magyarfutball.hu

Debreceni MVSC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 0 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2022.08.27, 23:37 (szerk.: 2022.08.27, 23:57)
    Futball-elvonókúra a Nagyerdőben
    Debrecen - Békéscsaba 0-0


    Debrecen, 5000 néző
    Vezette: Drigán (***), (Pádár, Puhl)
    DMVSC: Horváth 0 — Kiss 5, Nagy 6, Duró 5 — Plókai A. 4, Bücs 5, Takács 5, Szűcs 5, Szabó J. 4, Sándor 4 — Mörtel 4. Edző: dr. Puskás Lajos.
    Békéscsaba: Gulyás 0 — Szenti 5, Megyesi 6, Ottlakán 5 — Adorján 5, Csanálosi 5, Pásztor 5, Csató 4, Kanál 4 — Steigerwald 4, Szekeres 4. Edző: Csank János.
    Csere: Steigerwald helyett Kurucz (4) a szünetben, Szabó J. helyett Plókai M. (—) a 75., Adorján helyett Belvon (—) a 76., Sándor helyett Szabó L. (—) a 81. percben.
    Sárga lap: Takács a 61., Csanálosi a 85. percben.
    Szögletarány: 6:3 (3:2) a Debrecen javára.

    (Újoncot avatott a kapuban a Debrecen: a fiatal Horváth Béla az utolsó percekben ugrott be a derekát fájlaló és a bemelegítés első mozdulatai után a kispadot választó Mező helyére.
    A hazai csapat vezetői a kezdés előtt virágcsokorral köszöntöttek négy jubiláló játékost: Kiss a 150., Mörtel a 125., Bücs a 75., Duró pedig az 50. mérkőzésére készülődött.)

    Bücs két perccel a kezdés után belerúgott Pásztorba, akit csak gondos ápolással lehetett talpra állítani.
    Sokáig csak a védekező tudományukat „fitogtatták” a csapatok.
    A 23. percben Mörtel ígéretesen nyargalt el a jobb szélen, de középre kanyarított labdájáról Szabó J. egy gondolattal lemaradt.
    Válaszként Steigerwald lőtt közelről mellé, a Debrecen „rekontrája” végén pedig a felszabadítani igyekvő Ottlakán durrantott saját kapuja fölé.
    (Jobb félni, mint megijedni - tette magáévá mindkét csapat a közmondás igazságát. A találkozó előtt a két edző azt fejtegette, hogy tart az ellenféltől, s ezt tükrözték az eddig látottak. A középpályán kibogozhatatlan tömegjelenetek zajlottak, itt gyűrte egymást a két együttes, a kapusok pedig távolról szurkoltak társaiknak).
    A 32. percben Mörtel a jobbösszekötő helyén kilépve a kifutó Gulyást elfektette egy lövőcsellel, de amikor át akarta nyesni fölötte a labdát, a kapus a földről felnyúlva beleütött, s végül Megyesi tisztázott.
    Nyolc perccel később Szekeres a bal oldalról ívelt keresztbe, Csató 10 méterről egyből megcélozta a bal alsó sarkot, de Horváth remek vetődéssel elcsípte a jól helyezett labdát.
    A pihenő előtt közvetlenül Szabó J. került helyzetbe, de 12 méterről nem találta el a kaput.
    SZÜNET UTÁN rákapcsoltak a vendéglátók, de Bücs 25 méteres, a bal felső sarok mellett elzúgó szabadrúgásán kívül semmi veszélyt nem jelentettek a csabai kapura.
    A 61. percben háborgott a közönség, mert a játékvezető sárga lapot adott Takácsnak, pedig a védő valóban összekoccantotta a bal szélen meglóduló Szekeres bokáját!
    Tíz perc múlva Szabó J. haragította magára a hazai szurkolókat, mert Bücs balról érkező beadása után, amely elsuhant a messzire kifutó Gulyás mellett, jobbról, a 16-os sarkának közeléből az üresen tátongó kapu fölé lőtte a labdát.
    Jellemző, hogy a hátralévő időben csupán Csanálosi sárga lapja jelentett említésre méltó eseményt a 85. percben, amelyet szövegelésért érdemelt ki.



