magyarfutball.hu

Nagyváradi AC - Újpest FC 0 : 4 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: fgymat
    2015.01.29, 21:05
    1941. november 22. Újpest FC- Nagyváradi AC 4:0 (1:0)
    Üllői út, 15.000 néző V:Kiss
    Újpest: Sziklai-Balogh II.,Bíró-Nagymarosi,Mászáros,Kármán-Ádám,Szusza,Zsengellér,
    Győrvári,Kalocsay dr.
    Gólszerző: 1:0 Zsengellér (34p.), 2:0 Kalocsay dr. (48p.), 3:0 Ádám (68p.), 4:0 Kalocsay dr. (84p.).
    Kiállítva: Mészáros (80p.).

    A mérkőzés változatos és szép küzdelmet hozott. Az első 10 percben a NAC nagy fölényt harcolt ki. A 8. percben Kovács II. egyedül tört az ujpesti kapura, de Sziklai vetődéssel védett. A 9. percben Szusza és Zsengellér szép támadást vezetett. A 11. percben Bodolát Nagymarosi buktatta. A 12. percben az ujpesti Ádám lövését Solymosi csak kiütni tudta, a kínálkozó gólhelyzetről a belső csatárok lekéstek s így a nagyváradi védelem még idejében menthetett. A 13. percben Kármán kezezése miatt szabadrúgást ítélt a játékvezető, melyet mintegy 17 méterről Bodola irányított kapura, de a labda a játékosok sorfaláról visszapattant. Ezután ismét az Ujpest lendült támadásba, de a nagyváradi védelem jól állott a lábán. Nagy iramú, kemény küzdelem alakult ki. A 21. percben Zsengellér bombalövését a felső kapufa mentette. A 25. percben a nagyváradi Kovács II. beadása a tisztán álló Tóth III. elé jutott, aki nem lőtt azonnal s így később szorongattatva csak a kapu fölé küldhette a labdát. A 28. percben Zsengellér a jó helyzetben lévő Ádámhoz játszotta a labdát, aki hibázott. A 29. percben Zsengellér lövése a kapu felső sarka mellett suhant el. A következő percben már a NAC támadott, Tóth III. beadása Biró és Sziklai feje fölött Kovács II. elé szállott, aki elvetődve fejelte kapura, azonban a közbelépő Biró lábán megakadt. A 33. percben előrejátszott labdát Zsengellér közelről éles lövéssel küldte a hálóba. 1:0. A gól megzavarta a nagyváradi együttest s az Ujpest minden csapatrészében jobbnak bizonyult ellenfelénél s még lelkesedésben is felülmúlta őket. A 43. percben Tóth III. szabadrúgása nyomán Sziklai csak kiütni tudta a labdát Kovács II. elé, aki kapu mellé fejelte. A 45. percben Bodola szabadrúgása veszélyeztetett.
    Szünet után a 3. percben Kalocsay sarokrúgása a kapufa tövéhez szállott, a menteni akaró Domján a labda mellé rúgott s így a labda érintés nélkül a kapuba jutott. 2:0. Utána nagy fölénybe került az Ujpest, amely azonban nem tartott sokáig, mert csakhamar magára talált a NAC és egyre több támadást vezetett az Ujpest kapuja ellen. Igen nagy küzdelem alakult ki. Az Ujpest beszorult a saját térfelébe, de a NAC belső csatárai nem tudták értékesíteni az ügyes szélsők jó beadásait. Tóth III. csaknem a kapu torkába vitte a labdát, de az ujpesti védelem jól működött. A 23. percben kiszabadult az Ujpest. Kalocsay lefutott, Zsengellér elé játszotta a labdát, aki a szabadon hagyott Ádámhoz továbbította. Az utóbbi pár lépés után éles lövéssel védhetetlen gólt lőtt. 3:0. A nagyváradiak ezután sem adták föl a harcot, újra fölénybe jutottak, de az ujpesti védelem pompásan játszott. A 26. percben az ujpesti Győrvári gólhelyzetből kapu mellé rúgta a labdát. A 35. percben az ujpesti Mészárost után rúgásért kiállította a játékvezető. A 10 emberre olvadt ujpesti legénység beszorult s izgalmas percek játszódtak le Sziklai kapuja előtt, de az Ujpest mindig ki tudott szabadulni ellenfele gyűrűjéből, sőt veszélyes ellentámadásokba fogott. A 40. percben kapu előtti kavarodásból Kalocsay lövése közelről utat talált a hálóba. 4:0. A 42. percben újabb gólt lőhetett volna az Ujpest, de Zsengellér és Szusza egyszerre ugrottak fel a labdáért, amelyet az összefejelő csatárok mellett a nagyváradi védelem szerzett meg. A 43. percben Kalocsay sarokrúgása ismét igen veszélyesnek bizonyult. A 44. percben Zsengellér lövése alig ment kapu mellé. A 45. percben ismét a NAC támadott, csatárai megszerezhették volna a tiszteletgólt, de Kovács I. lövése a kapufa töve mellett ment ki.
    Az Ujpest még ebben az arányban is megérdemelte a győzelmet, mert minden ízében jó játékot nyújtott. Különösen Balogh II. jobbhátvég jó játéka keltett feltűnést. A nagyváradi fiúk csak a mezőnyben mutattak jó játékot.


    forrás:
    MTI,huszadikszazad.hu,Nemzeti Sport,Képes Sportlap
    heimo gyűjtése