magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - MTK FC 2 : 3 13:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2016.05.20, 14:39 (szerk.: 2021.01.29, 00:51)
    Az MTK fél órát focizott és nyert
    Békéscsabai Előre FC - MTK FC 2-3 (2-3)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 4000 néző
    V.: Bede (Cserna, Kiss B.)
    Békéscsaba: Baji 5 — Raducu 6 — Balog 6, Futaki 5 — Takács 5, Brlázs 5, Fazekas 7, Valentényi 6, Kálai 5 — Belvon 6, Dani 6. Edző: Pásztor József
    MTK: Babos 5 — Lőrincz 6 — Kuttor 6-2=4, Szekeres 5 — Farkasházy 5, Molnár 6, Madar 8, Balaskó 6, Szamosi 5 — Kenesei 5, Orosz 6. Edző: Garami József
    Csere: Balaskó helyett Farkas A. (5), Lőrincz h. Egressy (5), mindkettő a szünetben, Dani h. Stoica (5) a 60., Kenesei h. Csertői (-) a 70., Kálai h. Borbola (-) a 74., Takács h. Frank (-) a 77. percben.
    Gólszerző: Madar a 9., Kuttor a 13., Madar a 32., Takács a 37., Raducu a 45. percben.
    Sárga lap: Kenesei (szabadrúgásnál nem állt az előírt távolságban) a 15., Balaskó (Futaki felvágásáért) a 28., Farkas A. (Dani bokájába rúgott) az 50., Szekeres (Fazekast felvágta) az 54., Brlázs (Csertőit rángatta) a 72. percben.
    Kiállítva: Kuttor a 67. percben.
    Szögletarány: 10:3(5:0)

    Pásztor József feje amiatt fájt a az utolsó idei mérkőzés előtt, hogy kilenc játékosára nem számíthatott sérülés, betegség és eltiltás miatt.

    9. perc: Madar 17 méterre Baji kapujától lesgyanús helyzetben kapta a labdát Orosztól, ám mivel a játékvezető nem sípolt, az MTK csatára két lépés után védhetetlenül lőtt a vetődő Baji fölött a jobb felső sarokba, 0-1.
    13. perc: Madar a békéscsabai 16-os bal oldaláról az alapvonalhoz közel szabadrúgást lőtt a kapu előterébe, a labda hosszú másodpercekig pattogott a védők között, végül a szemfüles Kuttor közelről a kapu közepébe passzolt, 0-2.
    32. perc: Kenesei remekül ugratta ki Madart, a középpályás végig száguldott a felezővonaltól a csabai térfélen, majd a kifutó és elé vetődő Baji mellett elhúzta a labdát és 10 méterről laposan a kapu közepébe gurított, 0-3.
    37. perc: Egy jobb oldali kisszöglet végén Takács lopakodott be a 16-oson belülre, majd az alapvonal közeléből megcélozta a kaput, a labda Babos kezét érintve került a hálóba, 1-3.
    45. perc: Takács jobb oldali szöglete után nem tudták kirúgni a labdát a vendég védők, Raducu pedig az 5-ös jobb sarkáról a bal felső sarokba bombázott, 2-3.
    67. perc: Fazekas ügyesen ugratta ki Stoicát, aki megkerülte Kuttort az MTK-térfél közepén. A fővárosiak védője a békéscsabai játékos után fordult, és lerántotta. Bede játékvezető felmutatta a piros lapot Kuttornak.
    kép
    Az előrehúzódó Raducu elöl itt még ment Babos, az MTK kapusa, ám később a román légiós közelről betalált a kék-fehérek halójába. (Fotó: Such Tamás)

