magyarfutball.hu

Hungary - Austria 2 : 3 18:00

   
   
Upload your own photos! »
  1. Magyarország - Ausztria 1982
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 5 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
564. official national team match
referee : Šoštarić Egon (Jugoszlávia)
attendance:
  1. austriasoccer.at: 40.000
  2. Népsport: 50.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: Garullus
    2023.12.03, 20:59
    Na, ezért nem tudta belopni magát a szurkoló szívébe Vitray Tamás szt. tiszt. Elképesztő és undorító, ahogyan egy magyar riporter ordít és örvendezik az ellenfél góljainál. - És nem ez az egyetlen ilyen felvétel!
     
  2. avatar: Garullus
    2022.09.12, 20:44
    Ez sem semmi! A Sallai 10-es mezben. Erre mondta Mészöly Kálmán a k.va anyázós filmben, hogy "az nem lehet, hogy középen a Sallai szervezi a játékot!"
    De ezek szerint lehetett.
    Egyébként a Kicsi Európa legjobb jobbhátvédje lett Mezey alatt.
     
  3. avatar: Garullus
    2022.09.12, 20:40
    Kedves Tibipapa!
    Jó történet. Tökéletesen benne van egy korszak életérzése. Mi még a focival együtt éltünk. Nekünk a foci életforma volt. Öreg estéig rúgtuk a bőrt a grundon. Bár, már nem láttunk semmit, de nem tudtuk abbahagyni. Megvoltak a kedvenc játékosaink, a példaképeink. Anyukánkkal az ő mezszámaikat varrattuk a melegítőfelső hátára, hiszen akkor még álmodni sem lehetett klubmezekről.
    Minden focis újságot elolvastunk. A kisszoba falát Képes Sportból vett focista portrék, csapatképek díszítették. Betéve tudtuk kedvenc csapatunk összeállítását, eredményeit. Télvíz idején, a szobába szorulva, meg gombfociztunk. Mindannyian eljártunk valamilyen klub szintű edzésre. Azután valakiből igazolt játékos, másból örök szurkoló lett. Ha eljutottunk egy NB I-es, netán egy válogatott meccsre vidékről, az maga volt az ünnep, a mennyország.
    A tiédhez hasonló sztorim nekem is volt. Pár esztendővel későbbre datálódik, de én is ellógtam a szakmunkásból egy szerdai napon és kora délután vonatra ültem, hogy Pesten egy bajnokin az ultrák között biztathassam kedvenc csapatomat. Micsoda daliás idők voltak! Nagyon sajnálom, hogy a mai gyerekeknek, bár százszor jobban élnek, mint mi, nincsenek ilyen élményeik.
     
  4. avatar: Tibipapa64
    2022.07.26, 18:36
    Az első válogatott találkozó, amit a helyszínen láthattam. Békéscsabán épp az utolsó napokat \"szenvedtük\" a suliban, az érettségi előtt. A Vízműben (egyébként Vásárhelyi Pál Útépítési Földmérési és Vízügyi Szakközépiskola) Dr Simon Imréné tanárnő volt az osztályfőnökünk. A meccs szerdán volt, mi (4-en) kedden odamentünk hozzá, hogy másnap az utolsó három óráról szeretnénk elkéredzkedni, mert jó lenne felmenni a Népstadionba, megnézni a magyar-osztrákot. A tanárnő azt mondta, szó sem lehet róla, lehet, hogy titeket még érettségire sem engednek, ha nem javítotok! Eljött a szerda. Magasépítési gyakorlatunk volt, ami elég laza körítéssel járt. D.Kiss tanár úrnak túl nagy terület volt szemmel tartani az osztályunk minden egyes tagját, ezért egy nyitott műhely ablakon kiugrottunk az Urszinyi utcára. (a Googl térképen nyomon követhető) aztán jobbra befordultunk a Deák Ferencre, és el akartunk slisszanni a suli előtt. Persze a fizika terem ablaka nyitva volt, és talán mindannyian összenéztünk Simon tanárnővel. A vállunkon egy nagy magyar zászló nyugodott, a tanárnő pedig elmosolyodott. Gyerekek, ezt szerintem megúsztuk. Békéscsabáról a Keletibe érkeztünk, onnan a Népstadion nem volt nagy távolság. A jegyünk a mögé a kapu mögé szólt, ahol az első félidőben Koncília védett. Krankl a túloldalon lőtt gólt nekünk. A második félidőben előttünk játszódott Schacner és Hattenberger gólja. Minkettő védhetetlen volt (0:3). Aztán jött Várady Béla szabadrúgás, és Nyilasi Tibi okos gólja (2:3). Húsz perc volt az egyenlítésre. Ekkor már a győzelemben is hittünk, de az a fránya döntetlen sem jött össze. Kettős érzésekkel utaztunk vissza Békéscsabára a kollégiumba a hajnali vonattal. Simon tanárnő csütörtökön pedig úgy tett, mintha semmi nem történt volna. Az érettségi is meg lett, csak épp a magyar győzelem hiányzott március 24-én.
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
     
  7. avatar: wmisharin
    2012.06.10, 16:54 (szerk.: 2017.01.16, 17:10)
    kép
    Törőcsik fejese után a kapufán csattan a labda
    MTI fotó: Petrovits László felvétele
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2011.01.31, 16:36 (szerk.: 2018.02.02, 20:53)
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2010.04.09, 17:27 (szerk.: 2018.02.02, 20:46)
    kép
    forrás:
    1982-es VB-re kiadot Panini album
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2009.02.07, 13:37
    A világbajnoki felkészülés utolsó előtti főpróbája - egyben a 125. Jubileumi magyar-osztrák - volt ez a mérkőzés.

    Az egész mérkőzés alatt mi támadtunk többet, de ismét, mint a magyar labdarúgás történetében oly sokszor, a helyzetek értékesítésével volt baj. Az osztrákok viszont megtalálták az utat a kapunkba.

    Az első félidő egygólos előnyét a vendégek a második játékrész kezdete után hat perc alatt két találattal is növelték. Az utolsó félóra nagyszerű hajrája hozott ugyan két gólt, de ez már csak a szépítéshez volt elég.

    Nos, a "sógorok" ünneprontónak bizonyultak. Vagy mondjuk úgy, a jubileumot ők ünnepelték jobban.


    forrás:
    mafoci