magyarfutball.hu

III. Kerületi TVE - Pécsi Mecsek FC 3 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.04.30, 17:31
  I. perc: Álomkezdés - pécsi kivitelezésben. Győri kapta a labdát a jobb oldalon, a hazai térfél közepénél, majd a 16-osra beinduló Szabadost hozta helyzetbe, aki befelé cselezett, becsapta védőjét, majd nyolc méterről a vetődő Lippai mellett ballal a bal alsó sarokba lőtt: 0-1

  Nemzeti Sport, 1997. május 29
   
 2. avatar: lattila2
  2018.02.10, 12:29
  Kiesett a PMFC az NB I-ből
  III. ker. TVE - Pécsi MFC 3-1 (1-1)
  Hévízi út, 300 néző. V.: Vágner 8.
  III. ker. TVE: Lippai 5 - Gáspár 5, Krecska 5, Perger 5 - Katzenbach 6, Bencze 6 (Pálfi 88. p.), Szamosi 6, Szabó A. 7 - Aubel 4 (Jankov 63. p.), Gyura 5, Király 5 (Metzger 75. p.). Edző: Gergely Károly.
  PMFC: Mitring 6-2 - Kislőrincz 5, Tomka 5, Szaszovszky 4 (Kutas 4, 36. p.) - Szabados 5, Romanek J. 5, Győri 4, Ulrich 5, Schneider 4 (Szeibert 4, 54. p) - Pest R. 5, Azoitei 4. Edző: Kiss László.
  Az első percben megszerezte a vezetést a PMFC. Győritől a tizenhatoson belül Szabados elé került a labda, akinek gyenge, elcsorgó lövése az álmélkodó Kerület-védelem mellett a bal alsó sarokba ván- szorgott (0-1). A gyorsan megszerzett vezetést követően a pécsiek átengedték a területet a hazaiaknak, amikor azonban megszerezték a labdát, igyekeztek azt okosan megtartani, illetve lehetőségeikhez mérten ellentámadásokkal próbálkoztak.
  A 19. percben növelhette volna előnyét a Pécs. Ulrich jobb oldalról beívelt szabadrúgása a kisodródott helyzetben lévő Pest R.-hez került, aki átemelt a kifutó Lippain, és csak a visszafutó Perger tudott a gólvonalról tisztázni.
  A 31. percben Bencze szabadrúgást végzett el, nem sokkal a tizenhatos előtt. A sorfal mellett a jobb sarokba csavarta a labdát (1-1).
  A vendégek nem adták fel, Ulrich jobbról ívelt be egy szabadrúgást, Szabados fejesét Lippai a léc alól tolta szögletre.
  Fordulás után legalább olyan gyors gólt ért el a hazai csapat, mint a baranyaiak a kezdő sípszó után. Kisszögletet követően Gyura elé került az átívelt labda, aki éles szögből talált a hálóba (2-1).
  Az 50. percben szabadrúgásból Ulrich veszélyeztetett, Lippai a helyén volt. Az ellen- támadásból Szamosi ugratta ki Katzenbachot a bal oldalon, ő átemelt Schneideren és lövése alig suhant el a bal felső sarok előtt. Hét perc múlva Szabó 20 méteres lövése a kapufáról tért vissza a mezőnybe. Felváltva támadtak és alakítottak ki helyzetet az együttesek. Romanek J. átívelését Szamosi fejelte ki Szabados elől, majd Király ugratta ki Benc- zét, Mitring lábbal tisztázott. A 66. percben Szeibert szögletből egyből kapura csavart,
  Lippai a léc alól tornázta ki a labdát. A kontrából Gyura gurított vissza és Szabó 12 méteres kapáslövését Mitring bravúrral hárította. Újabb egy perc elteltével Szabados ugyan a hálóba talált, de Vágner kapustámadás miatt nem adta meg a gólt.
  Támadott tovább a PMFC. Előbb Romanek I. tette vissza lövésre Szeibertnek, de Lippai hárított, majd Pest R. ugratta ki Szabadost, de a védők becsúszva mentettek előle. Szeibert 14 méteres lövése alig kerülte el a jobb alsó sarkot,
  majd egy bedobás után Pest R. csúsztatott, Romanek I. ollózva próbálta kapura emelni a magas ívű labdát, amit az óbudaiak kapusa szögletre tolt.
  Egy ellentámadás után a kapujából messze kint álló Mitring hátrálás közben megcsúszott, és mezőnyben csak kézzel tudta megkaparintani a labdát. Vágner joggal mutatta fel a piros lapot a pécsi kapu
  védőnek. Helyette Azoitei húzta fel a kapuskesztyűt.
  A 91. percben a tizenhatos jobb oldalánál, a büntető területen belül, Szeibert lerántotta Jankovot, Vágner habozás' nélkül 11-est adott. Azt Szabó A. lőtte a bal alsó sarokba (3-1).
  Nagy esélyt szalasztott el a pécsi csapat. A csepeliek ugyanis megtették nekik azt a szívességet, hogy döntetlent játszottak a Stadlerral. A ha
  zaiak a görcsösen játszó, csúszva-mászva küzdő' me- csekaljaiakkal szemben háromszor is megzörgették a hálót. A PMFC-ből igazán senki nem emelhető' ki, egyik labdarúgó sem játszott jól, a küzdeni akaráson kívül más erényt nem csillogtatott. A rájuk nehezedő' teher idegessé, kapkodóvá tette őket.
  Vélemények
  Dárdai Pál, a PMSC volt játékosa: - Nagy szomorúság számomra a kiesés, Baranya megye elveszítette NB I-es csapatát. Annak idején, amikor mi kiestünk, fiatal játékosként, talán nem is éreztem át a dolog súlyát. Szerintem Kiss László vezetőedző több segítséget érdemelt volna a vezetőség részéről, és akkor nem került volna ilyen helyzetbe csapata. Ha a szakma összefog, két-három éven belül ismét lehet élvonalbeli csapata a városnak, ezt szeretném, és azt hiszem, ebben bíznak mások is.
  Bencsik Vilmos: - Nem hittem volna, hogy újra nem szerepel pécsi csapat az NB I-ben. Egészen mások most a körülmények, mint a mi időnkben, ennek ellenére látok esélyt arra, hogy még ebben az évezredben visszajussanak az NB I-be.
  Tréner-vélemények
  Gergely Károly : - Választ adtunk a kétkedőknek, akik más eredményt vártak ettől a mérkőzéstől. Játékosaink becsülettel végighajtották a mérkőzést, és nagyobb arányban is győzhettünk volna.
  Kiss László: - Köszönöm a pécsi vezetőknek, nézőknek és ezeknek a játékosoknak, hogy megpróbálták a lehetetlent, de nem hagyták, hogy megcsinálják a „csodát".
  Pályafutásom során ennyi gáncsoskodással nem találkoztam, amivel ezt a csapatot sújtották. Kiesésünk azonban nem csak ezen múlt.

