magyarfutball.hu

Újpest FC - Nagyváradi AC 1 : 1 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.05.22, 18:30
    „Ritkán látott izgalmas küzdelem után, igazságos döntetlen eredménnyel végződött, amelynek nagy részében az Ujpest támadott többet, de a NAC szórványos támadásai veszélyesebbek voltak. A mezőny legjobbja Zsengellér az Ujpest FC középcsatára volt.
    A mérkőzés az ujpestiek támadásaival kezdődött s az 5. percben eredménytelen sarokrúgás volt a NAC kapuja előtt. A 7. percben a NAC támadásánál Béki hibájából Haláti lefutott a beadásából Bodola a vezető gólt rúgta. 0:1. Az Ujpest továbbra is támadásban maradt. A 20. percben Zsengellér fejesét Vécsei ügyesen fogta. A 27. percben Zsengellér átadásából Tolvaj lövése került kapu mellé. A 32. percben Barna megsérült és öt percre kiállt. A 38. percben kavarodás volt a nagyváradiak kapuja előtt, de előbb Pozsonyi, majd Tolvaj hibázott. A félidő Ujpest támadásaival ért véget.
    Szünet után továbbra is az Ujpest irányította a játékot. Később a NAC is feljött és a 9. percben Bodola fejesét a kapufa mentette. A 11. percben az ujpesti védelem hibájából Sárvári kiszökött, négy méterről azonban az üres kapu fölé emelte a labdát. A 15. percben Zsengellér kiugrott a védőjátékosok közül, lövését azonban Vécsei biztosan fogta. A 19. és a 20. percben Haláti, majd Sárvári lövése kerülte el a kaput. Az Ujpest csatárai idegesen játszottak és három sarokrúgást sem tudtak kihasználni. A 27. percben Kármán szabadrúgása Zsengelléren keresztül Pozsonyihoz jutott, aki kiegyenlített. 1:1. Az Ujpest tovább támadott, Tolvaj azonban a legkedvezőbb helyzetekben is hibázott. A 31. percben Sárvári átadását Haláti közelről a kapu mellé rúgta. A 36. percben Tolvaj bombáját Vécsei sarokrúgás árán mentette, ezután pedig Szusza hibázott. Az utolsó percekben főként Szusza veszélyeztetett. A 44. percben Perényi beadása a jól tömörülő ujpesti védelmen akadt meg.
     
  2. avatar: heimo
    2015.03.17, 16:57
    Erős iram, érdekes mérkőzés

    Nagyvárad – Újpest 1:1 (1:0)

    Újpesti stadion, 10.000 néző, játékvezető: Lantos.
    Az utolsó hetek egyik legnagyobb iramú, legizgalmasabb mérkőzését vívta vasárnap délután a Nagyvárad és Újpest csapata. A mérkőzés kezdetekor Újpest nyomban hatalmas győzni akarással feküdt a küzdelembe és az első percekben Pozsonyi és Zsengellér sikerrel kecsegtető szép támadást vezettek. Gyorsan változik a játék képe, hol az újpesti, hol a nagyváradi kapu előtt száll a labda.

    A 6. percben a NAC huszáros rohammal veszi be Újpest kapuját s szerzi meg a vezetést. Balogh II. „gyertyát” rúg, a labda Halápy elé pattan, Halápy szélsebesen elfut vele, majd bead középre s a nagyszerű tempóban érkező Bodola védhetetlenül gólba lövi a labdát.

    A gól után is egy ideig még a Nagyvárad marad frontban, de aztán az Újpestnek sikerül magához ragadnia a játék irányítását. Hosszú ideig formálisan ostrom alatt tartják a nagyváradi kaput, de Vécsei önfeláldozással minden újpesti lövést véd. A 22. percben Zsengellér fejesét már mindenki gólban látja, de a labda nagy balszerencsével a kapu mellé kerül.

    Az újpesti támadásoknál sok nehézséget okoz, hogy Tolvaj a balszélen puha. Többet, de rendszertelenebbül támad az Újpest, a NAC támadásai azonban mindig veszélyesebbek. A második félidőben az Újpest újabb erővel, fokozott iramban kezdi a harcot s az első időben formális pergőtűz alatt tartja Vécsei kapuját.

    A váradi védelem azonban óriási munkát végez, a támadásokat egymásután leszereli, de az Újpestnek még mindig van ereje újítani. A 20. percben sikerül kiszabadulnia a nagy nyomás alól a NAC-nak, de most már a balszerencse is üldözi őket a góllövésben.

    A 27. percben végre az Újpest is kiegyenlít. Szabadrúgásból a váradiak kapuja elé kerül a labda. Zsengellér elfogja, hátrajátszik Pozsony elé, aki tisztán állva, védhetetlenül belövi. A NAC csapata mindent elkövet, hogy a győzelmet megszerezze, de most már az Újpest védelme is jól működik. Mezőnyjátékkal ér véget a mérkőzés.

    Újpest csapatában kiemelkedett Zsengellér, Kármán és Pozsonyi játéka, a NAC csapatában Vécsei és a védelem látta el jól a feladatát. Lantos hibátlanul vezette a mérkőzést.

    huszadikszazad.hu