magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Újpesti Dózsa SC 1 : 1 18:45

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.06.02, 18:02
    Az Újpesti Dózsa nyerte a Felszabadulási Kupát

    Ferencváros — Újpesti Dózsa 1:1 (0:0)
    Góllövők: Branikovits, Illetve Vépi (öngól).

    A nagyszerű időjárás, a színpompás OSN-ünnepség és a mérkőzés nagy tétje is közreműködött abban, hogy a Népstadion nézőterén mintegy 60 000-en foglaltak helyet.
    Már az első negyedórában feltűnt, hogy a zöld-fehérek különös gondot fordítanak a védekezésre, valamennyi Dózsa-csatár külön őrzőt kapott. A Dózsa gyorsabb, mozgékonyabb volt, középpályásai gyakran előretörtek.

    Érdekes, elég jó iramú volt a játék. A Ferencváros kissé bátortalanul játszott, mint az a csapat, amelynek a döntetlen is jó eredmény. A 19. percben Novák beadását lehúzta Borbély, majd egy Szőke szabadrúgás után kiöklözte a labdát. A 30. percben Fazekas óriási helyzetben 7 méterről mellé lőtt. Öt perccel később az Újpesti Juhász kapu elé ívelt, Dunai II. Benéhez fejelte a labdát, ő Géczivel állt szemben, de kapásból nyolc méterről fölé bombázott.

    Szünet után a Ferencváros játéka lendületesebbé vált. Az 55. percben Szőke kétszer is kicselezte Juhászt, viharosan elfutott, remekül adott be, Füsi bombafejese azonban elkerülte a kaput. Az 58. percben Szőke alighogy átlépte a felezővonalat, futtából mesterien a balösszekötő helyén kiugró Branikovits elé ívelt, a labda egyet pattant, s Branikovits 14 méterről nagy erővel laposan keresztbe, a bal sarokba zúdította a Ferencváros vezető gólját.
    Ettől kezdve vérbeli küzdelem alakult ki, parázs támadások követték egymást.
    A 72. percben aztán eldőlt a mérkőzés sorsa, mégpedig egy öngóllal.
    Noskó tört előre, és amikor vagy 18 méternyire volt a kaputól, nagy erővel, laposan rálőtte a labdát. Géczi rámozdult a balsarokra tartó lövésre, de közben Vépi bevetette a labda útjába a lábát s az irányt változtatva, a dermedt kapus mellett a jobb sarokba pattant. A gól után a Ferencváros már többet kockáztatott, aki csak tehette, támadott, de gól már nem született.

    Ez az l:l-es döntetlen végül is azt jelentette, hogy a két mérkőzés alapján 4:3-as gólaránnyal az egyidényes bajnokságot az Újpesti Dózsa együttese nyerte meg és elnyerte a Magyar Labdarúgó Szövetség által felajánlott Felszabadulási Serleget is. A Dózsa megérdemelten szerezte meg a bajnoki címet, s elismerés illeti meg a Ferencvárost is, amely fiatal, átszervezett csapatával csak a legnagyobb küzdelem árán engedte át az elsőséget.
    A gólkirályi címet is a lila-fehérek játékosa, Dunai II. szerezte meg 14 góllal, klubtársa, a tízgólos Bene, és a kilencgólos Farkas (Vasas) előtt.


    Új Szó, 1970. 06. 29.