magyarfutball.hu

Budapesti VSC-Zugló FC - Kispest-Honvéd FC 3 : 1 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.25, 18:04
    Budapest, 1997. augusztus 24., vasárnap (MTI) - Labdarúgó NB I.,

    BVSC-Zugló FC - Kispest-Honvéd FC 3-1 (2-1)
    Szőnyi út, 3000 néző, V: Vad

    gólszerzők: Csillag K. (24. perc), Bükszegi (31.), Erős (57.), illetve Jovanovic (10.)
    sárga lap: Hungler (88. perc)
    cserék: Kiss I. helyett Csordás (58. perc), Usvath helyett Rósa D. (70.), Csiszár helyett Zováth (80.), illetve Major helyett Kovács B., Kovács K. helyett Kabát (mindkettő 58.), Jovanovic helyett Pintér Z. (73.)
    jók: Komlósi, Erős, Füzi, Bükszegi, illetve Bárányos, Jovanovic

    Kezdőcsapatok:

    BVSC:
    Koszta - László Cs. - Komlósi, Bondarenko - Csillag K., Erős, Csiszár, Usvath, Füzi - Bükszegi, Kiss I.

    Kispest-Honvéd FC:
    Vezér - Hungler - Plókai A., Medgyesi J. - Dubecz, Major L., Forrai, Jovanovic, Cipf - Bárányos, Kovács K.

    A találkozó előtti megszokott sajtóértekezleten Varga Zoltán, a kispestiek debütáló szaktanácsadója úgy fogalmazott: eddigi foglalatossága zömét az tette ki, hogy bizonyos taktikai kiforratlanságokat javítgasson. Új szerzemény megvásárlására egyelőre (talán majd decemberben) nem gondol, mint mondta, egyáltalán nem kevés a támadója, bízik a veterán Kovácsban, és Kabátot úgy festette le mint akiből igenis ügyes futballista lesz.

    Mezey György, a "vasutasok" szakvezetője olyan kérdést is kapott: voltaképpen milyen névvel is illik megnevezni a hazai legénységet, hiszen észlelhető e téren a bizonytalanság?

    - Csak kérni tudom arra a sajtó képviselőit, hogy - mivel hivatalosan bejegyzett név ez - a jövőben BVSC-Zugló FC megjelöléssel illessenek bennünket - hangzott a mester válasza, mely egyben persze kérés is volt.

    (Annak az MTI eleget is tesz. A jövőben BVSC-Zugló FC néven "szerepelteti" a Szőnyi úti gárdát. - a szerk.)

    Azután nyílt sisakkal egymásnak feszült a két együttes. Néhány szélvészgyors hazai akció után hamar föltűnt, mennyire otthonosan érzi magát Bárányos az egyik ék szerepében, míg Jovanovic a mélységből, a középpályáról indulva lényegesen veszélyesebb korábbi önmagához képest. A 10. percben zúgott a Honvéd-tábor, ezt skandálva: "Varga Zoli, Varga Zoli " Tudniillik vezetéshez jutott a Honvéd. Jovanovic hosszan vezetgette a labdát, Cipf "elhúzta" előle a védőket, a vendégek középpályása pedig 17 méterről pontos lövéssel bevette a kapu jobb alsó sarkát (0-1).

    A 24. percben jött egy átlövés. Álló helyzetből. Csillag K. 22 méteres, kicsit balról meglőtt szabadrúgása alapvetően meglepte Vezért, a labda a léc alatt landolt. A Honvéd-kapus tökéletesen hibáztatható (1-1). Egy perc múlva Major hat méterről fejjel hagyott ki egy tökéletes helyzetet.

    A 31. percben Plókai A. a gólvonalon testével bevetődve mentett ugyan egy labdát, ám Bükszegi a jobb oldalon jól ébredt, éles szögből keményen a hálóba bombázott (2-1). Válaszként Forrai szlalomozott át a védővonalon, de csaknem az alapvonalról megeresztett lövése a kapufáról pattant az alapvonalon túlra. Szünetig a hazaiak játszották a határozottabb futballt.

    Az 51. percben Csillagnak volt egy ugyanolyan szabadrúgása, mint amilyenből gólt lőtt. Ezúttal - bár némileg bizonytalankodott a labdafogásnál - Vezér figyelt, mentett. A Honvéd nem tétlenkedett, de túlzottan komplikált volt a kapu előtti támadásszövése.

    Az 57. percben Bükszegi szabadon vezetgethette a labdát keresztben a 16-os vonalán. Ügyesen Erős elé csúsztatott, a lendülettel érkező társ 17 méterről bombagólt lőtt a jobb felső sarokba (3-1).

    A mezőnyben harcolt tovább a két csapat. A vendégek ugyan próbálkozgattak, de igazi átütőerő híján csak látszati és (egyáltalán nem lényeges) fölényt élveztek. A 84. percben Cipf mintaszerű beadása után Bárányos tiszta helyzetből, hat méterről centiméterekkel fejelt a jobb felső sarok mellé.

    Az első 30 perc meglepően összeszedett Honvéd-játéka után a mezőnyben sokkal többet futó, lényegesen gyorsabb BVSC-fiatalok hamar a piros-fekete gárda tudomására hozták, hogy az övék ütőképesebb, ennél fogva jobb csapat is. A különbség különösen a kapu előtti helyzetek megoldásánál mutatkozott meg a két gárda között; természetesen a hazaiak javára szólt ez az összevetés is.