magyarfutball.hu

Hungary - England 0 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
621. official national team match
referee : Tritschler Karl-Heinz (NSZK)
attendance:
 1. thefa.com: 25.000
 2. englandstats.com: 26.500
 3. MTI: 30.000
 4. Népsport: 35.000
 5. nso.hu: 35.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2022.04.13, 10:01
  Szia Longinus! A pinterest nem jó forrásnak, ez olyan mintha azt írnád, hogy internet. A pinteresten jelölve van a forrás, kérlek azt használd.
   
 2. avatar: Longinus
  2022.04.13, 07:10
  képVincze és Pallister párharca. Kép: pinterest.com
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2021.07.19, 15:43
  kép
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2018.04.27, 13:55
  kép
  Tony Adams and Gary Pallister pictured on this day 30 years ago after England's 0-0 friendly draw away to Hungary. It was Pallister's England debut while a Second Division player with Middlesbrough.

  https://www.facebook.com/englandmems/photos/a.479412932182295.1073741829.287541434702780/688916091231977/?type=3&theater
   
 5. avatar: fgymat
  2011.06.27, 07:51 (szerk.: 2018.04.27, 13:53)
  Az olimpiai selejtező után Magyarország és Anglia válogatottjai 17. alkalommal mérték össze tudásukat, ezúttal barátságos mérkőzés keretében.

  Magyarország:
  Szendrei József - Balog Tibor, Pintér Attila, Róth Antal - Kozma István, Garaba Imre, Détári Lajos, Fitos József, Sass János - Kiprich József, Vincze István

  Anglia:
  Chris Woods - Viv Anderson, Tony Adams, Gary Pallister, Stuart Pearce - Trevor Steven, Steve McMahon, Bryan Robson, Chris Waddle - Gary Lineker, Peter Beardsley

  A négyórás futballdélután második felvonására már 30 000 néző volt kíváncsi a továbbra is igen kellemes melegben. Az első negyedórában Détári káprázatos megoldásokkal ejtette ámulatba a közönséget. Három olyan átadása, szöktetése volt, amelyen az angol védők is csodálkoztak.

  A 7. percben Détári - Kozma - Vincze támadás végén utóbbi a balösszekötő helyéről nagy helyzetből mellé perdített.
  A 24. percben - némi magyar fölény közepette - Détári csapott le egy, a Pallister hibájából ,,lecsorgó,, labdára, a lehető legjobb megoldást választotta, egyből kapura továbbított, de néhány centiméterrel célt tévesztett.
  A 27. percben ismét Détári tört előre ellenállhatatlanul. Huszonöt méterre járt a kaputól, amikor Pallister - nem lévén más megoldás - felvágta. Az Eintracht Frankfurt középpályása végezte el a szabadrúgást, s az óriási erejű lövés a bal kapufáról vágódott vissza. Két percre rá egy másik világklasszis, Lineker adott választ. Kapáslövését azonban Szendrei hárította.
  A 36. percben jobboldali szöglet után az előre merészkedő Anderson fejelt nem sokkal mellé. Határozott volt ebben az időszakban az angol fölény, de ha Détárihoz került a labda, mindig veszélyesek voltak a magyar ellentámadások.
  A 43. percben McMahon kihagyta a félidő legnagyobb gólszerzési lehetőségét. Látványos kényszerítő átadásásorozat után 13 méterről lőtt, Szendrei lábbal védett. A várakozáson felül játszó magyar válogatott hagyta ki a játékrész utolsó helyzetét, amikor két perccel a lefújás előtt Détári labdáját Vincze nagy vágta után a jobboldali oldalhálóba küldte.

  Félidőben:
  Magyarország - Anglia 0:0
  Népstadion, 30 000 néző, V: Tritschler (nyugatnémet)

