magyarfutball.hu

Northern Ireland - Hungary 0 : 1 21:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
741. official national team match
ground : Belfast, Windsor Park
referee : Richards Ceri (Wales)
attendance:
 1. Nemzeti Sport: 7.600
 2. nso.hu: 8.000
 3. northernirelandfootballproject.co.nr: 9.140

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2022.02.24, 17:08
  kép
   
 2. avatar: fgymat
  2014.02.24, 20:21 (szerk.: 2022.02.24, 17:08)
  Bicskei kerete: 1 újonc, 4 régi-új csatár

  Budapest, 2000. április 21., péntek (MTI) - Bicskei Bertalan, az A-válogatott szövetségi kapitánya és Gellei Imre, az utánpótlás-együttes szakvezetője pénteken kihirdette keretét a szerdai észak ír-, illetve törökországi barátságos labdarúgó-mérkőzésekre.

  Az A-válogatottba ezúttal olyan támadók - Herczeg Miklós, Preisinger Sándor, Horváth Ferenc és Hamar István - kaptak meghívót, akik az idei két találkozón (Ausztrália és Lengyelország ellen) nem voltak tagjai a keretnek. Pető Zoltán személyében egy újonca van a keretnek. A debreceni védő az 1996-os atlantai olimpián csapatkapitány volt.

  - Az északírek elleni mérkőzésen is fontos az eredmény, de sokkal lényegesebb, hogy a szeptemberben kezdődő világbajnoki selejtező-sorozatig minden posztra megtaláljam a megfelelő játékosokat - mondta Bicskei. - A kapusok és a védők már megvannak, a középpályára nyolc embert keresek, egyelőre hat alkalmas jelöltem van, a csatárokkal viszont bajban vagyok. Jelenleg senki sem nyújt hosszútávon olyan teljesítményt, hogy nyugodt szívvel bármikor behívjam a válogatottba. Ezen a poszton folytatnom kell a keresést.

  A szakember az északíreket egyszer látta játszani, amikor március 28-án 3-0-ra legyőzték Máltát.

  - A rövidpasszos, gyors játékot kedvelik és nagyon kemények - jelentette ki. - Nem lesz könnyű mérkőzés.

  Az összecsapás szerdán, magyar idő szerint 21 órakor kezdődik Belfastban, a játékvezető a walesi Ceri Richards lesz.

  Bicskei kerete:

  Kapusok: Király Gábor (Hertha BSC), Szűcs Lajos (FTC)

  Védők: Sebők Vilmos (Waldhof Mannheim), Hrutka János (FC Kaiserslautern), Mátyus János (Energie Cottbus), Korsós György (Sturm Graz), Fehér Csaba (Geel), Pető Zoltán (Debrecen), Dragóner Attila (Fortuna Köln)

  Középpályások: Lendvai Miklós (Geel), Dárdai Pál (Hertha BSC), Illés Béla (MTK), Halmai Gábor (MTK), Lisztes Krisztián (VfB Stuttgart)

  Támadók: Herczeg Miklós (Győr), Preisinger Sándor (Geel), Horváth Ferenc (Genk), Hamar István (Beitar Jerusalem)

  Labdarúgás - Sérültek a válogatottakban
  2000. április 23.

  Budapest, 2000. április 23., vasárnap (MTI) - Izomsérülés miatt a ferencvárosi Szűcs Lajos helyett Vezér Ádám (Kispest-Honvéd) került a magyar labdarúgó-válogatott Észak-Írország ellen készülő keretébe.
  Az utánpótlás csapatnál Lőw Zsolt (Újpest) ugyancsak izomsérülés miatt nem léphet pályára szerdán Törökország ellen, helyette Kincses Pétert (MTK Hungária FC) hívta meg a keretbe Gellei Imre szövetségi edző.

  Az A-válogatott szerdán 21 órakor Belfastban találkozik az észak-ír csapattal, míg az utánpótlás együttes szerdán 15 órakor Antalya városában mérkőzik Törökországgal.

  forrás:
  MTI
   
 3. avatar: fgymat
  2014.02.24, 18:07 (szerk.: 2022.02.24, 16:33)
  Labdarúgás - A magyarok elleni észak-ír keret

  Belfast, 2000. április 18., kedd (MTI) - Az észak-ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Sammy McIlroy kijelölte az április 26-i, Belfastban rendezendő Magyarország elleni mérkőzés 22 fős keretét.

  A névsor:

  kapusok:
  Carroll (Wigan), Taylor (Fulham)

  mezőnyjátékosok: Nolan (Sheffield Wednesday), A. Hughes (Newcastle), Williams (Watford), Taggart (Leicester), Griffin (St.Johnstone), Murdock (Preston), Lomas (West Ham), Lennon (Leicester), Gillespie (Blackburn), Johnson (Blackburn), Horlock (Manchester City), Sonner (Sheffield Wednesday), Mulryne (Norwich), Healy (Port Vale), Quinn (West Bromwich Albion), Coote (Norwich), M. Hughes (Wimbledon), Kirk (Hearts), McKnight (St.Mirren), Robinson (Bournemouth)

  A 22 tagú keretből 19-an angol, 3-an (Griffin, Kirk, McKnight) pedig skót klubban játszanak.

  forrás:
  MTI
   
 4. avatar: fgymat
  2013.05.21, 08:11 (szerk.: 2022.02.24, 16:45)

  Belfast, 2000. április 26., szerda (MTI) - Szerény érdeklődés előzte meg Belfastban az Észak-Írország - Magyarország barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzést.