  Nem sikerült a Kiss-csoda: kiesett az élvonalból a PMFC

  Nem sikerült megvalósítani a szinte lehetetlent. Az őszi idényben szerzett hét pont után hiába gyűjtött tizenkilencet tavasszal a PMFC, kiesett a magyar bajnokság élvonalából. Legutóbb 1975-ben búcsúzott az akkori PMSC az NB I-től, majd két év múltán került visz- sza.
  A mostani búcsúban talán az a legfájóbb (ha egyáltalán fokozni lehet a jelenlegi helyzetet), hogy a visszatérésre igen kevés remény mutatkozik a közeljövőben.
  Az utolsó fordulóig volt esély. Csekély vigasz. Kétszázezres város NB I-es csapat nélkül? Belegondolni is siralmas, nemhogy átélni a tényt. Nehéz beletörődni abba, hogy nem látjuk egy ideig a Fradit, a Kispestet, az MTK-t és a többi magyar élvonalbelit Pécsett. Nehéz beletörődni, hogy behatárolódik a lehetőség a pécsi utánpótlás számára is a kieséssel. Nehéz beletörődni. De muszáj. Pedig még az utolsó meccsen is volt esély. A PMFC szerezte meg a vezetést, aztán 3-1-re kikapott Óbudán. A „Kerület” egyenlítése után esély sem volt arra, hogy nyerjenek a pécsiek. Szabados, Tomka, Azoitei. Meggyőződésünk, hogy őket és a többieket is emlegeti majd a pécsi közönség, évek múltán is. Csakúgy, mint az 1975-ben kiesett gárdából például Katzirzot, Dárdai Pált, Bencsiket és másokat. A kiesés miatti elkeseredettséget nyilván mindenki másképpen nevezi meg. A bánatot csak fokozza majd, amikor nyáron, ha újra gurul a labda ebben a sokat szidott magyar NB I-ben, nem szerepel a sorsolásban egy név, a pécsieké.


  Katzirz Béla, a PMSC volt sokszoros válogatott kapusa: - Rettenetesen sajnálom azokat a játékosokat, akik ebben a helyzetben a csapatnak a tagjai kellett, hogy legyenek. Ami történt, évek óta érett. Nem azokat tartom a kudarc okának és okozóinak, akik éppen a pályán voltak. Hogy jövőre ez a csapat már nem szerepelhet az NB I-ben, annak más okai vannak. Kívánom a jelenleg kiesetteknek, hogy minél előbb sikerüljön visszakerülniük az első osztályba. Amikor mi 75-ben elbúcsúztunk, két év kellett ahhoz, hogy egy ütőképes csapat újra összejöjjön. Bízom abban, hogy a mostaniaknak kevesebb idő is elég lesz. Ehhez kívánok sok szerencsét mindenkinek. Mi mást is tehetnék ebben a helyzetben?

  Forrás: Új Dunántúli Napló, 1997-05-29