    Nem volt tapintható feszültség egyik oldalon sem, nyugodtan készültek a csapatok.
    Aztán ugyanilyen nyugodtan kezdtek a pályán is. Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, de ahogy lenni szokott, egy kontra végén mégis a másik csapat szerezte meg a vezetést. Olyan gyorsan esett az első két gól, hogy igazán még ocsúdni sem tudott a Békéscsaba. De ettől sem roppant össze a hazai gárda, harcolt, küzdött és még helyzeteket is kidolgozott, ám a tudásbeli különbség az első fél órában kiütközött.
    Amit nem tudott a befejezéseknél megvalósítani a Békéscsaba, azt ellenkező előjellel, vagyis könnyedén, elegánsan oldott meg az MTK. Jól altatott a fővárosi együttes, majd kontráik olyan gyorsak voltak, hogy másodpercek alatt értek el az egyik kaputól a másikig.
    Az első játékrész finisére aztán Fortuna a békéscsabaiak mellé szegődött és jutalmazta őket harcos lendületükért, no meg azért, hogy 0-3 után sem adták fel a küzdelmet.
    Az MTK fél órai játék után azt hitte, megnyerte a találkozót. Elkényelmesedtek, alaposan visszavettek az iramból. A csabaiak ezt észrevették, fokozatosan mezőnyfölényt harcoltak ki, a kék-fehérek kulcsemberei viszont nem tudtak újra ritmust váltani, ezért a második félidőben Babosnak akadt jóval több dolga. Kuttor meggondolatlan mozdulata még inkább arra kényszerítette a fővárosiakat, hogy visszaálljanak kapujuk elé, és ettől kezdve már kontráik is erőtlennek bizonyultak.
    A vendégek végül átvészelték kapott gól nélkül a második félidőt, így tulajdonképpen fél órai jó játékkal megszerezték a három pontot a fordulás után nagyon harcosan és lendületesen játszó Békéscsaba ellen.

    Edzői nyilatkozatok
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — Megérdemeltük volna az egy pontot, hiszen ezt az MTK-t könnyen meg lehetett szorítani. Igaz, figyelmetlenségek miatt kaptuk a gólokat. Nagy dolognak tartom, hogy háromgólos hátrányból felzárkóztunk, és volt esélyünk az egyenlítésre is.
    — Ilyenre sem volt képes a Békéscsaba, hogy null-háromról talpra álljon.
    — Ha nem történtek volna balszerencsés epizódok, másként is alakulhatott volna az eredmény. Más kérdés, hogy a megbeszélt taktikát nem tartotta be a csapat és óriási hibák előzték meg a kapott gólokat. A legtöbben még nem nőttek fel a feladathoz, és ezt a tavalyi bajnok kihasználta. De fizikálisán nem volt gond a csapattal, ám fejben még sokat kell fejlődniük.
    — Mit kértél a csapattól a szünetben?
    — Csak annyit, hogy ne kapjunk újabb gólt, mert akkor lehet esélyünk a döntetlenre. Ám a kiállítás utáni emberelőnnyel nem tudtunk élni, mert hiányzott a legtöbb játékosból a plusz, de így is küzdött, hajtott a csapat, nem adta föl. Egyedül Fazekas teljesítménye az, ami átlagon felüli volt.
    Garami József, az MTK edzője:
    — Számunkra nagyon jól kezdődött a találkozó, de aztán óriási hibákat vétettünk a kapott gólok előtt. Lőrincz sérülése és Kuttor kiállítása nehéz helyzetbe hozott bennünket, hiszen amúgy is tartalékosak voltunk, ugyanis Illés, Halmai, Zimmermann sérüléssel bajlódik, s így nem játszhatott. Jól küzdöttünk az utolsó pillanatig és megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot.
    — De a vártnál nehezebben sikerült...
    — A mérkőzés előtt is tudtuk, hogy a Békéscsaba fokozatosan összeállt és nehéz küzdelemre lesz kilátás. No meg azt is, hogy a lila-fehérek otthonában egyik csapat sem mehet biztosra, mert a csabaiak mindenkinek méltó ellenfelei tudnak lenni.
    (Fábián István, Gyurkó Mihály, Jávor Péter)

    2. MTK 17 10 3 4 35-18 33
    ...
    16. Békéscsaba 4 4 9 12-34 16

    Békés Megyei Hírlap, 1997. november 24.