magyarfutball.hu

Debreceni Vasutas SC - Rába Vasas ETO 2 : 0 13:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.11.15, 10:09
    1990. november 18. vasárnap (tud)

    Debreceni VSC - Rába ETO 2:0 (1:0)

    Debrecen, 2500 néző, V: Puhl
    gólszerzők: Tulba (43. p.), Marginean (48.)
    sárga lap: Csiszár (17. p.), illetve Csikós (20.), Mörtel (82.)
    jók: Csiszár, Nagy, Tulba, Marginean, illetve Pecsics, Freppán

    DVSC:
    Horváth - Csiszár, Nagy, Plókai, Szilágyi - Sándor, Vancsa, Tulba (Rostás 88. p.), Szűcs (Földvári 79.) - Ulveczki, Marginean

    Rába ETO:
    Huszár - Csikós, Dóka (Bíró 76. p.), Pecsics, Virág - Vaidean, Freppán, Somogyi, Ördögh (Csertői 67.) - Mörtel, Farkas

    A hét közben - mint már ismert - jelentős ,,igazolása,, volt a DVSC-nek: Jenei Imre, a román válogatottnál világraszóló eredményeket elért kiváló edző a DVSC menedzser-igazgatója, illetve szaktanácsadója lett, egyelőre december 31-ig. Talán ez hatott, mert a DVSC a 6. forduló után most ujra nyert...

    Nagy lendülettel és igen tetszetős játékkal kezdte a mérkőzést a hazai csapat. Sorra alakultak ki a gólhelyzetek, Ulveczki és Plókai nagy lövése mellé ment, majd a 10. és 12. percben két 11-es-gyanús helyzetben továbbot intett Puhl játékvezető. Egyik alkalommal Virág kézzel ütötte el a labdát a 16-oson belül, Pecsics pedig hátulról felvágta a 11-es pontnál őt megkerülő Ulveczkit. Egymás után alakultak ki a hazai gólhelyzetek, de csak a 43. percben sikerült gólt elérni. A jobbösszekötő helyén a 16-os sarkáról Marginean nagy lövést küldött kapura. Huszár kiütötte a labdát, s a bal oldalon érkező Tulba mintegy 12 méterről a háló jobb oldalába vágta azt (1:0).

    A második félidőt góllal kezdte a hazai csapat. Vancsa a győri 16-os bal oldalán négy védőt is kicselezett, átemelte a labdát a kifutó Huszáron is, és az egyedül állá Marginean mintegy 5 méterről az üres kapuba fejelt (2:0). A Győrnek két alkalommal Mörtel szerezhetett volna gólt. Először az ötös vonalon mellérugott a labdának, majd pedig fölélőtt.

    Az első félidőbeli tetszetős és gyors hazai rohamok a második játérkész közepétől elmaradtak, de a Rábának igy is csak ,,próbálkozgatásai,, voltak a góllövésre. A két félidő - elsősorban az első 45 percben mutatott játéka alapján - megérdemelten nyert a hazai együttes.

    MTI