magyarfutball.hu

Kispest-Honvéd FC - Budapesti VSC 1 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.05.02, 16:19
    1997. május 17., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 32. forduló:

    Kispest-Honvéd FC - BVSC 1-1 (0-1)
    Kispest, Bozsik-stadion, 2000 néző V: Kiss B.

    gólszerzők: Faragó I. (48. perc), illetve Csiszár (4.)
    sárga lap: Farkas A. (57. perc), Faragó I. (58.), illetve Erős (43.)
    cserék: Kiss I. helyett Csordás Cs. (a szünetben), Rósa D. helyett Farkas J. (54.), Bükszegi helyett Pelles (81.)
    jók: Farkas A., Cipf, Plókai A., Kovács B., illetve Dragóner, Zováth, Csiszár

    Kispest-Honvéd FC:
    Vezér - Hungler G. - Farkas A., Tarlue, Plókai A. - Moses, Kovács B., Bárányos, Cipf - Faragó I., Tóth M.

    BVSC:
    Végh Z. - Dragóner - Bondarenko, Komlósi - Erős, Csiszár, Rósa D., Zováth, Füzi - Kiss I., Bükszegi

    Ki ne tudná, a tévéközvetítés egyfajta "visszatartó" erő, hiszen kényelmesebb odahaza üldögélni a képernyő előtt, és úgy figyelni a futballt. Az eső (mert az volt a javából Kispesten) egyfajta elriasztó tényezővé lépett elő a Bozsik-stadionban.

    Így azután a két fővárosi legénység összecsapásának kezdetén a fedett lelátón üldögélt ugyan a szerencsések nem túl nagy tömege, az állóhelyi részen viszont legfeljebb kéttucatnyi drukker várta a kezdetet. S bár zuhogott derekasan, a transzparens azért ott díszlett, rajta a felirat: "Bárányos nem eladó "

    Az esőjáró futballcipőket fölvette a két legénység, s az 10 másodperc alatt világossá vált, vigyázni kell a fűben terebélyesedő víztócsákra, mert azok az engedelmesen csusszanó labdát hirtelen képesek megfékezni, kalamajkát okozni.

    A kalamajkát nem az eső, hanem a BVSC okozta. A 4. percben Bükszegi elviharzott a bal oldalon, mintaszerűen adott középre, Csiszár hat lépésről nem is tudott hibázni (0-1). Pontosan másolta szerdai mutatványát a vasutas, hiszen a Siófok ellen is Csiszár szerezte az első gólt a 4-1-es BVSC-diadallal végződött összecsapáson. (A különbség annyi, hogy szerdán egy peccel később "köszönt be" Posza kapusnak.) A 11. percben Tóth M. egyenlíthetett volna, de kilenc méterről, szorongatott helyzetben magasan fölé durrantott.

    A piros-feketék támadgattak, a vendégcsapat pedig gyors, úgynevezett kontratámadásokkal tartotta állandó veszély alatt a Honvéd hátsó véderőműveit. A 17. percben jobb oldali szöglet után Vezér nem tudni hová, milyen irányba mozgott, Bondarenko könnyedén gólt fejelhetett volna, ehelyett keresztbe fejelt a gyakorlatilag védtelenül maradt kapu előtt. Öt perc múlva az ágyúszerű szabadrúgásairól ismert Plókai A. jobb lábas, hatalmas erejű bombáját Végh Z. gyors vetődéssel bokszolta el hálója környékéről. Jól tette, mert gólt kapott volna ebből a szabad rúgásból.

    A második negyedórában egyértelmű fölényben játszott a kipesti gárda, de a sudár Dragóner vezette vendégvédelem nem volt hajlandó kapitulálni. Jött a 32. perc, a második Plókai-féle "szabadrúgáslöket". Ezt jobbal fölévágta a bajuszos kispesti. Szép fokozatosan kitisztult az ég, de nem a Honvéd feje fölött... Bárányos hozhatott volna megváltást, de a 41. percben jegyzett mutatványánál nem tudni, hogyan pattant ki közeli próbálkozása. Fortuna a BVSC mögé sorakozott föl.

    Valami varázsigét mondhatott az öltözőben Bicskei Bertalan mesteredző a piros-feketéknek, mert a 48. percben korszerű támadásból egyenlített a KHFC. Cipf robogott el a bal oldalon, csaknem az alapvonalról középre zúdított, a pálya jobb sávjában érkező Faragó I. kifejezetten éles szögből, mintegy hat méterről remek bombát küldött a "sínpárosok" hálójába. Itt most elmondható volt, hogy a labda "Végh-állomására" ért (1-1).

    A megkínzott talajon jó futball folyt, egyenes arányban azzal, ahogyan fölszáradt az esővíz. Feltűnt, a BVSC megszűnt rohamozni. Negyedóra leszaladtával azután ismét előreindult a vendéggárda, egyik csapat sem elégedett meg az egy-egy ponttal. Hosszú időszak mezőnybeli tusakodása után a 76. percben Kovács B. próbált átlőni 22 méterről, labdája a bal felső sarok mellett süvített el, egy perc múlva Hungler mentett szögletre veszélyes helyzetben.

    S mivel a kispesti drukkerek hiába keresték az élvezetet, várták a gólt, hát magukat szórakoztatták. Például hangosan éltették az ETO FC-t. Ezzel vélhetően arra céloztak, hogy a Honvéd-mester Bicskeiről híre terjedt: az idény végeztével Győrbe tart. És mindjárt adtak is egy tippet. Ha Bicskei megy, hát jöjjön vissza a korábban lemondott edző, Török Péter, aki jelenleg Szombathelyen sportvezetőként szolgálja a Haladás VFC-t. S miközben skandáltak, a pályán már nem sok érdemleges esemény történt.

    Hiába játszott fölényben és veszélyesebben is a hazai együttes, igazi, meggyőző átütőerő hiányában nem tudta kicsikarni a sikert. A BVSC ismét tanújelét adta, helyes irányban fejlődik ifjú állománya.