magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Eger SE 3 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2022.09.10, 23:14 (szerk.: 2022.09.10, 23:35)
    A szünet után Szekeres ült a bakra
    Békéscsaba - Eger 3-1 (0-1)


    Békéscsaba, 10 000 néző
    Vezette: Hartman (*****), (Maczkó J., Divinyi).
    Békéscsaba: Leboniczky 5 — Szenti 6, Megyesi 6, Ottlakán 6, Fabulya 5 — Adorján 5, Csató 6, Pásztor 7, Csanálosi 6 — Steigerwald 5, Szekeres 7. Edző: Csank János.
    Eger: Póta 5 — Varga 5, Fegyverneki 6, Jávorszky 5, Méhesi 5, Lengyel 4 — Barabás 5, Smuczer 5, Simon II 5 — Szilágyi 4, Kiss Gy. 6. Edző: Kiss Tibor.
    Csere: Adorján helyett Kanál (6) a szünetben, Barabás helyett Csányi (5) a 60., Szilágyi helyett Csendes (—) a 74., Steigerwald helyett Belvon (—) a 86. percben.
    Gólszerző: Fegyverneki a 14., Pásztor a 46., Szekeres az 57., Szekeres a 83. percben.
    Sárga lap: Steigerwald a 22., Varga a 36. percben.
    Szögletarány: 10:3 (3:1) a Békéscsaba javára.

    (A délután első győztese lila-fehér szerelést és ugyanolyan színű napellenzőt viselt...
    A Hungária Biztosító Békés megyei Igazgatóságának kollektívája jelentkezett elsőként dr. V. Fodor Endrénél, a Békéscsaba baráti körének elnökénél, így őket illette - 20 ezer forint fejében - a kezdőrúgás joga. Nemes Gyula igazgató Dózsa Józsefet, a biztosító üzletkötőjét jelölte ki végrehajtóul. A szemmel láthatóan boldog fiatalember nagy ováció közepette tett eleget megbízatásának.
    Hartman játékvezető piros mezben dirigálta az eseményeket. A színváltozás oka az volt, hogy az egriek sötétkék szerelésben léptek pályára.)
    A 6. percben jobb oldali szöglet után Adorján alig fejelt mellé.
    Három perccel később Steigerwald eresztett meg nagy lövést, de Póta megfogta.
    A 14. percben előnyhöz jutottak a vendégek.
    Fabulya Szilágyit felvágta 25 méterre a békéscsabai kaputól. Fegyverneki állt a labda mögé és hatalmas lövése a mozdulatlanná dermedt Leboniczky mellett a bal sarokban kötött ki, 0-1.

    A 18. percben egyenlítési alkalom adódott a hazaiak előtt. Jobb oldali szöglet után Adorján lőtt kapuba, de Varga a gólvonaltól kirúgta a labdát.
    Négy perccel később Steigerwald sárga lapot kapott Kiss buktatásáért.
    A 28. percben veszélyes egri akció bontakozott ki: Barabás kiugrott, de a kifutó Leboniczky a 16 méterről leadott lövésébe bele tudott nyúlni, így szöglet lett a dologból.
    Nem sokkal ezután Pásztor bedobása után a 16-oson belülre pattant a labda, kezezést reklamált a közönség s a csabai játékosok többsége is, de Hartman játékvezető nem látott okot a beavatkozásra.
    Miként nyolc perc múlva sem, amikor hasonló jelenet játszódott le. Igaz, közben időhúzás miatt először egy perc hosszabbítást mutatott a játékvezető, majd egy sárga lapot Vargának, aki ezután sem végezte el a szabadrúgást.
    A szünet előtt két perccel Adorján a 11-es pont tájékáról háttal a kapunak hátrahúzta a labdát, amely a léc felső élét érintve hullt a kapu mögé.
    (Nemcsak a találkozó előtt, hanem a szünetben is a pénz volt a fő téma a nézőtéren. Nem véletlenül.
    A Viharsarok Kupa atlétikai verseny egyik váltószámát az első félidőt követően rendezték meg. A békéscsabai Május 1. Mezőgazdasági Termelőszövetkezet 10 ezer forintos különdíjat ajánlott fel a 4x100 méteres férfiváltó győztesének. A pénzdíjas atlétikai verseny nagy tetszést váltott ki a közönség körében. És nemcsak azért, mert a futball „szakaszvereség” után békéscsabai sikernek tapsolhatott.)
    SZÜNET UTÁN alig kezdődött meg a játék, egyenlítettek a hazaiak.
    Szekeres viharzott el a jobb oldalon, éles belövését Pásztor öt méterről a kapu közepébe fejelte. 1-1.

