magyarfutball.hu

Manchester United FC - Kispest-Honvéd FC 2 : 1 21:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése
Bajnokok Európai Kupája, 1. forduló
ground : Manchester, Old Trafford
attendance:
  1. Futball '94: 35.000
  2. sport-forum.de: 35.781
  3. MTI: 40.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: ingersheim
     
  2. avatar: fgymat
    2015.01.02, 12:19 (szerk.: 2022.01.04, 17:00)
    Mészáros György, az MTI tudósitója jelenti:

    London, 1993. szeptember 29. szerda (MTI-tud) - Szerdán a manchesteri Old Trafford-stadionban lépett pályára a labdarugó BEK 1. fordulójának visszavágóján a Kispest-Honvéd FC együttese.

    A visszavágó előtti angol lapvéleményekből egy csokorravaló

    A Manchester United nagy eséllyel kezd a szerda esti mérkőzésen, de a Honvéd látogatása olyan fejfájást okozott Alex Ferguson United-menedzsernek, amely eltarthat az Európa Kupa végéig - irta a The Times.

    A szabályok szerint csak öt nem angol játszhat a manchesteri csapatban. Ferguson négy helyet kiosztott Schmeichelnek, Irwinnek, Cantonának és Giggsnek, de még szerda délelőtt sem volt ismeretes, kit választ ötödiknek Hughes és Keane közül, miután Kancselszkiszt és McClairt már biztosan kihagyta. Hughes nem játszott Budapesten, viszont a közönség kedvence Keane két gólt lőtt magyar földön, éppen mostanában fizetett érte 3.75 millió fontot a MU, ami rekordösszeg

    Ferguson egyébként mindenképpen kemény támadójátékot igért a The Times-nak nyilatkozva.

    A The Independent szerint a 3:2-es idegenbeli győzelem után a Manchesternek nem nehéz a visszavágó, ugy vélte, a Honvédot fölerősitette Csábi és Sallói beállitása.

    A The Guardian a Honvéd iránt méltányosabban itélte meg az esélyeket.

    - Amikor az ember azt hiszi, hogy minden jól megy, akkor szokott leszakadni a tető - ezt idézte a lap Ferguson nyilatkozataiból.

    A The Guardian szerint a Manchesternek főleg a Honvéd gyors támadó-kombinációira kell figyelnie.
    Az Old Trafford stadionban didergető hideg fogadta a csapatokat és a 40 ezer nézőt. Az első percektől eltekintve a játék javarészt a magyar kapu előtt folyt. A Honvéd önfeláldozóan védekezett és volt néhány ügyes kitörése, de szigoru manchesteri védelem szorosan zárt. A mérkőzést közvetítő brit kommentátorok a magyarok közül leggyakrabban Szabados, Plókai, Illés és Sallói nevét emlegették, sajnálták a kapus Brockhausert, akinek sok dolga akadt, míg angol részről Bruce-t, Cantonát és Hughes-t dícsérték. A brit kommentátorok úgy vélték, a Honvéd hősies helytállása csak az első gólig tart ki. Úgy tudták, hogy a magyar csapatból többen is influenzásan álltak ki a mérkőzésre. A MU a második félidőben megtörte a Honvéd ellenállását, s Bruce két fejesgóljára (57. és 64. p.) csak Sallói szépítő találata (78.) válaszolt.

    A Manchester 2:1-es győzelme azt jelentette, hogy összesítésben 5:3-mal lépett tovább az angol együttes.

    A Kispest-HFC összeállítása:

    Brockhauser - Bánfi - Szabados, Plókai, Csehi, Csábi, Illés, Sallói, Halmai - Vincze, Hamar (Orosz).

    A második félidőben a Manchester igazából már csak a közönségnek játszott, fergeteges támadó játékkal, sok kapura lövéssel hálálva meg a bevételt.

    A brit tévékommentátorok dicsérték a Honvéd önfeláldozó játékát és meglepődtek, hogy az első gól után a várakozással ellentétben sem omlott össze a csapat, sőt, még gólra is futotta erejéből. A briteknek legjobban Brockhauser fantasztikus teljesítménye tetszett.

    Mészáros György, az MTI londoni tudósitója jelenti:

    Igy látták az angol lapok

    A Manchester United sikeresen vette a BEK első fordulóját, habár Bruce egyéni eredményétől eltekintve az angol csapat hires támadó stilusa inkább csak pöfögött, semmint szikrázott - irta csütörtökön a The Times cimű brit lap. De idézte Martti Kuusela ,,magyar,, edzőt is, aki szerint a Manchesternek bizonyosan a legjobb nyolc között van a helye, és ,,sikerül is majd nekik,,.

    A The Daily Telegraph nagyrészt Brockhauser kapus hihetetlen hősiességének szentelte beszámolóját. Kiemelte Sallói teljesitményét is, de azt irta, hogy gólja későn jött és kevés volt. E lap szerint a magyar együttes hét játékosát virusfertőzés gyengitette, de a csapat mégis időnként veszélyesen támadott.

    A The Guardian szerint a Manchester eleinte félszivvel tört előre. A Kispest szétzilálta az angol frontot, de utána védekezésbe süllyedt. Ahhoz képest, hogy a játék nagyrészében a Manchesteré volt a pálya háromnegyede, elég gyenge az eredmény - irta a The Guardian.

    A második forduló bizonyára nehezebb ellenfelet hoz a Manchesternek, mint a ,,zöldfülű,, magyarok, de a leggazdagabb angol csapat, amely eddigi 50 otthoni európai kupamérkőzése közül egyet sem veszitett el, mindenképpen nagy erőt képvisel - igy a The Independent.

    A Daily Express szerint a Honvéd, Puskás és az ötvenes évek Aranycsapatának bölcsője, ezuttal csak zavarta, komplikálta, de nem akadályozta a Manchester nyomulását a gólok felé vezető uton.

    A Daily Mail tudósitója ugy látta, hogy az első félidőben a Manchester csak távolról tudott kapura lőni, és sem a labda erőssége, sem a célzás nem aggasztotta Brockhausert, a második félidőben azonban a Honvéd már bárhonnan, bárkitől gólt kaphatott volna. - Jobb lenne, ha a csatárok lőnének gólt, de végülis mindegy - mondta Ferguson menedzser Bruce két fejesgóljáról.

    A Daily Mirror szerint a Manchester megérezte, a Honvéd-játékosok egyetlen célja, hogy ne csináljanak bolondot magukból, és utána az angol csapat igazi pezsgő-focit varázsolt elő.

    forrás:
    MTI
     
  3. avatar: ingersheim
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2011.03.31, 10:31 (szerk.: 2015.01.02, 11:09)
    kép
    kép
    kép
    kép
    kép
    kép
    kép
    kép
    forrás:
    Rokaly Norbert - facebook
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2009.07.24, 15:32 (szerk.: 2015.01.02, 11:00)
    programfüzet:
    kép
     
  8. avatar: kispest
    2009.05.09, 22:33
    szüleim kinn voltak Manchesterben ezen a meccsen
    meg van a meccsjegy is
     
  9. avatar: fgymat
    2009.04.22, 20:27
    Továbbjutott a Manchester United, 5-3-as összesítéssel.