magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Újpesti Dózsa SC 1 : 1 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.11.27, 20:21 (szerk.: 2016.11.27, 20:22)
    Elkerült az utolsó helyről az FTC

    FTC—Ú. DÓZSA 1-1 (0-1)

    FTC: Zsiborás — Szántó, Judik, Dózsa (Takács, 46. p.), Jancsika — Ebedli, Bánki, Pogány — Murai (Rubold, 77. p.), Koch, Pölöskei.
    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Kovács, Sarlós, Tóth — Herédi, Kardos, Steidl (Szebegyinszky, 87. p.), Kisznyér — Kiss, Fekete.

    Népstadion, 20000 néző. Jv.: Palotai.

    Mintha a nyomasztó előmérkőzést hosszabbították volna meg az első 30 percben, ugyanúgy nem történt semmi, mint az előző találkozón. Bár kétségtelen kuriózum volt, hogy Tóth lövésnek szánt rúgása váratlanul az újpesti kapu irányába kanyarodott, hogy a technikásnak tartott Kochtól méterekre pattant el a labda; s hogy a Dózsa nemcsak a neve, hanem seregnyi rossz átadásé miatt is lila mezt ölthetett volna. Fél óra elteltével az Ú. Dózsa tempót váltott (nem volt nehéz), és egy igazán látványos Kisznyér, Tóth, Kardos kombináció végén a szőke hajú fedezet precízen a bal kapufa mellé fejelte a labdát — belülről. Kardos játéka a későbbiekben is „külön szám” volt, hosszútávfutó módjára menetelt a két tizenhatos között, s egymaga szinte több akciót vezetett, mint kollégái együttvéve.

    A szünet után Koch meglepő gyorsasággal egyenlített (1-1), majd Zsiborás a kaputól 40 méternyire kószált, s csak szurkolhatott, hogy Kardos távoli ívelése ne hulljon a hálóba (szerencséjére, az újpesti játékos ezúttal csúnyán fölé emelt). Most már partner volt a Ferencváros, különösen a gólját követően nagyon feljavult Koch alakításai keltettek zavart az Ú. Dózsa védelmében. Sőt, ha Szendrei kapus nem olyan éber, Bánki, majd Pölöskei lövése könnyen a hálóba juthatott volna, azután a jól játszó Judik hibázott igazán ígéretes helyzetben. Az FTC jelenlegi helyzetében kétségtelenül pontot mentett, bár a második félidő alapján a győzelemhez is közel állt (1-1).

    Gól: Kardos (35. p.), Koch (50. p.).


    Népszabadság, 1983. október 06.
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.27, 20:11
    Rangadóhoz méltó játék

    Ferencváros—Ú. Dózsa 1—1 (0—1)

    Népstadion, 20 ezer néző, v.: Palotai.

    Gólok: Koch, illetve Kardos.

    FTC: Zsiborás — Szántó, Judik, Dózsa (Takács, 46. p.), Jancsika — Ebedli, Bánki, Pogány — Murai (Rubold, 75. p.), Koch, Pölöskei.
    Újpest: Szendrei — Szűcs, Kovács J., Sarlós, Tóth J . — Herédi, Kardos, Kisznyér — Kiss, Steidl (Szebegyinszky, 88. p.), Fekete.

    Murai lábában volt az első gól, de közelről hibázott. A Dózsa többet, az FTC veszélyesebben támadott, főleg a jobboldalon. Ebedli 35 méteres szabadrúgása a felső kapufán csúszott ki. Dózsa hibájából megszerezte a vezetést a Dózsa. A ferencvárosi védő fölöslegesen cselezett, szerelték, és Tóth József beadását Kardos a hálóba fejelte (0—1).

    Fordulás után szép támadásból egyenlített az FTC: Pogány—Koch volt a labda útja, és az utóbbi egy elegáns csel után lőtt a hálóba (1—1). Az egyenlítés után lendületbe jött a Ferencváros és egyik veszélyes támadást a másik után vezette, a közönség élvezte a két fiatal; Koch és Bánki összjátékát. Ameddig ők ketten erővel bírták, a Ferencváros gólveszélyesen támadott, de aztán elfáradtak, és végül — bár változatlan lelkesedéssel küzdöttek a győzelmet jelentő gólért — az eredmény nem változott. A találkozó az egyik legélvezetesebb rangadót nyújtotta az idei bajnokságban és ez magában is elismerést jelent. A zöld-fehérek közelebb álltak a győzelemhez.

    Jók: Judik, Bánki, Koch, illetve Szűcs, Kardos, Kisznyér.


    Népszava, 1983. október 06.