magyarfutball.hu

Yugoslavia - Hungary 4 : 4

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: Longinus
    2021.03.22, 16:18
    kép A magyar csapat balról: Budai II., Bakó, Tichy, Mátrai, Bundzsák, Bencsics, Göröcs, Sárosi, Sándor, Sipos, Berendi. Kép: Magyar Labdarúgás Múzeuma Facebook
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
     
  4. avatar: Giovanni
    2010.05.16, 18:10 (szerk.: 2012.06.19, 17:11)
    #212
    JUGOSLAVIJA - MAĐARSKA 4:4 (1:1)

    Zagreb, 08.10.,prijateljski meč,stadion:Maksimir,gledalaca:40.000,sudija: Liverani (Ita).

    JUGOSLAVIJA: Vladimir Beara (Czv) 57, Bruno Belin (Par) 22, Vasilije Šijaković (Ofk) 7, Vladimir Popović (Czv) 2, Tomislav Crnković (Dzg) 44, Tomislav Kaloperović (Par) 3, Luka Lipošinović (Dzg) 8, Todor Veselinović (Voj) 32, Branko Zebec (Par) 54, Dragoslav Šekularac (Czv) 9, Ljubomir Ognjanović (Rbg) 1 - Coach Aleksandar Tirnanić 75
    ZAMENA:46' Aleksandar Petaković (Rbg) 17 umesto Lipošinovića

    MAĐARSKA: Bako, Matrai, Sipos, L. Sarosi, Bundzsak, Berendi, Sandor, Göröcis, Budai, Tichy, Bencsics.

    STRELCI: 1-0 Branko Zebec (16) (11'), 1-1 Sandor (15'), 2-1 Aleksandar Petaković (8) (54'), 3-1 Todor Veselinović (26) (65'), 3-2 Sandor (70'), 4-2 Branko Zebec (17) (76'), 4-3 Göröcis (78'), 4-4 Sandor (79').


    http://icko1610.bloger.hr/default.aspx?tag=reprezentacija
     
  5. avatar: fgymat
     
  6. avatar: fgymat
    2009.05.20, 21:23
    A hazaiak már 1931 óta nem tudtak legyőzni bennünket, de most magabiztosak voltak. Nem tudtak más eredményt elképzelni, mint a győzelmet. Nem is volt ez alaptalan, hiszen a közelmúlt számokra hozott szép sikereket, számunkra pedig jobbára nem. De ez a magabiztosság a mieinkre is hatott.

    A mérkőzés első félideje kiegyenlített eredményt mutat, de valójában a hazaiak támadtak többet és veszélyesebben. Mind a két oldalon jól működtek azonban a védelmek.
    A második félidőben erősítettek a vendéglátók és bizony ezt a felfokozott iramot nem bírta a védelem. Nagyon gyorsan nőtt a jugoszlávok előnye két gólra. Mi is erősítettünk és egyszer sikerült is feltörni a jól dolgozó védelmet, de erre a gólunkra is perceken belül válaszoltak. A mérkőzésből már negyedóra sem volt hátra. Hírtelen vérszemet kaptak, úgy érezték ennyi nem elég. Most nagyon " el akarták verni" a magyarokat. Szinte mindenki a támadással foglalkozott, a védekezés háttérbe szorult, hiszen a gólok számát akarták növelni. Nos, a gólok száma nőtt is, de nem, úgy ahogy elképzelték. Amint a csatáraink kis " levegőhöz jutottak" azonnal meg indították a rohamokat. Tichy úgy fejelt a kapuba, hogy maga is a bal alsó sarokba repült. A jugoszlávok megzavarodtak. Azt hitték, már a padlón van válogatottunk és csak a " kegyelemdöfést" kell megadni, most pedig gólt értünk el. Szerencsére csapatunk felismerte a pillanatnyi döbbenet kínálta lehetőséget és újabb lendületes rohamot indított, amit most Sándor váltott gólra. Két perce még két góllal vezettek a hazaiak, most pedig már egyenlő volt az állás és újabb gólt már egyik csapat sem tudott elérni.

    Leírhatatlan volt a jugoszlávok keserűsége. Zebec, aki csapata legjobbja volt azon sajnálkozott, hogy ez volt az utolsó lehetősége olyan csapatban játszani, amelyik győzedelmeskedik a magyarok felett. Igaza lett.
    A magyar labdarúgó visszaemlékezések szerint a találkozó: " A szív és a lelkesedés diadala volt." Egyetlen gonoszkodó kérdés vetődik csupán fel ilyenkor. Mi lett volna, ha nem 4-2-nél kezdünk igazán játszani?


    forrás:
    mafoci