magyarfutball.hu

Eger SE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 0 : 0 13:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2022.10.30, 23:04 (szerk.: 2022.10.31, 22:23)
    A nézők idegeivel játszottak
    Eger SE - Békéscsaba 0-0


    Eger, 5000 néző
    Vezette: Fekete M. (****) (Drigán, Kovács II L.)
    Eger: Bodolai 0 — Szert 6, Fegyverneki 5, Varga I. 6, Jávorszky 5 — Vojtekovszki 5, Smuczer 5, Csepregi 5 — Fodor 5, László 4, Kiss 5. Edző: Kiss Tibor.
    Békéscsaba: Leboniczky 0 — Ottlakán 6, Megyesi 5, Varga J. 5, Fabulya 4 — Adorján 5, Pásztor 6, Takács J. 5, Csanálosi 5 — Kurucz 6, Szekeres 4. Edző: Csank János.
    Csere: Csepregi helyett Hodur (5) és Szekeres helyett Takács Z. (5), mindkettő a szünetben, Adorján helyett Kelemen (—) a 73., Fodor helyett Lechner (—) a 77. percben.
    Sárga lap: Csanálosi a 15. percben.
    Szögletarány: 6:1 (1:1) a Békéscsaba javára.

    Közepes iramban, ragyogó időben kezdődött a találkozó.
    A hetedik percben Smuczer fordulásból egyből indította Kiss Gyulát a jobb oldalon, de a kifutó kapus az oldalvonalon túlra tisztázott előle.
    A két 16-os között folyt a játék, látszott, hogy mindkét gárda tart a másiktól.
    A 15. percben Csanálosi sárga lapot kapott, mert Vojtekovszkit buktatta.
    A 24. percben az egri Varga lökött. A megítélt szabadrúgást Pásztor csavarta jobbról a kapu elé, de Kurucz hat méterről a jobb kapufa mellé fejelt.
    A 26. percben Kurucz jobbra kisodródva az oldalhálóba küldte a labdát, ígéretes indítás után. A 28. percben Smuczer-Kiss Gy.-Smuczer kényszerítőzés végén utóbbit buktatták húsz méterre a kaputól. A szabadrúgást Fodor magasan a léc fölé vágta.
    A másik oldalon Pásztor távoli, lapos szabadrúgását a jobb alsó saroknál vetődve hárította Bodolai.
    A 34. percben gólt érhettek volna el a hazaiak. Kiss kapott őrizetlenül átadást a bal oldalon, 18 méterre a kaputól. Fejjel maga elé tette a labdát, de a lövés pillanatában Megyesi odaért és szögletre mentett.
    A 35. percben Fodor három védőn is átverekedte magát, de aztán hosszan szöktetett, és a kapus kifutva magához tudta ölelni a labdát.
    A 38. percben a felfutó Csanálosi váratlanul, 35 méterről lőtt, lapos bombáját Bodolai a jobb alsó sarok előtt tudta elcsípni.
    SZÜNET UTÁN az 57. percben a csereként beállt Takács Z. cselezgetett a 16-oson belül, végül a lövésébe Varga J. belelépett és a labda Bodolai kezében szelídült meg.
    A 60. percben Fegyvernek kézzel ütötte el a labdát Fabulya elől. A szabadrúgást balról, húsz méterről Pásztor lőtte a kapu elé, de a csatárok nem számítottak erre a megoldásra.
    A 63. percben Takács J. ügyes átadása után Csanálosi nagy helyzetből csúnyán a kapu mellé továbbította a labdát.
    (A csereként beállt Takács Z. nagy lelkesedéssel vetette magát a küzdelembe. Igyekezete azonban először csak Varga Z. letalpalásában nyilvánult meg, később viszont akár gólt is szerezhetett volna. De úgy tűnt, ő maga ijedt meg a legjobban a lehetőségtől, mert a mérkőzés legnagyobb helyzetét puskázta el.)
    Erősen esett a színvonal és az iram.
    A 78. percben Fodor helyére az ifjúsági válogatott Lechner Zoltán állt be, élete első NB I-es mérkőzésére.
    (A fiatal játékos pályafutása Egerben kezdődött, aztán egy évvel ezelőtt - amikor a kiesés miatt a piros-kékek juniorcsapata megszűnt - Recskre került, ám az ősszel visszatért nevelőegyesületéhez. Bemutatkozására a nagycsapatban a Matyó Kupán került sor, s az Ú. Dózsa ellen a kupagyőzelmet jelentő harmadik gólt ő rúgta.)

