magyarfutball.hu

Vác FC - Debreceni VSC-Epona 1 : 2 19:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.06.21, 20:35
    1997. augusztus 23., szombat (tud) - Labdarúgó NB I., 5. forduló:

    Vác FC - DVSC-Epona 1-2 (0-1)
    Vác, 1000 néző, V: Hajdó
    gólszerzők: Sipeki (60.), illetve Ulveczki (42.), Ilea (70.)
    sárga lap: Nyikos (2.), Andrássy (41.), Kriska (57.)
    cserék: Schwarcz helyett Sipeki (28.), Kriska helyett Sándor T. (63.), Nyikos helyett Babos (78.), illetve Arany helyett Ulveczki (36.), Sira helyett Djurisic (66.), Ilea helyett Benczik (77.)
    jók: Nagy T., Sipeki, illetve Madar, Böőr, Ulveczki

    Kezdőcsapatok:

    Vác FC:
    Halász - Lévai, Nagy, Kasza, Boda - Vojtekovszki, Schwarz, Kriska, Nyikos - Horváth, Andrássy

    DVSC-Epona:
    Téglási - Pető, Gojan, Szatmári - Dombi, Arany, Böőr, Vadicska, Madar T. - Sira, Ilea


    A nyolcadik percben Ilea beívelését Sira kapura továbbította, Halász kapus azonban szögletre mentett. A 20. percben Madar futott fel a bal oldalon, beadását kecsegtető helyzetben Ilea a kapu mellé lőtte. A 31. percben Andrássy Horváth elé tette a labdát, aki kapura lőtt. Ekkor kellett először a játékba avatkoznia a debreceni hálóőrnek. A 37. percben egy szöglet után Gojan lőtt kapura, a labda centiméterekkel kerülte el a jobb alsó sarkot. A 40. percben gyors debreceni támadás zajlott a pályán. Ilea, Böőr volt a labda útja, majd Madar elfutott a bal oldalon. Lövése kipattant Halász kapusról, a labda Sira elé került, de ő elpuskázta a lehetőséget. A 42. percben Madar a bal oldalról ívelt be szögletet, a csereként beállt Ulveczki 14 méterről a kapu jobb oldalába fejelt (0-1).

    Az 51. percben egy szöglet után Ulveczki fordulásból lőtt kapura, Halász azonban a helyén volt. Az 57. percben Vadicska Sirától kapta a labdát, ám kissé kisodródott, s a váci hálóőrbe lőtt. A 60. percben határozatlan volt a debreceni védelem, oda-vissza pattogott a labda a vasutas csapat büntetőterületén belül. Egy védő lefejelte a pettyest, Horváth belespárgázott, a 16-os vonalán álló Sipeki elé került a labda, aki lövésre szánta el magát, s a hálóba talált (1-1). A 70. percben Ilea 25 méterről végzett el egy szabadrúgást. Bombaerejű lövése a jobb kapufa belső éléről vágódott a hálóba (1-2). Negyedórával a mérkőzés vége előtt tovább növelhette volna előnyét a DVSC. Djurisic vezethette kapura a labdát, Halász azonban bravúros mozdulattal bele tudott vetődni a lövésbe.

    Enyhe debreceni mezőnyfölénnyel kezdődött a mérkőzés, így nem csoda, hogy a hazai szurkolók a 25. percben már ébresztőt kiabáltak. Ekkor Strausz edző a támadójátékot erősítendő Schwarcz helyett a fiatal Sipekit küldte pályára, de mindhiába... A Debrecen tudatosabban játszott, jobban akarta a győzelmet, mint az ellenfele. Lélektanilag jó időpontban, nem sokkal az első félidő vége előtt sikerült is megszerezniük a vezetést.

    A második játékrészben pedig még tovább fokozták az iramot, s a 70. percben Ilea megszerezte a vendégcsapat győztes gólját.

    MTI