem vettünk őrizetbe és nem állítottunk elő. Meggyőződésünk, hogy előre megtervezett, szándékos provokáció történt és ennek elkövetőit egyetlen szándék vezérelte: a mérkőzés félbeszakításával akarták elérni, hogy felhívják a figyelmet a szakadékba taszított diósgyőri labdarúgás kilátástalan helyzetére. Néhány néző a 20. perc táján szétverte a lelátó alatti mellékhelyiséget, ezért a rendfenntartó erők a pálya környékéről odavonultak. A szektorban lévők erre a pillanatra vártak, húszan harmincan beugráltak a pályára és ezzel lehetetlenné tették a találkozó folytatását.

  A mérkőzés után a stadionból néhány százan a miskolci Városháza elé vonultak. Először éltették a labdarúgócsapatot, majd szidalmazták az önkormányzat vezetőit, illetve a képviselőket.

  A demonstráción nem történt különösebb atrocitás, a rendőrök felszólítására a tömeg rendben szétoszlott.

  MTI
   
 2. avatar: pirospont
  2015.01.28, 16:26
  Szurkolói rendbontás miatt.
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2015.01.28, 15:45
  A találkozó 1-2-es állásnál félbeszakadt. Az MLSZ a meccs 3 pontját a vétlen Dunaferrnek ítélte 3-0-ás gólkülönbséggel.