magyarfutball.hu

Tatabányai SC - Zalaegerszegi TE 2 : 0 15:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2018.02.17, 16:21
    TATABANYA—ZTE 2-0 (2-0)
    Tatabánya, 2500 néző. Vezette: Hartmann.
    Tatabánya: Józsa — Udvardi, Váczi, Csanálosi — Sass, Ignácz, Klausz, Banica (Simon 67. perc) — Süveges, Onucsin, Szekeres.
    ZTE: Tóth — Dobos, Kovács L., Szabó I., Horváth J. — Varga, Rózsa, Szabó II., Farkas (Fujsz 46. perc) —Gyurkity (Pálcsa 66. perc), Zalys.
    Gólszerzők: Ignácz (1. perc), Váczi (11-esből, 10. perc).
    A nézőtéren többen még csak a helyükre igyekeztek, amikor a Tatabánya az első percben megszerezte a vezetést. Szekeres remekül indította Ignáczot, aki a védőit lefutva 14 méterről vállalkozott lövésre, a labda pedig a bal alsó sarokba vágódott. 1-0.
    És még nem volt vége. A 10. percben Ignácz szabadrúgása után kifutott a jobb oldali zalai védelem, miközben az egyedül álló Klausz, Süveges elé fejelt, a ki vetődő Tóth azonban elhúzta a lábát. A büntetőt Váczi a kapu jobb oldalába lőtte. 2-0.
    Négy perccel később Banica a bal oldalon elfutott, már a 16-oson belül járt, amikor Onucsinhoz továbbított, de az orosz idegenlégiós ezúttal gyengén lőtte meg a labdát. Onucsin egyébként a félidő végéig rendkívül agilisán játszott, annak ellenére, hogy a 33. percben sem sikerült gólt lőnie, pedig igen közel állt ahhoz. Ebben a percben ugyanis Süveges pontosan adott elé, 16 méteres lövése centikkel suhant el a jobb alsó sarok mellett. A 40. percben újabb nagy helyzet maradt ki a zalaiak térfelén, ekkor Szekeres okozott zavart a vendégvédők között, éles szögből gurított labdáját azonban a gólvonal előtt kivágták.
    A 61. percben kis szerencsével szépíthetett volna a
    ZTE, de Zalys 18 méteres, nagy erejű lövését Józsa a kapufa segítségével szögletre mentette. A szünet utáni percekben annyi azért kiderült, hogy a Tatabánya játéka visszaesett, míg a zalaiak feljavultak, ugyancsak a helyzetek kialakításáig jutottak. A 71. percben a hazaiaknak is volt egy nagy lehetősége, de Süveges 15 méteres lövése a bal felső sarok mellett zúdult el.
    A szombati produkció felemás játékot hozott Tatabányán, hiszen az első félidőben a Tatabánya, míg a fordulás után inkább a Zalaegerszeg „játszott” a pályán. A vendégek az első tíz perc tatabányai góljait, csak a második félidőre heverték ki. Végeredményben ezen a délutánon ez döntötte el a két pont sorsát. A Tatabánya a tavaszi harmadik forduló után 16 pontos, ami annyit jelent, hogy megkezdte a felzárkózást a középmezőnyhöz.
    Rákosi Gyula, a Tatabánya vezetőedzője a mérkőzés után: — Gratulálok valamennyi játékosomnak, hogy a harmadik tavaszi mérkőzésen is győzelemhez segítették a csapatot.
    Mihalecz István, a ZTE vezetőedzője: — Mintha vízilabda-mérkőzésen lettem volna, annyit fújt a játékvezető. A Tatabánya megérdemelte a győzelmet.

    Forrás: 24 Óra, 1992-03-23