magyarfutball.hu

German Democratic Republic - Hungary 2 : 3 16:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: Giovanni
     
  2. avatar: fgymat
    2009.05.21, 20:27
    A találkozó tétje nagy volt. Most dőlhetett el, hogy be jutunk-e a világbajnokság 16-os döntőjébe.
    A mérkőzés előtt kiderült, hogy még a németeknek is van esélye, mert a hollandok nem engedték be országukba őket, így a FIFA kizárta a holland csapatot. Ha most győz az NDK együttes lehetősége van egy harmadik mérkőzésre és továbbjuthat. A csapatuk egyébként is sokat fejlődött, a két magyar edző (Sós Károly és Gyarmati János) munkájának köszönhetően.

    A felcsillant lehetőség nagyon elszánttá tette a hazai csapatot. Mindent bele adtak és végig támadták az első félidőt. Csatáraik azonban nem tudtak élni a kidolgozott lehetőségekkel és így sikerült gól nélkül megúsznunk ezt az időszakot. Minden támadást középen vezettek és védőinknek sikerült hárítaniuk. A szinte egyetlen komolyabb ellentámadásunkból azután, a labdarúgás íratlan törvényei szerint, mi szereztük meg a vezetést.
    A második játékrész elején egyenlítettek a hazaiak. De válogatottunknak sikerült pár percre igazi labdarúgást is mutatnia és Sándor nagyon szép csukafejesével és Tichy látványos góljával bebiztosítottuk a győzelmet. A mérkőzés végén a németek még szépítettek, de a győzelmet mi szereztük meg.

    A harmadik VB selejtezőnket is megnyertük, igaz nagyon gyenge játékkal, de ez ebben az esetben nem volt lényeges. Ezzel a győzelemmel az utolsó selejtezőtől függetlenül kijutottunk az 1962-es chilei világbajnokságra.


    forrás:
    mafoci