magyarfutball.hu

MTK Hungária - Vác FC-Zollner 3 : 1 19:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.02.09, 13:31
    Budapest, 1998. augusztus 1., szombat (MTI) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 2. fordulójában:

    MTK Hungária FC - Vác FC-Zollner 3-1 (2-1)
    Hungária krt., 2000 néző, V: Hanyecz

    gólszerzők: Illés (28., 46., 85.), illetve Vojtekovszki (19.)
    sárga lap: Halmai (22.), Illés (47.), Balaskó (80.), illetve Kovács (67., 72.), Romanek (91.)
    piros lap: Kovács (72.)
    csere: Kenesei helyett Balaskó (59.), Madar helyett Szekeres (66.), Halmai helyett Korolovszky (79.), illetve Sipeki helyett Andrássy (56.), Vitelki helyett Romanek (63.), Horváth helyett Kriska (73.)
    jók: Illés (a mezőny legjobbja), Szamosi, Halmai, illetve Vitelki

    MTK Hungária FC:
    Rabóczki - Lőrincz - Molnár, Komlósi, Szamosi - Erős, Halmai, Illés, Madar - Orosz, Kenesei

    Vác FC-Zollner:
    Halász - Lévai, Schwarcz, Kasza, Kovács - Vitelki, Sipeki, Vojtekovszky, Nyikos - Horváth, Füle

    Álmosan kezdték a mérkőzést a csapatok, majd ahogy teltek a percek, egyre inkább az MTK került fölénybe. Az első igazi helyzetre a 8. percig kellett várni, amikor Illés a védők felett a kilépő Kenesei elé pörgette a labdát. A csatár ügyesen elhúzott a kifutó Halász mellett, de az üres kapu torkában a földbe rúgott. Egy perccel később Orosz vágtatott el a labdával, Kasza hiába rángatta a mezét, a támadó befutott a 16-oson belülre, ahol azonban a kirohanó kapusba vezette a labdát.

    A 19. percben szabadrúgásból váratlanul megszerezte a vezetést a vendég Vác. Vojtekovszky 20 m-ről, középről csavart Rabóczki kapujának bal oldalába (0-1). A kék-fehérek sorozatos támadásai a 28. percben hozták meg az egyenlítést. Kenesei 10 m-es lövését Halász bravúrral védte, a kipattanó labdát Illés félfordulatból bombázta a váci kapuba (1-1).

    A félidő utolsó percében megszerezték a vezetést a kék-fehérek. Erős beadását Kenesei tette Illés elé, az MTK karmestere pedig 2 m-ről nem hibázott (2-1).

    Eseménytelenül telt el a második félidő első 25 perce. A játék ugyan mindvégig a váciak térfelén folyt, de komoly helyzetig nem tudott eljutni az MTK ebben az időszakban. A 65. percben emberhátrányba került a Vác, miután Kovács Péter 5 percen belül két sárga lapot kapott. A 81. percben Orosz szlalomozott végig a Vác védői között, majd az üresen álló Balaskó elé passzolt, aki 12 m-ről a jobb kapufát találta telibe. Öt perccel a játékidő letelte előtt Illés megszerezte harmadik gólját is a 10 emberrel játszó váciak ellen. Miután a vendégek összes mezőnyjátékosa előre ment az MTK térfelére egy szögletrúgáshoz, Illés elvette a labdát a Vác leghátsó emberétől, Kriskától, majd a váciak kapuja felé kezdett futni. Kriska a félpályánál érte utol, de becsúszása után a labda ismét Illés elé perdült, aki egyedül törhetett kapura. Halásznak 30 m-re ki kellett futnia kapujából, miután váci védő nem akadályozhatta meg Illést a gólszerzésben. A válogatott csatár kicselezte a kapust, majd 25 m-ről az üres kapuba továbbította a labdát (3-1).

    Az MTK megérdemelten nyerte a mérkőzést, a vendégcsapat nem tudta megnehezíteni a kék-fehérek dolgát, akik a váciak emberhátránya után még fölényesebb győzelmet is arathattak volna.