magyarfutball.hu

MTK-Hungária FC - Debreceni VSC-Epona 1 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.07.24, 10:29
    Budapest, 1998. május 23., szombat (MTI) - A labdarúgó NB I. 32. fordulójában:

    MTK Hungária FC - DVSC-Epona 1-1 (0-0)

    Hungária körút, 2000 néző, V: Vágner
    gólszerzők: Kenesei (72.), illetve Pető (89.)
    sárga lap: Halmai (18.), Szamosi (51.), Kuttor (77.), illetve Szatmári (77.)
    cserék: Szabados helyett Kincses (57.), Orosz helyett Natorov (75.), illetve Szabó helyett Benczik (63.), Madar T. helyett Kiss (66.)
    jók: Halmai (a mezőny legjobbja), Lőrincz, Kenesei, illetve Dombi

    MTK:
    Rabóczki - Lőrincz, Szekeres, Kuttor - Szamosi, Madar Cs., Halmai, Illés - Szabados, Orosz, Kenesei

    DVSC:
    Téglási - Stupar, Szatmári, Pető, Madar T. - Szabó, Dombi, Vadicska, Gojan - Böőr, Ilea

    A mérkőzés előtt Fülöp Ferenc klubigazgató gratulált a csapatnak a Samsung Magyar Kupában elért sikeréhez. Szekeres Tamás 150., Kenesei Krisztián pedig 100. alkalommal lépett pályára NB I-es mérkőzésen.

    A találkozó első tíz perce enyhe MTK-fölényt hozott, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. A Debrecen viszont amint megszerezte a labdát, rögtön előrevágta, de az többnyire egyedül elöl lévő Ilea - ugyanúgy, mint Dombi - nem tudott vele mit kezdeni az MTK-védők gyűrűjében.

    A 12. percben Orosz nagyszerű kiugratást kapott a tizenhatos vonalánál, rávezette Téglásira a labdát, majd miután a kapus elvetődött, centiméterekkel a kapufa mellé gurított.

    Továbbra is az MTK maradt támadásban, s egyre jobban kidomborodott a két csapat közötti tudásbeli különbség. Úgy tűnt, hogy a debreceni csapat teljesen feladta a támadások vezetésének lehetőségét.

    A 42. perc hozta a DVSC első helyzetét. Ilea átemelte a labdát az MTK védői felett, pontosan a kilépő Dombi elé. Dombi is emeléssel próbálkozott a kifutó Rabóczky felett, de nem lett semmi a dologból, mert a debreceni csatár a rúgás pillanatában elesett.

    A 47. perc hozta a mérkőzés legszebb jelenetét. Halmai, a mezőny legjobbja labdát szerzett a félpályán, végigcselezte magát a debreceni tizenhatosig, ahol egy csellel két védőt csapott be egyszerre, majd kapura bombázott. Lövése a keresztlécet súrolva hagyta el a játékteret.

    A második félidő közepén sorra hagyta ki a helyzeteket az MTK. Illés, Kenesei és Szamosi is elhibázta a legnagyobb lehetőségeket is. A 72. percben góllá érett az MTK mezőnyfölénye. Lőrincz vezette végig a labdát a pályán, majd a védők között kilépő Kenesei elé passzolt, aki estében a hálóba továbbította a labdát (1-0).

    Három perccel később egyenlíthetett volna az első igazi támadását kidolgozó DVSC, ám Dombi lövése a kapufán csattant.

    Egy perccel a rendes játékidő letelte előtt egyenlített a vendégcsapat. Pető 22 méterről kapásból lőtt Rabóczi kapujának bal alsó sarkába (1-1).

    A találkozó egészét tekintve a Debrecen a szerencsének köszönheti az egy pontot, az MTK gólokkal nyerhette volna meg a mérkőzést, ha nem hibázza el a százszázalékos helyzeteket is.