    ★ ★

    Az első percek a szokásos „játékízlelgetéssel” teltek. Ezzel a hagyománnyal a vendégek szakítottak hamarabb, mert míg az egriek a labda elvesztése után a saját térfelükre vonultak vissza, addig a békéscsabaiak - hasonló esetben - már korábban megzavarták a piros-kékek akcióit.
    Ez azt eredményezte, hogy a csabai védők és középpályások háborítatlan körülmények között készíthették elő a támadásokat vagy éppen indíthatták a megszerzett labdával az előretörő csatárokat. Ezek az akciók azonban nagy veszélyt nem jelentettek, mivel az egriek tömör, már-már áthatolhatatlan védőfalat vontak kapujuk elé, s a lestaktikát is remekül alkalmazták. Bár ez egyszer majdnem megbosszulta magát, hiszen Kurucz az első félidő derekán nagy helyzetet puskázott el.
    Szünet után sem történt nagy változás a játékban, a mérkőzés első perceihez hasonlóan a csabaiak kellemetlenkedtek többet, csak éppen teljesen eredménytelenül.
    A második félidő közepére a csekélyke iram és a színvonal még tovább esett, jobbára a középpályára korlátozódott a játék, rengeteg pontatlanság tarkította a mérkőzést. Az unalmat a publikum füttyel „honorálta”.
    A semmitmondó második félidei játék után bizony mindkét csapat örülhet az egy pontnak...

    Kiss Tibor: — Ahhoz, hogy nyerni tudjunk, gólok kellenek.. A találatokhoz pedig csatárok! Megérdemelten vitte el az egyik pontot a Békéscsaba.
    Csank János: — Biztonságos játékunknak nem találta meg ellenszerét az Eger, mi pedig a kínálkozó alkalmakat elügyetlenkedtük.
    (Vincze András, Fazekas István)

    8. Békéscsaba 10 3 4 3 14-12 10
    ...
    13. Eger 10 2 4 4 7-17 8

    Népsport, 1986. október 19. (Arcanum DT)
    Dobóék várát nem tudták bevenni
    Eger SE - Békéscsabai Előre Spartacus 0-0


    ...

    Az első lehetőség az egriek előtt adódott, amikor a 7. percben Smuczer szöktette Kisst a jobb oldalon.de a kifutó Leboniczky az oldalvonalon túlra tisztázott.
    A békéscsabaiak „első eseménye”: a 15. percben Csanálosi buktatta Vojtekovszkit, amiért a békéscsabai középpályás sárga lapot kapott.
    S a valós békéscsabai esemény: a 24. percben Varga I. lökött - szabadrúgás, amelyet Pásztor csavart a kapu elé, de Kurucz az ötösről a jobb kapufa mellé fejelt.
    Két perc múlva a békéscsabai csatár kissé kisodródva a bal oldali oldalhálóba lőtte a labdát.
    A 28. percben Smuczer, Kiss, Smuczer adogatás után az utóbbit buktatták, a 20 méteres szabadrúgást Fodor fölé lőtte.
    A másik oldalon Pásztor lapos szabadrúgását vetődve hárította Bodolai.
    Jócskán benne voltak már a félidőben, amikor az egyedül álló Kiss kapott egy labdát a bal oldalon, 18 méterre a kaputól, fejjel maga elé tette a labdát, meg is célozta a kaput, de az utolsó pilalnatban Megyesi oda ért, és szögletre mentett.
    Egy perccel később Fodor cselezte át magát a védőkön, de hosszan szöktette magát, így Leboniczky zsákmánya lett a labda.
    A 38. percben Csanálosi távolról kísérletezett, 35 méteres bombáját Bodolai a jobb alsó sarok előtt tudta elcsípni.
    A szünet után, az 57. percben Takács Z. cselezgetett a 16-oson belül, lövésébe Varga J. belelépett, így végül a labda Bodolai kezében halt el.
    A 60. percben újabb Pásztor-szabadrúgás, ezúttal 20 méterről, de valamennyi csatár lemaradt a labdáról.
    Csanálosi előtt adódott helyzet a 63. percben, de messze a kapu mellé lőtt.
    Ezután már semmilyen feljegyezni való esemény nem történt a pályán.

    „Fogáskereséssel” kezdődött meg a mérkőzés, aztán a vendégek kaptak hamarabb lábra, s vezették az első lendületesebb akciót.
    Mindezt megkönnyítette, hogy a békéscsabai középpályás sor uralta a középmezőnyt, Pásztorék rendre szervezhettek, míg az egriek visszahúzódtak kapujuk elé, átadva a terepet. Jóllehet, ekkor még láthattak a nézők akciókat is, főleg a békéscsabaiak jóvoltából, de mindezek eredménytelenek voltak, hiszen ha be is jutottak a 16-oson belülre, ott már elfogyott a gólra törési vágy.
    A fordulás után is hasonló volt a játék képe, több veszélyt jelentettek a békéscsabai támadások, de meddőségüket „nem adták föl a csatárok".
    Mindinkább esett az iram és a színvonal, végül mindkét csapat megelégedve vonult az öltözőbe, az egy pont birtokában. Igaz, a szurkolók füttyel „jutalmazták” a 90 perces produkciót.

    Békés Megyei Népújság, 1986. október 20.