magyarfutball.hu

Újpest FC - Ferencvárosi TC 2 : 1 19:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.02.07, 13:46
    Budapest, 1998. szeptember 19., szombat (MTI) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 8. fordulójában:

    Újpest FC - Ferencvárosi TC 2-1 (2-0)
    Megyeri út, 5000 néző, V: Puhl

    gólszerzők: Tamási (8.), Herczeg (29.), illetve Vincze (59.)
    sárga lap: Kiskapusi (41.), Pető (67.), Kovács Z. (83.), illetve Vámosi (36.), Mátyus (89.)
    csere: Szanyó helyett Kopunovics (69.), Herczeg helyett Korsós (78.), illetve Kriston helyett Szabics (30.), Füzi helyett Schultz (a szünetben), Nyilas helyett Jagodics (89.)
    jók: Bíró, Tamási, Jenei, Kovács Z., illetve Vincze, Schultz

    Újpest:
    Bíró - Fehér - Kiskapusi, Tamási - Jenei, Pető, Szanyó, Tóth N., Szlezák - Kovács, Herczeg

    FTC:
    Udvarácz - Telek - Vámosi, Mátyus - Kriston, Kovács B., Lendvai, Vincze, Füzi - Nyilas, Bükszegi

    Lila ködfelhő és zöld-fehérbe burkolózó vendégszektor fogadta a pályára lépő csapatokat. A kisebb kerítésrángatástól eltekintve komolyabb incidens nélkül kezdődhetett a találkozó.

    A 8. percben megszerezte a vezetést az Újpest. Tóth jobboldali szöglete után Udvarácz a léc alól tenyerelte ki a labdát, éppen Tamási elé, aki 2 m-ről hanyattvetődve a ferencvárosi kapuba lőtt (1-0).

    A 15. percben egy gyors ferencvárosi támadás végén Füzi került nagy helyzetbe, de balról, 12 m-ről mellé lőtt. A ferencvárosiak játszottak enyhe mezőnyfölényben a jó iramú mérkőzésen. A hazaiak lelkesen, szervezetten védekeztek, de mikor még lehetőségük volt rá, gyors ellentámadásokat vezettek.

    A 29. percben Herczeg a felezővonaltól indult el, előbb Mátyust, majd Teleket futotta le és éles szögből, 8 m-ről a bal alsó sarokba talált (2-0).

    A 42. percben jobboldali beívelést követően Vincze fejelhetett 10 m-ről, Bíró azonban látványosan védett.

    Ferencvárosi rohamok vezették be a második játékrészt is. Előbb Nyilas lőtt 10 m-ről jobbról alig mellé, majd az 54. percben Schultz átadásából Bükszegi 12 m-ről a felső lécre bombázta a labdát.

    Az 59. percben egy távoli átlövéssel szépített a Ferencváros. Vincze vezetgette a labdát, majd középről, 25 m-ről hatalmas lövést eresztett meg, a labda Bíró kezéről a jobb alsó sarokba pattant (2-1).

    A továbbiakban is támadásban maradt a Ferencváros, az újpestiek most már csak a védekezéssel törődtek. Heves, de sportszerű csata folyt az újpestiek térfelén. A nagy erővel támadó vendégek igazi helyzetet nem tudtak kialakítani. A 79. percben is egy beadásból alakult ki meleg helyzet az újpestiek kapujánál, Tamási a gólvonalról fejelte ki a labdát. A befejező percekben az FTC mindent elkövetett az egyenlítésért, de az eredmény már nem változott.

    Az újpestiek rendkívül lelkes játékkal szerezték meg a három pontot a nagy akarással, de gyengébb támadójátékkal kirukkoló Ferencvárossal szemben.