magyarfutball.hu

MTK FC - Debreceni VSC-Epona 3 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.09.03, 22:49
    1996. április 13. szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 20. forduló:

    MTK FC - DVSC-Epona 3-1 (0-1)

    Hungária körút, 2000 néző, V: Piller
    gólszerzők: Illés (68.), Lőrincz (70. - 11-esből), Csertői (87.), illetve Madar (5.)
    sárga lap: Kuttor (17.), Zsivótzky (36.), illetve Pető (2.)
    jók: Kenesei, Lőrincz, illetve Horváth D., Sándor T.

    MTK FC:
    Babos G. - Lőrincz - Kuttor, Tamási - Babos Á., Csertői, Illés, Zsivótzky, Szekeres (Talapa, 37.) - Füle, Hamar (Kenesei, 67.)

    DVSC-Epona:
    Horváth D. - Gojan - Sándor Cs., Pető (Csató, 65.) - Dombi, Vadicska, Madar, Szatmári, Medvid (Nagykaposi, 76.) - Sándor T., Ilea


    Pécsett három gólt rúgott, Székesfehérvárott hármat kapott az MTK FC. Milyen arcát mutatja saját pályáján? - hangzott a kérdés a Debrecen Hungária körúti vendégjátéka előtt.

    A kék-fehérek otthonában fergeteges, ám de eredménytelen vendégroham vezette be a találkozót, hogy aztán szinte azonmód Pető egy sárgalapos figyelmeztetéssel jelezze, az MTK is akar... Aztán az 5. percben a nem túl meggyőző hazai kísérletek közepette Sándor T. hagyta faképnél őrzőjét egy remek csellel, fellépett, beadott, és a kaputól 10 méternyire árválkodó Madar a léc alá bombázott (0-1). Lefutott az első negyedóra, amikor az első érdemi válasz érkezett hazai oldalról. Az Illés elleni szabálytalanságot követően Zsivótzky lőtte be a szögletzászló közeléből a labdát, Szekeres fejjel csúsztatta kapura, ám Horváth D. a helyén volt. A szélhez hasonlóan csípős bekiabálások próbálták hatékonyabb játékra sarkallni a vendéglátókat, ám az ,,ébredés,, késett. Egészen a 27. percig, amikor két ízben is az ,,ébrenlét,, jeleit mutatta az MTK: előbb az ex-belga idegenlégiós Lőrincz 25 m-es löketét tornázta szögletre Horváth D., majd a beérkező szögletből Szekeres fejese tévesztett célt. Fél óra múltán rekedtes hangú minikórus követelt gólt, ám Kuttor próbálkozása az oldaláhálóban halt el. A szünet felvezetéseként csere volt a hazaiaknál: a lábát fájlaló Szekeres helyére Talapa állt be.

    A második félidő elején a hazaiak szabadrúgásból veszélyeztettek, a debreceni kapus azonban tetszetős robinzonáddal szerezte vissza az elpattanni látszó labdát. Az 52. percben viszont már-már rezdült Sándor Tamásék hálója, ám Kuttor lövése - ha parányival is, de - mellésurrant. A szakzsargonban mezőnyjátéknak nevezett hosszú percek, magyarán eléggé unalmas, lagymatag negyedóra után végre megint említésre méltó esemény történt: kiegyenlített az MTK. A frissiben bejött Kenesei közreműködésével Zsivótzky a bal szélről remek labdával érte utol Illést, aki közelről rutinból megoldotta a feladatot (1-1). Alig két perc múlva pedig már vezetett is a kék-fehér gárda: a lendületes csereembert, Keneseit a 16-oson belül buktatták, a tizenegyest Lőrincz vágta biztos lábbal a jobb alsó sarokba (2-1). És hogy a ,,három az MTK igazság,, tétel is igazolódjék: Kenesei-Zsivótzky-Csertői összjáték végén utóbbi helyezett a hajdúságiak üresen tátongó kapujába (3-1).

    Hiába játszott kulturáltabb, jobb futballt a Debrecen, ha egyszer a vendégek túlságosan is korán hitték el, hogy már övék a győzelem. Az MTK elsősorban a nagyszerű cserének bizonyult ifjú Kenesei példás harci szellemének köszönhetően még időben felébredt, fordított, és a felpörögni már képtelen riválissal szemben megérdemelten gyűjtötte be mindhárom pontot.