  A szünetben az angolok cseréltek, Pearce helyett Gary Stevens lépett pályára.
  A 48. percben Kiprich keresztlabdáját Sass ügyesen megszelidítette, csele is sikerült, és bár kisodródott helyzetben állt, ellőtte a labdát. Jobban tette volna, ha beadja. Az angolok nem nagyon erőltették a támadást, főként a középpályán járatták a labdát. Helyzetük nem volt, de egyre inkább átvették az irányítást.
  Az 56. percben Robson szögletét Pallister 6 méterről alig fejelte a jobboldali kapufa mellé.
  A 64. percben Robson 19 méteres kapáslövését Szendrei kicsit nehezen, de védte. Két perc múlva cserék következtek. A húzódást szenvedett Róthot Varga István váltotta, a vendégeknél Waddle és Beardsley jött le, Glenn Hoddle és Mark Hateley folytatta.
  A 71. percben Robson ezúttal 28 méterről próbálkozott lövéssel, amelyet Szendrei szögletre tolt. Két perc múlva Lineker indult meg, ballábas, a baloldalról küldött lövése elcsúszott a kapu előtt. Jószerével csakis a magyar térfélen folyt a játék, olykor Détári támadásvezetése, az első félidőben látott jó átadásai jelentettek élményt, egyben levegőhöz juttatták a magyar védelmet.
  A 82. percben Kiprich helyett Kovács Kálmán lépett pályára, Linekert pedig Tony Cottee váltotta fel. Az angol cserejátékos 30 másodperccel pályára lépte után máris helyzethez jutott, fejesét azonban Szendrei szép vetődéssel hárította. Négy perccel a lefújás előtt Kovács Kálmánt indították, beadásszerű lövésére azonban nem akadt befejező társ.

  Ez a 90 perc nemcsak nevében, de minden egyes megnyilvánulásában barátságos volt. A két együttes igazán sportszerűen küzdött. Az első játékrész során a magyar csapat két szép akció után tiszta helyzethez jutott, ezeket azonban nem sikerült értékesítenie. Élményszámba ment Détári játéka, összességében ezt a félidőt inkább a magyarok néhány váratlanul friss megoldása miatt érdemes kiemelni. Az angolok erősen biztonsági felfogásban játszottak, a fordulás után viszont hirtelen váltottak, sokkal többet tartózkodtak a magyar térfélen, mint annak előtte.

  Az angol együttes nem kápráztatta el a Népstadion közönségét, míg a magyar csapatról bebizonyosodott: külföldről hazahívott légiósaival jó együttest képez, jelentős időszakokban képes folyamatos támadójátékra is. Ez a 90 perc pozitívuma. Statisztikai érdekesség: a két nemzet válogatottjainak 17. erőpróbája hozta az első döntetlent.

  Ami az egyéni teljesítményeket illeti: a magyaroknál Szendrei jól őrizte a kaput a második 45 perc során, amikor az angolok fölényben játszottak. Pintér a légtérben felvette a csatát a magas angolokkal, különösen akkor, amikor Hoddle és Hateley is pályára lépett. A magyar csapat legjobbja Détári, aki az első félidőben tanári labdákat osztogatott, de nagy kár, hogy azokkal az átadásokkal társai mit sem tudtak kezdeni. A többiek igyekezetükkel tűntek ki. Az angol együttesben mindenki igazolta, hogy nagy labdarúgó kultúrával rendelkező ország játékosa, különösen az örökmozgó, hatalmas munkát vállaló Steven teljesítménye emelhető ki. Robson is igazolta klasszisát, bár nem nagyon erőltette a játékot. A veszélyes támadónak tartott Beardsley és Lineker közül utóbbi tetszett, bár fájós lábujja biztosan hátráltatta a jobb játékban. A mérkőzés után ezüstvázát és egyenként 250 angol fontról kiállított csekket vehetett át a két válogatott legjobbja, Détári Lajos és Bryan Robson.

  Válogatott mérkőzés:
  Magyarország - Anglia 0:0
  Népstadion, 30 000 néző, V: Tritschler (nyugatnémet)

  Mérkőzés utáni vélemények:

  Détári Lajos, a mezőny legjobbja:
  - Örülök, hogy az NSZK ellen mutatott gyengébb játékom után most nem okoztam csalódást a magyar közönségnek. Ugyanazt igyekeztem játszani, mint ami a Frankfurtban a feladatom: sokat futni, szervezni, hosszú átadásokkal helyzetbe hozni a csatárokat, s ha alkalom adódik, megpróbálkozni a góllövéssel. Két nagy lehetőségem volt: a szabadrúgásnál sajnos kifelé és nem befelé pattant a labda, annál a bizonyos közeli nyesésnél pedig a bokamozdulatba csúszott apró hiba.

  Kovács Kálmán:
  - Első labdaérintésemből majdnem gólt rúgtam... Csodálatos lett volna tíz perc alatt megnyerni a mérkőzést Magyarországnak.

