magyarfutball.hu

Újpesti TE - Békéscsabai Előre FC 1 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: kuklisz
    2023.01.26, 12:07
    Váczi Zoltán egyenlítő gólja.

    https://youtu.be/MMkgfJBKr9s
     
  2. avatar: bbsz
    2021.12.18, 22:00 (szerk.: 2021.12.22, 21:59)
    Emberhátrányból is pont
    Újpesti TE - Békéscsabai Előre FC 1-1 (1-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Újpest, 3000 néző
    V.: Hamar (Hartmann, Győr)
    Újpesti TE: Bodnár 5 — Aczél 5 — Szőnyi 5, Bérczy 6 — Tomka 4, Miovecz 4, Cantona 4, Szanyó 5, Szlezák 5 — Lovász 4, Tiefenbach 4. Edző: Garami József
    Békéscsaba: Horváth 4 — Usmajev 6 — Szenti 5, Fabulya 6 — Mracskó 5, Csató 5, Vancea 4, Árgyelán 5—2=3, Kasik 6 — Váczi 6, Kulcsár 4. Edző: Pásztor József
    Csere: Lovász helyett Rosu (-) a 61., Kulcsár h. Gricajuk (-) a 78., Váczi h. Fodor (-) a 81., Szőnyi h. Miklya (-) a 83. percben.
    Gólszerző: Szanyó a 45., Váczi a 75. percben.
    Sárga lap: Árgyelán (Miovecz buktatásáért) a 11., Bérczy (Árgyelán felvágásáért) a 29., Váczi (Aczél feltalpalásáért) a 37., Rosu (a labda elrúgásáért) a 66., Tiefenbach (Fodor gáncsolásáért) a 80. percben.
    Kiállítva: Árgyelán a 63. percben.
    Szögletarány: 7:4 (5:2) az Újpesti TE javára.

    A 10. percben szabadrúgáshoz jutott a házigazda, a 16-os bal oldali sarkánál Szlezák Tiefenbach elé passzolt, s a csatár egyből alig vétette el a jobb sarkot.
    Tíz perccel később Bérczy 20 méteres bal felső sarokra tartó bombáját Horváth szögletre tessékelte.
    Újabb 10 perc telt el, amikor Csató első békéscsabaiként próbálkozott kapuralövéssel, Mracskó bal oldali partdobása után 18 méteres, nem túl izmos lövését Bodnár kapus barátsággal ölelte keblére.
    A lefújás előtti másodpercekben jobb oldali újpesti szöglet szállt középre, Horváth a labda alá szaladt, s azt maga mögé ejtette, Szanyó a helyszínen termett, az ötös bal oldali sarkának közeléből a kapu jobb oldalába helyezett úgy, hogy a labda a kapufa élét is érintette, 1-0.
    Fordulás után a 63. percben Árgyelán a felező vonalnál elkezdte cibálni Cantonát, így követte az előrerobogó újpesti középpályást, aki a vendégek kapujától 25 méterre földre rogyott. A csabai középpályás ugyan vétlen volt az újpesti esésében, de az előzményekből Hamar játékvezető arra következtetett, hogy csakis ő lehetett a „tettes” és felmutatta neki a sárga lapot. Mivel Árgyelán már az első félidőben kiérdemelte a játékvezető ilyetén figyelmeztetését, így a piros kártya is előkerült a zsebéből.
    A 75. percben Bérczy elunva a tehetetlenséget, 30 méterről megeresztett egy lövést Horváth kapujára, de a labda elsuhant mellette.
    A 75. percben ritkán látható góllal egyenlített a vendég csapat. Váczi bal oldali szögletét Csató megcsúsztatta, a berobbanó Miovecz pedig a saját kapuja mellé csavarta a labdát. Az ismételt sarokrúgásnál Miovecz elmozdult a kapufa mellől, így már nem fejelhette el a labdát, viszont Váczi ravasz, csavart szöglete utat talált a hálóba, 1-1.

    Ünnepre készülődött a két csapat, leginkább az volt a kérdés, hogy József nevű mesterét melyik társaság köszönti az alkalomhoz illően. A hazaiak szakvezetője, Garami József alaposan átszervezte a lila-fehér gárdát, pályára lépett az úgynevezett pécsi különítmény, míg a vendégek vezető edzője, Pásztor József a Magyar Kupában győztes csapatát küldte gyepre - lévén mindkét gárda színe a lila-fehér - ezúttal piros-fehér szerelésben.
    Negyedóráig úgy tűnt, hogy feltámad az Újpest, a vendégek térfelén egyre-másra alakították ki a helyzeteket, de a kapu közelébe kerülve nem túlságosan ijesztgették Horváthot.
    A Békéscsaba azt tette, amit kellett: védelmi falat húzott a 16-os köré, lassította, széttördelte a játékot. Éppen ezért a házigazdák igen gyorsan föladták a küzdelmet, s az idő előrehaladtával egyre kevesebbet rohamoztak.
    A közönség füttyel adott hangot elégedetlenségének. Már-már véget vetett az első félidőnek a játékvezető, amikor jókora kapushibát követően mégiscsak az Újpest szerzett vezetést.
    A fordulást követően bátrabban futballozott a Békéscsaba, megmutatva, hogy nem tisztes vereségért utazott a fővárosba. Hamar játékvezető kissé hamar ítélkezett, s így 10 főre redukálta a vendég együttest, ám ez a tény nemhogy megnyugtatta volna az ÚTE labdarúgóit, hanem inkább a békéscsabaiakat lendítette játékra.
    Maradt volna az eredmény, ha Miovecz Váczi szögleténél nem vét a törvény ellen, mely szerint a kapufa mellől ellépni tilos. Miovecz ellépett, s ezzel a halványan futballozó, újításra képtelen újpestiek sorsa megpecsételődött, így a Békéscsaba szakvezetője lehetett boldogabb és ünnepelhette csapata Pásztor mester névnapját.

    Nyilatkozatok
    Garami József:
    — Nagy küzdelem folyt a pályán, a második félidőben vezetésünk és emberelőnyünk birtokában bátrabban kellett volna játszanunk. A kapott gól óriási hiba volt.
    Pásztor József:
    — A mérkőzés elején bátortalanul küzdött a csapat. A fordulás után egészen másféle felfogásban játszottunk és ez sikeres volt. A második félidei játék alapján rászolgáltunk a pontszerzésre, még 10 emberrel is.
    (Borókai Gábor)

    9. Békéscsaba 17 5 7 5 21-20 17
    ...
    15. Újpesti TE 18 2 9 7 18-24 13

    Békés Megyei Hírlap, 1993. március 20.
    képHorváth kapus csak a lát­szat szerint áll a helyzet magaslatán. Szerencséjére, az újpestiek sem voltak hi­bátlanok. (Farkas József felvétele)képMegyeri úti bokázós az újpesti Aczél és a békéscsabai Kulcsárelőadásában

    Nemzeti Sport, 1993. március 20. és 23. (Arcanum DT)
    képPontosztozkodás Újpesten. Garami mester először vezényelte a lila-fehér gárdát. Szanyó és Bérczy között Váczi Zoltán próbálja átpréselni a labdát. Sikertelenül...képVancea lövését figyeli Szőnyi, Tomka (a föl­dön), Bérczy, Váczi és Mracskó. UTE - Békéscsaba 1-1 (1-0)

    Labdarúgás, 1993. április (Arcanum DT)