magyarfutball.hu

Yugoslavia - Hungary 5 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése
Világbajnokság 1998, selejtező
719. official national team match
ground : Belgrád, Stadion Crvena Zvezda
referee : Tokat Metin (Törökország)
attendance:
  1. reprezentacija.rs: 48.498
  2. nso.hu: 50.000
  3. MTI: 53.000
  4. Futballévkönyv '98: 80.000
  1. 17' Milošević Savo 1 - 0
    sárga lap 39' Keresztúri András
    sárga lap 42' Kuttor Attila
    sárga lap 43' Urbán Flórián
    44' Mijatović Predrag 2 - 0
    45' Mijatović Predrag (11-es) 3 - 0
    71' Mijatović Predrag 4 - 0
    74' Drulović Ljubinko sárga lap
    89' Mijatović Predrag 5 - 0

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2017.09.20, 16:57 (szerk.: 2017.09.20, 16:57)
    Budapest, 1997. november 6., csütörtök (MTI) - Csank János, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét a Jugoszlávia elleni világbajnoki pótselejtező visszavágójára. A belgárdi mérkőzésre (november 15.) ezúttal 19 játékos kapott meghívót.

    A keret:
    Babos Gábor (MTK FC), Végh Zoltán (Vasas DH) - kapusok

    Mracskó Mihály (Győri ETO FC), Dragóner Attila (Ferencváros), Kuttor Attila (MTK FC), Sebők Vilmos (Újpesti TE), Geress Zoltán (Vasas DH) - védők

    Urbán Flórián (Anderlecht), Dombi Tibor (DVSC-Epona), Keresztúri András (Slovan Bratislava), Lakos Pál (Győri ETO FC), Illés Béla (MTK FC), Lipcsei Péter (Ferencváros), Halmai Gábor (MTK FC), Szlezák Zoltán (Újpesti TE) - középpályások

    Orosz Ferenc (MTK FC), Kovács Zoltán (Újpesti TE), Horváth Ferenc (Ferencváros), Hámori Ferenc (Vasas DH) - csatárok
     
  3. avatar: fgymat
    2013.05.18, 15:14 (szerk.: 2021.02.20, 18:42)
    Labdarúgás: világbajnoki pótselejteő - Belgrádi visszavágó

    Németh András, az MTI tudósítója jelenti:

    Belgrád, 1997. november 15. szombat (MTI-tud.) - Szombat délután Belgrádban került sor a franciaországi labdarúgó világbajnokságra való kijutásért vívott jugoszláv-magyar pótselejtező visszavágójára. Miután az Üllői úton lejátszott első mérkőzésen Jugoszlávia 7-1-re diadalmaskodott, a magyar válogatott célja nem lehetett más, mint a tisztes helytállás, azaz az újabb különbségű vereség elkerülése.

    A Marakana stadionban mintegy ötvenezer néző előtt a török Metin sípszavára indult a mérkőzés, s a két csapat az alábbi összeállításban kezdett:

    Jugoszlávia:
    Kralj - Mirkovic, Djukic, Mihajlovic, Djorovic - Stojkovic, Jokanovic, Brnovic - Milosevic, Savicevic, Mijatovic

    Magyarország:
    Babos - Sebők, Urbán, Mracskó, Szlezák - Kuttor, Illés, Halmai, Keresztúri - Kovács, Dombi

    A hivatalos adat szerint 53 ezer szurkoló fergeteges hangorkánja közepette Magyarország válogatottja kezdte a játékot, és az első percekben sikeresen verte vissza a plávik támadásait. Az első helyzetre a hatodik percig kellett várni, ekkor Milosevic nyolc méterről fejelt kapura, ám Babos résen volt és megfogta a labdát. A 7. percben Mirkovic felvágásáért szabadrúgást ítélt a török játékvezető, de Babos újra a helyén volt, és megfogta Mihajlovic lövését. A 9. percben ismét Babos következett: a kapus szögletre ütötte Savicevic fejesét. A 15. percben Urbán mentette meg a góltól a magyar kaput: a csapatkapitány az ötösön rúgta el a labdát a lövésre készülő Savicevic elől. A 17. percben megszerezte a vezetést a jugoszláv válogatott. A tizenhatos bal oldalán Stojkovic végezhetett el szabadrúgást, az átívelés elszállt Babos előtt és Milosevic közvetlen közelről, becsúszva juttatta a labdát a magyar kapuba (1-0). A 25. percben Mihajlovic ismét bebizonyította, hogy remek szabadrúgáslövő: a Savisevic elleni szabálytalanság miatt megítélt, 35 méterről elvégzett szabadrúgása a felső kapufán csattant. A 31. percben Babos ismét jól avatkozott közbe. A hálóőr vetődve ütötte szögletre a 12 méterről tüzelő Savicevic bombáját. A 38. percben Sebők mentett Mijatovic elől, egy perccel később pedig Babos ütötte ki Stojkovic beadását. A 44. percben aztán megszületett a második jugoszláv gól. A csapatkapitány Stojkovic átkeveredett a jobb oldalra, és beadását a 11-es pont magasságából lőtte a jobb sarokba Mijatovic (2-0). A 48. percben Keresztúri az alapvonal közelében ellökte Mijatovicot és a bíró egyből a 11-es pontra mutatott. A büntetőt maga a sértett végezte el, aki hatalmas erővel bombázott a bal felső sarokba (3-0).