    Az 50. percben Csanálosi nyolc méterről, a kapufát találta el.
    Hét perccel ezután Steigerwald labdájával Csató futott föl a jobb oldalon, élesen beadott. Szekerestől először elpattanni látszott a labda, de utánanyúlt, és hat méterről hatalmas gólt lőtt a kapu közepébe. 2-1.
    A 81. percben Simon II állt szabadon 18 méterre a békéscsabai kaputól, hatalmasat lőtt, de Leboniczky a jobb felső sarokba tartó labdát vetődve megfogta.
    A békéscsabaiak a 83. percben növelték előnyüket, amikor Kanál jobbról ívelt be a szabadon álló Szekereshez, aki még azt is megnézte, hová helyezhet, majd a jobb sarokba fejelt. 3-1.
    A lefújás előtt az egyik oldalon Varga fejesét fogta a kapus, a túloldalon pedig Kanál 18 méteres lövése lett Póta zsákmánya.

    ★ ★ ★

    Az első félidő eseményeit híven tükrözi a tény, miszerint Leboniczky közel fél óra eltelte után találkozott először a labdával, pedig akkor már jó ideje az egriek vezettek.
    A Békéscsaba kapujához szegezte ellenfelét, de könnyen kiismerhető, egysíkú támadójátéka a vendégek malmára hajtotta a vizet. A lila-fehér mezesek rohamaiból hiányzott az ötlet, a lendület. S amikor nem voltak üresen helyezkedő társak, akkor - jobb híján - következtek a céltalan ívelgetések. Fegyvernekiek nem csupán a rombolást oldották meg hibátlanul az első 45 percben, hanem játékban is felülmúlták a hazaiakat.
    A pihenő után alaposan nekidurálta magát a viharsarki gárda. A szünetben Csank János többek között bizonyára nyomatékkal felhívta játékosai figyelmét az oldalvonalak melletti terület kihasználásának fontosságára. Pásztorék megszívlelték az edzői intelmeket, s ez megnyilvánult a harcosságban.
    A gyors fordulat lépésváltásra késztette az egrieket, aminek következtében a hátralévő bő fél órában érdekes, változatos volt a küzdelem.

    Csank János: — Feszült légkörű mérkőzésen a helyzetek sorát dolgoztuk ki, de a sportszerűen küzdő ellenfél sokáig kétségessé tette a találkozó kimenetelét.
    Kiss Tibor: — Az első félidőt követően gólokkal vezethettünk volna. Jelenleg ennyire vagyunk képesek.
    (Thékes István, Jávor Péter)

    8. Békéscsaba 24 8 9 7 27-29 25
    ...
    16. Eger 24 4 7 13 19-48 15

    Népsport, 1987. május 3. (Arcanum DT)
    A második félidő már tetszetősebb volt
    Békéscsabai Előre Sp. - Eger 3-1 (0-1)


    ...

    kép
    Szünet után rögtön egyenlítettek a hazaiak: Szekeres viharzott el a jobb oldalon, éles belövését Pásztor öt méterről a kapu közepébe fejelte, 1-1 (Fotó: Béla Ottó)

    Egy bomba szabadrúgásgóllal nyitott az első negyed óra végén az egri csapat, utána beálltak kapujuk előterébe, és foggal-körömmel védekeztek.
    Bizony a békéscsabaiak nem találták az ellenszert, sőt, egy kontránál Barabás talán el is dönthette volna a két pont sorsát.
    A fordulás után annyiban változott a játék képe, hogy nemcsak középről próbáltak betörni a békéscsabaiak az egri kapu előterébe, hanem széltében is széthúzták a mezőnyt - a három gól is bizonyítja, valamennyi jobb oldali akcióból született.
    A hevesiek nem sokáig bírták a nagy nyomást, várható volt, hogy egy idő után Pásztorék feltörik védelmüket, így a látottak alapján mindenképp megérdemelt békéscsabai siker született.

    Békés Megyei Népújság, 1987. május 4.