  Pintér Attila:
  - Felemelő, ugyanakkor kissé nyomasztó érzés volt majdnem-újoncként egy ilyen világhírű együttes ellen játszani. Szerencsére nem akadtak meleg pillanataim, mert nagyon együtt van a csapat, a társakkal remekül kiegészítettük egymást.

  Varga István:
  - A találkozó nagy részét a cserepadról néztem, s onnan úgy láttam, hogy az első félidő a mienk, a második az angoloké volt. Ennek megfelelően igazságos a döntetlen.

  Róth Antal:
  - Több, mint egy év után újra a válogatottban játszani - alig tudok szólni a meghatottságtól. Mindnyájan nagyon izgultunk, nagyon kellett már egy elfogadható eredmény, ezért fordítottunk talán a kelleténél is több gondot a biztonságra. Meggyőződésem, hogy újból jó csapatunk lesz a vb-selejtezőkre.

  További vélemények:

  Bobby Robson, az angol válogatott menedzsere:
  - Nem volt rossz mérkőzés, csak a gól hiányzott. Az pedig mindig ,,feldobja,, a játékot, a nyerésre és a vesztésre álló csapatot is nagyobb erőbedobásra ösztökéli. Az első félidőben - különösen a tizes számú játékos (Détári - a szerk.) révén - veszélyesebben játszottak a magyarok, szünet után viszont nyomasztó fölénybe kerültünk. Ám nem tudtunk a hálóba találni. Hiába, ha egy mérkőzés nem nagy tétre megy, akkor a játékosok képtelenek úgy összpontosítani, mint egy EB-n vagy egy vb-n. Összegezve: nekünk nem ártott ez a mérkőzés és az eredmény, a magyar labdarúgásnak viszont sokat használt.

  Bálint László, a magyar válogatott technikai igazgatója:
  - A 0:0-lal a legteljesebb mértékig elégedett vagyok, különösen azért, mert a legutolsó hat válogatott mérkőzést elveszítettük az angolok ellen. Védekezésünk mindvégig megfelelt, a támadójátékunk csak a szünet előtt. Ismerve ellenfelünk kiváló védekezését, nagy dolognak tartom, hogy több helyzetet is ki tudtunk alakítani. A szünet utáni védekezésbe vonulást azzal magyarázom, hogy játékosaim foggal-körömmel ragaszkodtak a döntetlenhez, mindenáron el akarták kerülni a vereséget. Ez sikerült is.

  forrás:
  MTI
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2011.04.08, 19:04 (szerk.: 2021.07.19, 15:42)
  1988. április 19. kedd (MTI) - Kedden délután ülésezett az MLSZ elnöksége, napirenden szerepelt a válogatott csapatok uj jutalmazási rendszere. Az elnökség ugy döntött, hogy a barátságos találkozók kerettag-játékosai 5 000 forint felkészülési juttatást kapnak, amint elkezdik a közös gyakorlást. A döntetlenül végződött mérkőzések után a tiszta nyereség 10, a győztest követően a 20 százalékát fizetik ki prémiumként.

  Az elnökség meghatározta az ősszel kezdődő világbajnoki selejtezők jutalmazási rendszerét is. Minden megszerzett pontért 15 000 forintot kapnak a játékosok, továbbá a négy hazai VB-selejtező után - ha a csapat bejut a 24-es döntőbe - a Nemzetközi Labdarugó Szövetségtől (FIFA) kapott osztalék 25 százalékát az MLSZ a játékosoknak adja.

  Az olimpiai válogatott még két mérkőzést viv a 16-os döntőbe jutásért. Ha a franciák és az irek ellen (mindkét találkozó itthon lesz) az együttes 4 pontot szerez plusz 4-es gólkülönbséggel, akkor egyenként 60 000 forintot kapnak a játékosok. Amennyiben a csapat bejut a szöuli 16-os döntőbe, további 40-40 000 forinttal emelkedik a prémium.

  Az ,,A,, válogatottba játékosokat adó egyesületeknek a hazai VB-selejtezők bevételéből és a FIFA-tól kapott osztalékból 10-10 százalékot ad a szövetség.