    Ha valaki arra kíváncsi, miért csappan a nézőszám a labdarúgó-mérkőzéseken, látnia kellett volna ezt a kilencven percet. A csapatok a futball egyik elemét, a védekezést tulajdonképpen maradéktalanul megoldották, de minden egyébből elégtelenre vizsgáztak.
    A Békéscsaba szemlátomást elégedett volt az egy ponttal, nem is szorgalmazta különösebben, hogy Horváth kapujának közelébe kerüljön.
    A hazaiak igyekeztek ugyan, hogy némi bajt keverjenek a csabai kapu előtt, de az iparkodáson kívül semmit nem tudtak felvonultatni a siker érdekében, így aztán rendkívül unalmas, hibák tömkelegével tarkított mérkőzés kerekedett ki a két csapat találkozásából.
    Ez a roppant alacsony színvonal - nem a megegyezés gyanúja! - indokolja az egycsillagos minősítést!

    Dr. Puskás Lajos: — Jó mérkőzésen a csapat bizonyította taktikai érettségét. Meggyőződésem, hogy nem a szerencsével álltunk hadilábon már több mérkőzésen is, hanem egész egyszerűen képtelenek vagyunk kihasználni a kidolgozott helyzeteket.
    Csank János: — Kétségkívül szerencsénk is volt, de nagy lelkesedéssel át tudtuk vészelni gyengébb periódusainkat.
    (Pajor-Gyulai László, Csubák Zoltán)

    8. Békéscsaba 27 9 11 7 31-31 29
    ...
    11. Debrecen 28 8 11 9 31-35 27

    Népsport, 1987. május 24. (Arcanum DT)
    Rendkívül unalmas mérkőzésen:
    Debreceni MVSC - Bcs. Előre Spartacus 0-0


    ...


    Alig kezdődött meg a mérkőzés, amikor Pásztor a földre került Bücs jóvoltából, aki csúnyán belerúgott a békéscsabaiak középpályásába.
    Jóformán semmi sem történt a 23. percig, amikor egy Mörtel-labdáról Szabó lekésett.
    A túloldalon Steigerwald lőtt egészen közelről mellé.
    A legveszélyesebb akciót a 32. percben regisztrálhattuk, amikor Mörtel ugrott ki, Gulyást is elfektette, már átemelt volna a békéscsabai kapuson, de az még beleütött a labdába, így Megyesi tisztázott.
    Alig valamivel később Csató került helyzetbe, de Horváth megfogta a labdát.
    A fordulás után sem javult a játék, csupán a sárga lapok felmutatása érdemelt említést. A 61. percben például Takács jutott erre a sorsra.
    Szabó J. került helyzetbe, de az üres kapu fölé lőtt.

    Mint a felállásból is látható, elsősorban a középpályára koncentrált mindkét csapat, így jószerivel a 90 perc folyamán csak a két 16-os között pattogott a labda. A kapusoknak elvétve akadt dolguk, ami annak is köszönhető, hogy a két csapat együttesen három csatárt állított ki.
    Rendkívül unalmas, hibák tömkelegével tarkított mérkőzésen az alacsony színvonal dominált.
    Semmi pozitívumot nem tud fölhozni a két csapat mentségére a krónikás.

    Békés Megyei Népújság, 1987. május 25.
    képLégicsata a mezőnybenkép
    A DMVSC - Békéscsabai Előre Spartacus NB I-es labdarúgó-mérkőzés kezdete előtt a debreceni együttes több jubiláló játékosát ünnepelték. Közülük Kiss János ezúttal játszotta 150. NB I-es mérkőzését a DMVSC színeiben. Dr. Hegedűs Gábor, a DMVSC elnöke virágcsokorral köszönti Kiss Jánost.
    (Fotók: Iklódy János)

    Hajdú-Bihari Napló, 1987. május 25. és 27.(Arcanum DT)