magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Ferencvárosi TC 3 : 2 19:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.06.02, 18:08
    A hajrában győzött az Újpest

    1—2. HELYÉRT
    Újpesti Dózsa—Ferencváros 3:2 (1:1)
    Góllövők: Dunai II. (2), Göröcs, illetve Szőke és Füsi.

    Változatos, érdekes küzdelmet vívott a két csoportelső. A 18. percben Szőke vezetéshez juttatta a zöld-fehér együttest, de négy perccel később Dunai II. egyenlített. Szünet után a 72. percben ismét vezetéshez jutott a Ferencváros Füsi révén. A lila-fehér együttes az utolsó négy percben fordította a maga javára a mérkőzést. A 86. percben Göröcs egyenlített, és egy perccel a találkozó végét jelző sípszó előtt Dunai II. gólja biztosította a vendéglátók győzelmét.


    Új Szó, 1970. 06. 08.
     
  2. avatar: heimo
    2016.05.26, 20:00
    Ú.DÓZSA—FERENCVÁROS 3:2 (1:1)

    Megyeri út 25000 néző. V.: Almási.
    Góllövők: Dunai II. (2) és Göröcs illetve Szőke és Füsi

    A 9. percben Fazekas bombáját a bal felső sarok elől öklözte ki Géczi. Jó volt az iram. A 14. percben a kiugró Benét Megyesi buktatta, az újpesti csatár szabadrúgása a sorfalban akadt el. A 16. percben Muchát buktatták a védők a kaputól mintegy 20 méterre a balösszekötő helyén. Szőke végezte el a szabadrúgást a sorfal fölött a jobbsarokra csavarta a labdát és az a későn mozduló Szentmihályi mellett félmagasan jutott a balsarokba. (1:0). Négy perccel később ugyancsak „kapus segítséggel” egyenlített a Dózsa. Partdobás után Bene átadását Dunai II. mintegy 4 méterről a későn mozduló Géczi mellett a hálóba fejelte. (1:1). A 39. percben Bene átcselezte a védőket, majd az eléje kifutó Géczi a 16-oson kívül gáncsolta, Benénél maradt a labda, kisodródott jobboldalra, nem tudott azonnal kapura lőni és mire lövésre szánta el magát, a kapuba visszaérkező Géczi kezébe lőtt. Óriási helyzet volt. A 41. percben a kiugró Dunai II.-t ollóba fogták a 16-oson belül, elbukott, de a játékvezető sípja néma maradt, ez 11-es volt...

    A 72. percben Albert labdájával Szőke a jobbszélen elfutott, beadásánál megtorpantak a Dózsa védői és Füsi mintegy 10 méterről a későn mozduló Szentmihályi fölött a jobb sarokba emelte a labdát. (2:1). A 86. percben Göröcs több védőt kicselezve nagyszerű szóló után a jobb alsó sarokba vágta a labdát. (2:2). Fergetegesen támadott a Dózsa és a 89. percben góllá érett a fölény. Tóth A. beadását a jó ütemben felugró Dunai II. közelről a hálóba sodorta. (3:2).
    Jók: Solymosi, Dunai III., Fazekas és Göröcs illetve Géczi, Páncsics, Mucha és Szőke.


    Dunántúli Napló, 1970. június 07.