magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Újpesti Dózsa SC 2 : 0 17:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.03.21, 22:29 (szerk.: 2022.04.15, 14:47)
    ,,Direktben,, kezdett a Ferencváros, az 5. percben ugyanis Páling lendületes elfutás után jól ívelt középre, Keresztúri kapáslövése nem nagyon sikerült, de szerencséjére Dzurják az ötösön számított a labdára, és a bal alsó sarokba továbbított (1:0). Az újpestieket kétségkívül meglepte a gyors hazai gól, még inkább az, hogy a zöld-fehérek lendülete tovább tartott. Jó iramú, kiélezett csata folyt, az a fajta játék, amit valóban jogos rangadónak nevezni. A 30. percben Katona 15 m-es lövésénél Józsa jól helyezkedett, a levegőben megkaparintotta a labdát. A hazaiak játszották ebben az időszakban a gyorsabb és látványosabb, az újpestiek pedig az egységesebb, ,,megkomponáltabb,, futballt. A 34. percben Bánki ügyesen ,,szlalomozott,, végig négy vendégvédő között, majd mielőtt az utolsó ember, Szélpál kitámadhatott volna rá, a ferencvárosi középpályás 17 m-ről a bal alsó sarokba bombázott (2:0). Három perc múlva Keresztúri - Páling akció végén Dzurják próbálta az üres kapuba gyömöszölni a labdát, de Kovács E. önfeláldozóan közbelépett.

    Akik arra számítottak, hogy az első félidő látványosságait a második játékrészben is hasonló események követik, nagyot tévedtek. A hazai nézők persze nem bánkódtak, hiszen a Ferencvárosnak megfelelő volt a játék lassítása, azaz az eredmény tartása. A hazaiak gyakorlatilag megszüntették támadójátékukat, arra várakoztak, mire futja az U. Dózsa erejéből. Nos, a Megyeri útiak nem sokra voltak képesek, jószerével komoly gólhelyzetet a második 45 percben nem is dolgoztak ki. A 75. percben Bánki futtatta Pálingot, a hazai szélső jól észlelte, hogy Brockhauser elhagyja kapuját, 17 m-ről elrúgta a kifutó újpesti hálóőr, egyszersmind a kapu mellett a labdát.

    Az első félidő vérbeli, igazi rangadót hozott, a sportág minden látványosságát felvonultatva. Szünet után viszont a zöld-fehérek csakis a 3 pont megtartására törekedtek, csöppet sem érdekelte őket, hogy azt kettő, vagy akár tíz adott góllal kaparintják meg. Így maradtak a két gólnál.

    mti