  Jövő szerdán a Népstadionban 15 órától Magyarország - Franciaország olimpiai selejtező, 17 órától Magyarország - Anglia barátságos ,,A,, válogatott találkozót rendeznek. Az utánpótlás együttes (21 évesek) jövő kedden 17 órakor a Kőbányai uti pályán az NB II-es válogatottal előkészületi mérkőzést játszik. A második liga csapatát Glázer Róbert, az NB II-ben éllovas Veszprém vezetőedzője állitja össze és vezeti.
  A három válogatott mérkőzésre Bálint László technikai igazgató összeállitotta a kereteket. Az ,,A,, együttesbe három idegenlégiós, Szendrei József, Garaba Imre és Détári Lajos kapott meghivást, Mészáros Ferencet viszont a belga Lokeren nem bocsájtotta rendelkezésre. (folyt.köv.)

  A keretek:
  ,,A,, válogatott (csütörtökön 10 órakor találkoznak az MLSz-ben, majd Lovasberénybe utaznak):
  kapusok:
  Disztl Péter, Andrusch József, Szendrei József

  mezőnyjátékosok:
  Kozma István, Balog Tibor, Pintér Attila, Garaba Imre, Varga István, Détári Lajos, Fitos József, Sass János, Kiprich József, Keller József, Bognár György, Kovács Ervin, Vincze István, Sallai Sándor, Kovács Kálmán, Szabadi László

  Olimpiai keret (csütörtökön 11.00 órakor gyülekeznek a szövetségben, Tatán gyakorolnak):

  kapusok:
  Gáspár, Zsiborás, Petry

  mezőnyjátékosok:
  Vörös Cs., Hires, Herédi, Mészöly, Sikesdi, Rubold, Szalma, Görög, Quirikó, Cseh, Gyimesi (Vác), Fodor (MTK VM), Melis, Plotár, Lakatos (Siófok), Katona, Schmidt

  Utánpótlás válogatott keret (találkozó csütörtökön 10.30-kor
  az MLSZ-ben, Tatán gyakorolnak):

  kapusok:
  Mázi, Tarlósi

  mezőnyjátékosok:
  Neudl, Kecskés (Vasas), Szabó (ZTE), László (Videoton), Szlezák, Plókai A., Balog (ZTE), Horváth Cs. (Vác), Illés, Nagy Zs., Limperger, Somogyi, Huszák, Eszenyi, Jován, Kámán, Miovecz, Kisistók

  Bobby Robson angol szövetségi kapitány kedden kihirdette a Budapestre készülő, 23 játékosból álló válogatott keretet. A kapitány jelöltjei között van Chris Waddle, aki hetekig sérült volt, játéka csak feltételes, ugyanigy bizonytalan, hogy végül is számithat-e John Barnesre, a Liverpool labdarugójára.

  Az angol keret a következő:
  Peter Shilton (Derby), Chris Woods (Glasgow Rangers), David Seaman (QP Rangers), Gary Stevens (Everton), Viv Anderson (Manchester United), Kenny Sansom (Arsenal), Stuart Pearce (Nottingham), Tony Adams (Arsenal), Dave Watson (Everton), Mark Wright (Derby), Gary Pallister (Middlesbrough), Bryan Robson (Manchester United), Peter Reid (Everton), Glenn Hoddle (Monaco), Steve McMahon (Liverpool), Trevor Steven (Everton), Neil Webb (Nottingham Forest), Peter Beardsley (Liverpool), John Barnes (Liverpool), Gary Lineker (Barcelona), Mark Hateley (Monaco), Tony Cottee (West Ham), Chris Waddle (Tottenham). (Reuter)

  forrás:
  MTI
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
  2009.01.08, 15:32 (szerk.: 2018.04.27, 13:45)
  Csupán az ellenfél neve is képes közönséget vonzani. Az utolsó hazai találkozó óta, amit 3.000-en néztek végig a Népstadionban, válogatottunk csak Belgiumban játszott és nagyon gyenge teljesítményt mutatva, súlyos vereséget szenvedett. Most mégis 35.000 szurkoló várta a két válogatott pályára lépését.

  Az első félórában, sőt talán az első félidőben is váratlanul (vagy talán már nagyon is vártan!) jó teljesítményt nyújtott a magyar válogatott. Teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk az angoloknak. A gólhelyzeteket tekintve talán még jobban is álltunk. Sőt Détári szabadrúgásból, még egy kapufát is lőtt.

  A második félidőre már elfáradt a csapatunk. Szerencsére a védelem továbbra is jól működött. A támadásaink gyengültek, de az eredményt sikerült megőrizni.

  Az angolok ellen pontot szerezni még hazai pályán sem megvetendő dolog. Hát még a magyar foci akkori (vagy akár mai) helyzetében!

  forrás:
  mafoci