  Elővételben csupán néhány belépő kelt el, a belfasti stadion alig egy órával a kezdés előtt még teljesen üres volt.

  Az egész nap szakadó eső alaposan feláztatta a pálya talaját.

  Közel nyolcezer néző előtt a walesi Ceri Richardson sípjelére az alábbi összeállításban kezdte a mérkőzést a két válogatott:

  Észak-Írország:
  Taylor - Nolan, Williams, Taggart, A. Hughes - Gillespie, Sonner, Lennon, M. Hughes - Kirk, Healy

  Magyarország:
  Király - Fehér, Sebők, Hrutka, Mátyus - Lendvai, Dárdai, Illés, Pető - Preisinger, Horváth F.

  Észak-Írország - Magyarország 0-0 (félidő)
  Belfast, 8000 néző V: Richardson (walesi)

  11. perc: Lennon átadásával Healy lépett ki a magyar védők közül, de 12 m-ről mellé lőtt.
  28. perc: Preisinger 16 méteres lövése Nolan lábáról pattant a hazai kapu fölé.
  31. perc: Fehér 28 méteres lövése alig kerülte el az északír kaput.
  40. perc: Pető beadása után röviden mentettek a védők, a labda Fehér elé került, aki 18 méterről kapásból lőtt, Taylor vetődve védett.
  41. perc: Taggart baloldali beadása után Király az utolsó pillanatban szerezte meg a labdát a berobbanó Kirk elől.
  43. perc: Lennon sarokkal indította Healyt, akinek 6 méteres lövését Király lábbal védte.

  Alacsony színvonalú, kiegyenlített küzdelmet hozott az első félidő. A félidő utolsó öt percében az északírek beszorították a magyarokat, de mezőnyfölényüket nem tudták gólra váltani.

  8. perc: Fehér 17 méterről keresztbe lőtt az északír kapu előtt, a bevetődő Illés centiméterekkel maradt le a labdáról.
  61. perc: Fehér passzolt Horváth Ferenchez, aki egy csellel két védőt is becsapott, majd 17 méterről laposan a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).
  67. perc: Horváth F. ívelt keresztbe, Lendvai kapásból, 15 méterről lőtt fölé.
  79. perc: Illés 16 méteres lapos lövését védte Taylor.
  83. perc: M. Hughes 18 méterről lőtt kapura, Király azonban vetődve hárította a vizes füvön veszélyesen felpattanó labdát.

  A második félidőben folytatódott az alacsony színvonalú, nagy küzdelem a pályán. A magyar gól után az északírek kerültek mezőnyfölénybe, igazán veszélyes helyzetet azonban nem sikerült
  kialakítaniuk. A magyar válogatott fegyelmezett védekezésének és Horváth Ferenc remek megoldásának köszönheti idei első győzelmét. Bicskei Bertalan csapata 366 perc után tudott ismét gólt lőni.

  Végeredmény:

  Észak-Írország - Magyarország 0-1 (0-0)
  Belfast, 8000 néző, V: Richardson (walesi)
  gólszerző: Horváth F. (61.)
  sárga lap: Healy (63.), illetve Fehér (71.), Sebők (76.)
  csere: A. Hughes helyett Korosh (56.), Taggart helyett Coote (57.), Kirk helyett Griffin (58.), Williams helyett Murdock (71.), Gillespie helyett Johnson (73.), Sonner helyett Robinson (85.), illetve Dárdai helyett Halmai (a szünetben), Pető helyett Korsós (57.), Preisinger helyett Herczeg (77.), Horváth F. helyett Hamar (89.)

  Belfast/Budapest, 2000. április 27., csütörtök (MTI) - Bicskei Bertalan szövetségi kapitány szerint az Észak-Írország elleni szerdai barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzésen tovább tisztult a kép abban a tekintetben, hogy kikre számíthat az ősszel kezdődő világbajnoki selejtező sorozaton.

  - A kapusposzton és a védelemben már korábban is megvoltak a jelöltjeim, az északírek ellen pályára lépők ezúttal is igazolták beválogatásuk jogosságát - mondta a kapitány csütörtökön délelőtt az MTI-nek. - Nagyon örülök neki, hogy a csatárposzton Preisinger és Horváth Ferenc is remek teljesítményt nyújtott, ha őszig mást nem találok, őket nyugodtan be merem vetni az olaszok elleni, szeptember 2-i vb-selejtezőn.

  A belfasti találkozót a kapitány így értékelte: az első 25 percben csapata kicsit bátortalanul, visszafogottan játszott, játékosai nem mertek befutni az üres területekre, és csak biztonsági megoldásokat választottak.

