magyarfutball.hu

Kolozsvári AC - Újpest FC 1 : 1 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: fgymat
    2015.01.29, 21:17
    1942. március 15. Kolozsvári AC- Újpest FC 1:1 (1:0)
    Kolozsvár, 4.500 néző V:Antay
    Újpest: Sziklai-Balogh II.,Bíró-Nagymarosi,Mészáros,Kármán-Ádám,Vincze,Szusza,
    Zsengellér,Kalocsay dr.
    Gólszerző: 1:1 Kalocsay dr. (76p.).

    Az Ujpest kezdte a játékot, de a KAC hamarosan átvette az irányítást. A vendégcsapat csak szórványos lefutásaival hívta fel magára a figyelmet. A 8. percben a KAC támadott: Szántai kiugratta Bonyhádit, aki a 16-os tájékán kicselezte Birót és Nagymarosit, néhányat lépett még a labdával és a 11-es pontról lapos lövése a bal sarokban akadt meg. 1:0. A közönség biztatására a KAC még nagyobb iramba vágott. Olyan fölénybe jutott, hogy Endrefi kapus csak néha-néha jutott labdához. A 12. percben sarokrúgást erőszakolt ki: Nagy átadásából Brassai három lépésről kapufának rúgta a labdát. A sikertelenség még nagyobb erőfeszítésre késztette a KAC-ot, amely valósággal szorongatta ellenfelét, de csatárai három biztos helyzetet kihasználatlanul hagytak. A félidő vége felé az Ujpest felnyomult, de a Pál-Vas-Telegdi hármason megakadt minden kísérlet.
    A második félidő elején az Ujpest kezdte a rohamozást, az 5. percben Kalocsay dr. futott le, de éles szögből továbbított labdáját Endrefi elfogta. A 15. percben ismét a KAC kerekedett felül, Szántai szöktette Bonyhádit, akinek 18 méteres lövését fogta Sziklai kapus, de utána könnyebb rosszullét miatt rövidebb ideig nem vehetett részt a játékban. Tíz perces KAC fölény után ismét az Ujpest támadásai következtek. A kolozsvári védelem jó ideig ellenállt, de a 30. percben Ádám labdáját Pál a kapu előtt olyan balszerencsével fogta, hogy a labda elperdült tőle és a ráfutó Kalocsay dr.-nak még volt ideje a hálóba gurítani. 1:1. Az egyenlítés után kezdődött meg az Ujpest igazi küzdelme, amelyben azonban a KAC egyenlő ellenfélnek bizonyult, mert végig bírta az erős iramot. A 38. percben Szusza jó helyzetből a KAC kapuja fölé rúgta a labdát.
    A KAC-ban Vas Mózes volt a legjobb, utána a sorrendben Pál és Csákány következett. Az Ujpestben Nagymarosi játéka érdemel minden dicséretet. A csatársornak rossz napja volt.


    forrás:
    MTI,huszadikszazad.hu,Nemzeti Sport,Képes Sportlap
    heimo gyűjtése