magyarfutball.hu

AEK Athens F.C. - Ferencvárosi TC 4 : 0

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése
UEFA selejtező, 2. forduló
ground : Athén, Nikos Goumas Stadium
referee : Levnikov Nikolay (Oroszország)
attendance:
  1. aek.com: 16.041
  2. Focivilág: 32.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: ingersheim
    2012.01.15, 15:36
    Esterházy Márton egykori válogatott labdarúgó, aki mindkét csapatban játszott pályafutása során, így értékelte a mérkőzést a Magyar Rádió adásában: - Számítottam arra, hogy ilyen hangulat fogadja a Ferencvárost, mivel két évig futballoztam ebben a stadionban. A fanatikus görög szurkolók feltehetően egy kicsit megfélemlítették a magyar játékosokat, így ennek is betudható a mérkőzés elején tapasztalt ijedtség. Ugyanakkor a Ferencváros rendkívül gyenge napot fogott ki, és már az első negyedórában eldőlt a továbbjutás kérdése. El kell ismerni, az AEK teljesen megérdemelte a győzelmet és a továbbjutást.

    Nyilasi Tibor, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint játékosai nagyon hitehagyottan futballoztak az AEK elleni athéni visszavágón, így az együttes hiába tud valójában többet a kedden mutatottnál, nem lehetett esélye a továbbjutásra az UEFA-Kupában.
    "Szánalmas volt, nagyon rosszul játszottunk. Én már az első mérkőzés fölényes vezetésénél is éreztem, hogy nincs négy gól különbség a két csapat között, és utólag is azt mondom, hogy az igazság valahol az akkori és a tegnapi mérkőzés képe között van" - nyilatkozta a szakvezető a 4-0-ás vereséget követően, aminek következtében a Ferencváros a hazai 4-2 ellenére 6-4-es összesítéssel elbúcsúzott az UEFA-kupától.

    - Az Üllői úton mi küldtük őket padlóra, de aztán a végén ajándékoztunk nekik két gólt. Az AEK ezt a szívességet nem tette meg, szinte átgázoltak csapatunkon az első 20 percben. Esélyt sem adtak, hogy magunkhoz térjünk, csak idő kérdése volt a gól. Borzalmas volt látni azt is, hogy 90 percen át nem volt egyetlen épkézláb támadásunk sem. A harc ott dőlt el, hogy a görögök játékának erejét jelentő Nikolaidisz egyszerűen szétzilálta a védelmet, másrészt a középpályán is gyorsvonatként száguldottak át rajtunk - fogalmazott Nyilasi, aki kitért két, a mérkőzést közvetlenül megelőző mozzanatra is:

    - Bár előzőleg, például a szállodában nyoma sem volt félelemnek - ami azután még az idősebb játékosokon is előjött -, az összecsapás már a kijáróban eldőlt, amikor a csapat szembesült a stadion poklával. Ezenkívül a gondokat tetézte, hogy a melegítés végén Szűcsöt fejbe dobták, és hordágyon kellett levinni. A kialakult nagy kavarodás, bár az ilyen esetek manapság már megszokott részét jelentik a labdarúgásnak, zavarólag hatott, ráadásul a játékot vállaló Szűcsöt utóbb mégis le kellett cserélni.

    A vezetőedző elmondta, hogy szerinte a találkozónak csak egy tanulsága volt: a fiatal játékosok - akik a kiütéses vereséget testközelből élték át, és egyszer majd be akarnak kerülni a profivilágba - szembesülhettek azzal: még mennyi munkára van szükség ahhoz is, hogy egyáltalán esélyük legyen céljuk elérésére.
    Nyilasi kifejezte abbéli félelmét és bizonytalanságát is, hogy a hétvégi bajnokin fiatal csapatát mázsás kő gyanánt fogja nyomni az athéni vereség emléke. Ugyanakkor reményét hangoztatta, hogy a Ferencváros hamarosan elindul felfelé a mostani hullámvölgyből.

    Sárga lap: Kalitzakisz (41), Markosz (46), ill. Vámosi (10), Udvarácz (12), Telek (14), Szűcs M. (21), Nyilas (40).

    www.tempofradi.hu/1998-viii-25-uefa-selejtezo-aek-athen-ferencvaros-4-0#more-81418

     
  2. avatar: fgymat
    2009.09.23, 18:48
    Továbbjutott az AEK FC, 6-4-es összesítéssel.
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2009.09.11, 18:45 (szerk.: 2018.01.16, 21:54)