magyarfutball.hu

Budapesti Honvéd SE - Debreceni Vasutas SC 1 : 0 19:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.11.21, 15:27
    1991. május 11. szombat (MTI)

    Bp. Honvéd - Debreceni VSC 1:0 (0:0)

    Kispest, 3000 néző, V: Bognár
    gólszerző: Urbányi (83. p.)
    sárga lap: Szűcs (55. p.)
    jók: Petry, Urbányi, illetve Földvári, Gracsov

    Bp. Honvéd:
    Petry - Bognár (Bánfi 46. p.), Csábi, Cseh - Urbányi, Kovács, Pisont, Sikesdi (Komódi 8.), Csehi - Gregor, Vancea

    Debreceni VSC:
    Mező - Földvári, Plókai, Szűcs, Balogh - Csiszár, Vancsa, Sándor, Ulveczki - Gracsov, Marginean (Mogyorósi 87. p.)

    Ha valaki véletlenül úgy tévedt a mérkőzésre, hogy a két csapatból egyetlen játékost sem ismert, akkor bizony aligha jött rá, melyik együttes a bajnoki listavezető, s melyik küzd az élvonalban maradásért. Meglepetésre a vendégek léptek fel támadólag, az első húsz percben Vancsa, Ulveczki, majd Gracsov került kecsegtető helyzetbe, de a kaput egyikőjük sem tudta bevenni. Ezzel szemben a tartalékos kispestiek közül csak Pisont vállalkozott egy gyatra távoli lövésre... Mintha ólomlábakon jártak volna a hazaiak, nehézkesen, körülményesen szövögették támadásaikat, s elképzeléseiket alig-alig tudták megvalósítani. A másik oldalon Marginean távolról óriási bombát eresztett kapura, Petry még időben eszmélt, s a felső léc segítségével ,,kikapta,, a bal felső sarokba tartó labdát. A félidő hajrájában Kovács, majd Komódi szerezhetett volna gólt, előbbi közelről föléemelt, utóbbi száz százalékos ziccerhelyzetben Mezőbe lőtte a labdát.

    Fordulás után Csiszár veszélyeztetett, de 14 méteres jól eltalált lövését bravúrral védte a jó formát eláruló Petry. A másik kapu előtt Kovács maradt adós a jó befejezéssel, 12 méterről Mező kezébe emelt. Aztán Vanceának, majd Pisontnak akadt egy-egy távoli lövése, de az elsőnél az irányzékkal volt baj, a másodiknál a vendégek kapusa helyezkedett jól. Fáradni látszott a DVSC, s a Honvéd szinte azonnal élt is a kínálkozó lehetőséggel. A 83. percben Kovács ugratta ki Urbányit, előbb elhibázta a nagy helyzetet, de másodjára közelről higgadtan a kapu közepébe helyezett (1:0).

    Utána egy jobboldali szögletet követően Vancea fejjel a felső lécet találta el, de az eredmény már nem változott.

    Szinte végig a vendégek játszottak ötletesebben, de a sok kihagyott helyzet végül is megbosszulta magát, a hazaiak nem kis szerencsével ,,találtak,, egy gólt. A döntetlen sokkal inkább megfelelt volna a játék képének.
     
  2. avatar: lattila2
    2017.10.30, 21:24
    Bp, Honvéd - Debreceni VSC 1-0 (0-0)
    Kispest, 3000 néző, V: Bognár
    gólszerző: Urbányi (83. p.)
    sárga lap: Szűcs (55. p.)
    jók: Petry, Urbányi, illetve Földvári, Gracsov
    Bp. Honvéd: Petry - Bognár (Bánfi 46. p.), Csábi, Cseh - Urbányi, Kovács, Pisont, Sikesdi (Komódi 8.), Csehi - Gregor, Vancea
    Debreceni VSC: Mező - Földvári, Plókai, Szűcs, Balogh - Csiszár, Vancsa, Sándor, Ulveczki - Gracsov, Marginean (Mogyorósi 87. p.)
    Szinte végig a vendégek játszottak ötletesebben, de a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát. A döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének.

    Forrás: Új Néplap, 1991-05-13