  - Az első játékrész közepétől azonban a fiúk ráéreztek arra, hogy az ellenfél nem jobb náluk, ezután már folyamatosabb és hatékonyabb lett a játékunk. Fehér Csabának és Pető Zoltánnak felváltva kellett volna a két szélen felfutnia, azonban Petőt a találkozó elején megrúgták, ezért ő nem tudta maradéktalanul végrehajtani a feladatát. Az utolsó 10 percben az északírek magas embereket küldtek be, akik többször okoztak zavart a kapunk előtt, de a 90 perc összképe alapján, azt gondolom, megérdemelten győztünk.

  A magyar válogatott idei harmadik mérkőzésén megszerezte első győzelmét és 366 perc után az első gólt is. Bicskei Bertalan csapata legközelebb május 31-én, Győrben lép pályára Szaúd-Arábia ellen. ++

  forrás:
  MTI
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2008.11.18, 19:48 (szerk.: 2008.11.18, 19:48)
  Észak-Írország válogatottjával szemben ez már a harmadik mérkőzésünk volt. Eddig egyszer az otthonukban egyszer pedig nálunk sikerült legyőzni Őket.

  Zuhogó esőben zajlott a találkozó és ennek megfelelően síkos, felázott volt a talaj..

  Meglepetésre határozottan mi játszottunk jobban. Nagyon óvatosan, semmit sem kockáztatva szerveztük akcióinkat és a pálya állapotához alkalmazkodva, gyors, lapos, rövid passzokra építettünk. Mindkét csapat sok hibával, de nagy akarással küzdött. A csata kiegyenlített és közepes színvonalú volt.

  Igaz, hogy a második játékrészben továbbra is a gól elkerülésére, a védekezésre fektettük a hangsúlyt, de mindezek ellenére még gólt is szereztünk. Mégpedig a mérkőzés hajrájának a kezdetén, ami azt mutatta, hogy most az iramot is bírtuk. Talán jót tett a hűs eső. A végén természetesen rákapcsoltak a hazaiak és mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, de csapatunk "állta a sarat" és megőrizte előnyét.

  Óvatos, a gól elkerülésére építő játékon volt a hangsúly és mégis idegenbeli győzelem lett a vége. Ráadásul a végét is jól bírta a válogatottunk. Ezek mindenképpen pozitívumok.

  A most megszerzett és az ezt megelőző legutolsó, válogatott mérkőzésen rúgott magyar gól óta 366 perc telt el.


  forrás:
  mafoci
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2008.11.18, 19:02 (szerk.: 2022.02.24, 16:34)
  emlékek:
  Asides the Hungarian goal, I remember this game quite well because it was the first game that Hillsborough NISC (formed in the Plough in January 2000) attended as a club. Its actually the only time we've hired a bus to take us to Windsor and back (via Hunters). Unfortunately the game was dire so quite a few people on that bus have never been back at Windsor since. However quite a few others ended up block booking for the next campaign, even though the Hungary game was either their first match or their first game in a while so that game has a special place in the memory as it really helped in establishing our club. smile.gif

  Really a week of firsts. David Healy's first home game and Sammy Mac's first home game as manager as well. The previous night a few of us met him at the our first Amalgamation function and that was also the first time I met this sensible looking middle aged bloke called Jim Rainey. Little did I know what he was really like then. laugh.gif

  As for the match, it was crap and we lost 1-0. Kirk and Healy played up front for the first and only time and the Hungarian keeper was doing press up's at the Kop end at one stage which probably showed he was a bored as the rest of us. boredom.gif

  Other memories, small crowd (the IFA probably couldn't believe their luck when I weighed in looking 40 tickets), Robinson came on near the end (a few of the lads who went knew him) and Hunters was great fun in those days. As for Nolan, remember him mainly for his long throw ins, not quite as effective as Delap but still pretty good. I remember Sonner more for holding me up in the queue when I was trying to get on a flight home from Tobago.

  I remember this game as i took my wee brother to his first N.I game against Hungary in 2000 - he was 10 or 11 yrs old and luckily he still loves going to games even after that cr*p match!! Pretty wet night and not the most inspiring game ( to put it mildly!!). I remember Kiraly (former Crystal Palace GK) playing in baggy tracksuit bottoms. Just seeing Michael Hughes (one of my favourite N.I players) name on the team sheet made me think that Steve Davis is this generations Hughesie - providing the killer pass amd creative flair in the side.

  I remember it as a wet night at Windsor Park, quite a low attendance for a friendly if I remember?

  I'm near sure it was David Healy's home debut, and his first ever match for us without scoring (he had previously scored against Luxembourg and Malta) and that he was partnered by Andy Kirk up front. I couldn't find any team details, but at a guess I'd say big Gerry was the captain that night.

  As memory serves, the Hungary goal was a low shot into the bottom corner at the Railway End. I wonder how many players from that match survive? (Gillespie? Healy?).

  forrás:
  http://ourweecountry.ipbhost.com/index.php?showtopic=24427&st=0
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
  2008.11.17, 19:26
  Ki van a képen? Nekem nem ismerős...
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
  2008.11.17, 19:25 (szerk.: 2018.01.13, 16:38)
  A programfüzet borítója:
  kép

  Következő meccsük füzete(mi szerepelünk rajta):
  kép