magyarfutball.hu

Ecker-Stadler FC - Vác FC 2 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.30, 18:24
    1997. május 24., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 33. forduló:

    Ecker-Stadler FC - Vác FC 2-0 (1-0)
    Akasztó, 1000 néző, V: Hanacsek

    gólszerzők: Nagy T. (25. p. - öngól), Nagy S. (87.)
    sárga: Molnár Z. (59.), Reskó (75.), illetve Boda (23.), Nyikos (44.), Schwarz (89.)
    piros: Boda (33.), Lévai (69.)
    cserék: Kovács Zs. helyett Farkas T. (53.), Holló helyett Mikóczi (76.), Hleba helyett Demkovics (88.), illetve Andrássy helyett Szoboszlai, Füle helyett Sándor T. (mindkettő a szünetben) Babos helyett Kasza (75.)
    jók: Nagy S., Jaszinszkij, Kovács Zs., illetve Hámori, Kriska

    Ecker-Stadler FC:
    Nagy G. - Kertész - Schultz, Reskó - Kovács Zs., Jaszinszkij, Molnár Z., Jeremejev, Nagy S. - Hleba, Holló

    Vác FC:
    Hámori - Nagy T. - Lévai, Boda - Vojtekovszki, Babos Á., Kriska, Schwartz, Nyikos - Andrássy, Füle

    A mérkőzés elején kétszer is gólhelyzetbe került Jaszinszkij, de a Stadler ukrán légiósa a 8. és a 10. percben egyformán a felső léc fölé lőtt. Mivel a hazaiak egyértelmű mezőnyfölénybe kerültek, a Vác a védekezéssel volt elfoglalva. A 25. percben a jól játszó Jaszinszkij ívelt be Kovács Zs.-hez, aki nyolc méterről kapura lőtt, és a labda Nagy Tiboron megpattanva kötött ki a jobb alsó sarokban (1-0). Az akasztóiak egyre inkább uralták a pályát, s a 33. percben jó esély adódott számukra, mivel Hanacsek játékvezető kiállította Bodát. A váciak játékosa azért kapott piros lapot, mert utolsó emberként "elütötte" Molnárt, s Hanacsek korábban felmutatta neki a sárga kártyát. Az első félidő hátralévő részében nem sikerült kihasználniuk az emberelőnyt Sándor István vezetőedző tanítványainak.

    A 60. percben óriási gólhelyzetet hagyott ki Holló. A volt ferencvárosi csatár egyedül futott kapura, bevezette a labdát a 16-oson belülre, a kifutó Hámori azonban mentett. A 69. percben kilenc emberre fogyatkoztak a váciak, miután Lévait is kiállította Hanacsek játékvezető. A vendégek védője a 16-os előtt utolsó emberként rúgta fel Jeremejevet. Ezek után természetesen az eddiginél több gólszerzési lehetőség adódott a Stadler játékosai előtt. Hleba előbb a kapu mellé lőtt, majd egy újabb gyenge próbálkozásánál Hámori védett. Később Mikóczi öt méterről a váci kapusba lőtt. A kihagyott Stadler-helyzetek után a 84. percben Kriska 7 méterről a kapu mellé fejelte a labdát. A 87. percben megszerezte második találatát a hazai együttes: Nagy S. 17 méterről a bal alsó sarokba helyezett (2-0).

    A kiesés ellen küzdő Stadler FC megérdemelten szerzett három pontot, mivel a két piros lap előtt is jobban játszott ellenfelénél. Nagyobb különbséggel is nyerhettek volna az akasztóiak, de Hlebáék sokszor hibáztak Hámori kapujánál.