    A második félidőben is folytatódtak a jugoszláv támadások. A 48. percben a tizenhatosra betörő Mijatovic éles szögből kapura lőtt, a labda azonban elgurult a háló előtt. Az 51. percben Mijatovic nagyszerű beadását Savicevic lőtte a tizenegyes pontról a magyar kapu felé, ám Babos bravúrral hárított. Az 57. percben a magyar védelem helyett a bal kapufa mentett: Savicevic egyedül tört be a tizenhatos területére, Babos mellett is elgurította a labdát, ám pontosan a kapufát találta el. A 66. percben Stojkovic a tizenhatos vonalán egyedül álló Mijatovichoz játszott, aki Drulovicot szöktette. Drulovic egyből lőtt, de Babos ismét kiütötte a labdát. A 70. percben négy gólra nőtt a jugoszlávok előnye: Stojkovic 35 méteres indítását Savicevic kapta, aki Mijatovichoz adta tovább a labdát. A csatár kicselezte Babost, és ezt követően elegánsan a bal sarokba emelt (4-0). A 89. percben a nagyszerű formában játszó Mijatovicot szöktette Drulovic, Mijatovic egyből a kapu felé indult, és a kifutó Babos mellett a kapuba gurított (5-0). Az utolsó percek a közönség ünneplésének jegyében teltek: az eredménnyel és a jugoszláv válogatott teljesítményével elégedett nézők "Jugoszlávia, Jugoszlávia " kiáltásokkal köszöntötték a 12-1-es összesítéssel továbbjutó nemzeti tizenegyet.

    Az eredmény azt jelenti, hogy a csoda elmaradt, és Jugoszlávia válogatottja minden megerőltetés nélkül jutott be a jövő nyári franciaországi vb-döntőben részt vevő csapatok közé. A magyar válogatott jobban szerepelt, mint az október 29-i Üllői úti mérkőzésen, ám ismét bebizonyosodott, hogy a futballban Jugoszlávia jelenleg jóval nagyobb játékerőt képvisel, mint Magyarország. A még súlyosabb vereség elkerülésében döntő szerepe volt Babosnak, aki többször is bravúrral hárított.

    A végeredmény:

    Jugoszlávia - Magyarország 5-0 (3-0)
    Belgrád, 53 ezer néző, V: Metin (török)

    gólszerzők: Milosevic (17.), Mijatovic (44., 48 - tizenegyesből., 70. és 89.)
    sárga lap: Keresztúri (39.), Kuttor (42.), Urbán (44.), illetve Drulovic (74.)
    cserék: Kralj helyett Lekovic, Jokanovic helyett Drulovic (a szünetben), Milosevic helyett Petrovic (60.), illetve Szlezák helyett Lipcsei (33.), Kovács helyett Hámori (61.), Illés helyett Horváth (88.)

    Nyilatkozatok a mérkőzés után:

    Csank János: - Gratulálok a nagyon jó játékot nyújtó jugoszláv csapatnak. Azt kívánom, hogy a franciaországi világbajnokságon is olyan eredményeket érjenek el, hogy nyugodtan nézhessünk a tükörbe és elmondhassuk: klasszisokból álló csapattól kaptunk ki. Nagyon nehéz volt a mostani mérkőzés, hiszen az otthoni eredmény utáni stressz miatt a játékosok a felkészülés első három-négy napjában csak kóvályogtak. Sok volt a sérült is, és jelenleg csak ennyit tudtunk nyújtani.

    Slobodan Santrac: - Köszönetet mondok a csapat tagjainak a nagyszerű játékért. Ugyancsak szeretnék köszönetet mondani a jugoszláv közvéleménynek is, amely mindvégig velünk volt, és hitt a továbbjutásunkban. A két mérkőzés bebizonyította, hogy a jugoszláv labdarúgás jelenleg magasabb szinten van, mint a magyar. A visszavágó előtt az jelentette a legnagyobb nehézséget, hogy a budapesti eredmény ellenére is maximális erőbedobásra késztessük a játékosokat.

    Savo Milosevic: - Teljesítettük, amit megígértünk: teljes erőbedobással és tisztességesen játszottunk. Remélem, hogy most a közönség is elégedett velünk.

    Milosevic ugyanakkor kifogásolta, hogy a hazai szurkolók egy része kifütyülte a főként külföldön játszó játékosokból álló jugoszláv válogatottat, és közölte: úgy érzi, jobban szeret Angliában játszani, ahol csak akkor fütyülik ki, ha hibát vét.

    forrás:
    MTI
     
  4. avatar: fgymat
    2010.01.21, 23:09
     
  5. avatar: fgymat
    2009.05.24, 21:01 (szerk.: 2021.02.20, 18:37)
    A budapesti szégyenletes vereség után már csak a bizonyítást várták el a szurkolók. Azt, hogy megmutassa a csapat tud küzdeni, hajtani és lehet, jobb az ellenfél lehet, hogy semmi nem sikerül, de ha kell "meghal a pályán".

    Ennek az akarásnak, bizonyítási vágynak azonban a játékosokban nyoma sem volt. A magyar csapat csak testben volt a pályán, lélekben nem. A hazai csapat pedig csupán játszadozott és szinte oda sem figyelve rúgott öt gólt. A biztos továbbjutás tudatában sem tudták jobban "visszafogni magukat". Mijatovics most mesternégyest ért el.

    A két mérkőzés után a szövetségi kapitány helyzete alapjaiban rendült meg. A vállalását tejesítette, hiszen a selejtező csoport második helyén végeztünk. Kérdéses volt mi lesz az MLSZ döntése, de erre még több mint négy hónapot kellett várni.

    forrás:
    mafoci