magyarfutball.hu

Kispest-Honvéd FC - Debreceni Vasutas SC 0 : 1 13:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.06, 18:42
    1994. november 19. szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 14. forduló:

    Kispest-Honvéd FC - Debreceni VSC 0-1 (0-0)

    Bozsik-stadion, 4000 néző, V: Bay
    gólszerző: Sándor T. (74. p.)
    sárga lap: Milinkovic (28. p.), illetve Pető (29.), Vadicska (45.) Gojan (57.)
    jók: Plókai, illetve Horváth B., Pető, Dombi, Gojan

    Kispest-Honvéd FC:
    Brockhauser - Bánfi - Szabados (Hamar, 62. p.), Mátyus - Milinkovic, Illés (Kovács K., a szünetben), Plókai, Pisont, Duró - Orosz, Puhalak

    Debreceni VSC:
    Horváth B. - Gojan - Földvári, Pető - Vadicska, Madar Cs., Arany, Szathmári (Medvid, 91. p.) - Dombi, Sándor T., Buliga


    A hazai szurkolók abban bíztak, hogy a két gárda 40. élvonalbeli összecsapásán a hazaiak megszerzik jubileumi, 25. győzelmüket. Ezzel szemben az első félidőben különösebb mezőnyfölényre nem tettek szert a kispestiek, így azután szorgosan gyűltek a redők Dmitrije Davidovic vezetőedző homlokán. Ezt annál is jobban meg lehetett állapítani, mert a szerb mester a sajtófülkék egyikében foglalt helyet. Nem azért, mintha a kispadon fázott volna, de ismert, hogy korábbi megjegyzése miatt az MLSZ Fegyelmi Bizottsága azzal büntette, hogy ezen az őszön már a kispadnak a környékére sem mehet.

    A hajdúságiak alapfelállásán jól látszott, minden vágyuk és álmuk az egy pont kiharcolása, ezért mindent meg is tettek a debreceniek, hogy ,,bebetonozzák,, a döntetlent. Mivel a Honvéd gyengélkedett, a vendégek pedig csak ritkán tették tiszteletüket a hazaiak térfelén, meglehetősen gyengécske futball idegesítette a nézősereget. A felállt védelem ellen mindig jó megoldás, ha egy futballista átlövi a falat. A 21. percben Plókai ezt a megoldást választotta: 28 m-ről óriási erővel bombázott, labdája a felső lécről vágódott le a gyepre. Lehetséges, a gólvonal mögött landolt a bőrgolyó, de ezt a sajtópáholyból nem lehetett eldönteni. Mindenesetre Davidovic úgy látta, hogy az bizony gól volt. Bay másként ítélt, jelezte, folyhat tovább a játék. A lefújásig a hazaiak mindhiába próbáltak rendet vágni a debreceni védők sűrűjében, Horváth kapus egyre magabiztosabban húzta le a beadásokat, hárította a lövéseket.

    ,,Arc nélküli,,, amolyan semmilyen futballal folytatta a Honvéd a pihenő után is. Igaz, a csereként beállt Kovács K. némely megoldása veszélyt teremtett, de Horváth ragyogóan védett továbbra is. A 69. percben a ,,Loki,, veszélyes gőzt lövellt ki magából, egy visszagurított labdát Sándor T. a bal alsó sarok felé zúdított, Brockhauser vetődve hárított. Válaszként Plókai lapos szabadrúgását tette ártalmatlanná Horváth.

    A 74. percben robbant a bomba Dombi a jobb oldalon száguldott el az alapvonalig, laposan visszajátszott - Brockhauser a megfelelő pozició kutatásával töltötte az időt -, Sándor T. 12 m-ről pontosan helyezett lövéssel találta meg az utat a kapu közepébe (0-1).

    A 82. percben Kovács K. került sakk-matt helyzetbe, lapos lövését Horváth ezúttal is megfogta. A lefújás előtt két Honvéd-támadó is eldobta magát a büntetőterületen belül, Bay azonban mutatta: nem baj, folytassák a játékot...

    Ritkaságszámba megy az olyan mérkőzés, hogy egy találkozón egy egész csapatra való labdarúgó hagyja az öltözőben az ötleteit. Ez most megesett a Honvéddal; ráadásként a balszerencse is üldözte a piros-fekete gárdát, hiszen az első félidőben akadtak olyan gazdátlan labdák a debreceni 16-oson belül, amelyeket góllá lehetett volna értékesíteni. A DVSC két helyzete közül az egyikkel élt, de aligha vitte volna el a három pontot, ha Horváth Béla nem véd olyan pazar formában, ahogyan védett.