magyarfutball.hu

Szeged FC - Ferencvárosi FC 1 : 4

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.03, 18:56
    Ferencváros—Szeged 4:1 (2:0)
    A II. félidő közepén megfordulhatott volna a mérkőzés sorsa
    Góllövő : Kovács, Kovács, Lukács, Takács II., Kovács
    Szeged. Bíró: Gombos. 2500 néző.
    Ferencváros: Háda — Hunyadi, Korányi — Laki, Sárosi, Lázár — Táncos, Takács II., Turay, Kovács, Kohut.
    Szeged FC: Pálinkás — Kovács I., Raffai — Polgár, Somogyi, Bertók — Korányi II., Gyurcsó, Lukács, Gerle, Harmat
    Borús, majdnem szélcsendes, hűvös, de nem túlhideg időben sorsolt Kohut és Raffay. Szeged választott kaput, a Ferencváros kezdett alig érezhető szél ellen. Kohutot szabálytalanul szerelik, a szabadrugás azonban visszakerül a mezőnybe. Turayt lökik, Laky hendszel, sok a sípolás. Szabadrugássorozat után mezőnyjáték következik. A 4. percben Lukácsot akasztják, Gerle szabadrugása kapu fölé kerül. A Ferencváros szorongat, Takács lövését Pálinkás menti. A 7. percben Kohut támadásából szögletrugás lesz. Kohut irányítja a labdát, a rugás kissé rövidnek látszik, de
    Kovács résen van, jól beteszi lábát és szinte becsúsztatja a hálóba a labdát. 1:0.
    Szeged heves rohamokkal válaszol. Korányi II. szögletrugását Lukács fejeli, Háda védi. Közben a közönség biztatja a kis Korányit :
    — Ne félj a bátyádtól!
    Gyors és változatos a játék. Lukács fejesét Háda menti. Kohut szabarugását Turay sarkalja tovább, Takács II. lövése rossz. A 15. percben van az Apponyi-kegyeleti szünet. Amikor újra indul a játék, a szegedi balszárny szögletrugást vív ki. Ezt Gerle kapu mögé irányítja. Táncos beadása Pálinkás zsákmánya lesz. Laky ívelt labdájára Kovács már-már kiugrik, de Turay fellökése miatt a bíró sípja megállítja a játékot. Kohut lövésébe az elől álló Takács beleteszi a lábát, a labda kapu fölé megy. Harmat beadását Gerle kapásból kapu fölé küldi. Szeged gyorsabb, erélyesebb!
    Harmat kitör, Háda kifut elébe, összecsapnak. Utána fáj mind a kettőnek. Korányi II. beadását Gerle lövi, Korányi I. szögletrugást vét. Szép zöld-fehér adogatás után Kovács hendszet vét. Takács II. lövése alig megy kapu mellé. Korányi I. karamboloz Gerlével, utóbbi elterül, de a feldobott labdára már ő fut rá legfrissebben. Táncos ballal lő szépen, Pálinkás védi. Az iram elhalkul. Csinnek tarkítják a játékot. A 44. percben Turay indít el akciót. Szabadrugást Takács II. kap, a labda Turayhoz kerül, aki lő.
    A labda elcsavarodik a göröngyökön Kovács elé, aki közelről a jobb alsó sarokba vágja a labdát. 2:0.
    Takács II. nagy lövése hajszállal kerül kapu mellé.
    A II. félidő első percei nem hoznak eseményt. Az 5. percben Gerle lövése Lukács elé pattan. Háda kiüti a labdát, Sárosiról kornerre megy. A csatársorok most jóideig alig jutnak el az ellenfél kapujához. A 11. percben végre Somogyi jól cselez, Lukácshoz tolja a labdát, akinek állása ugyan lesre gyanus, de a bíró sípja nem szól. Lázár indul Lukács üldözésére, de már nem tudja befogni.
    Háda kifut, mellette gurítja a hálóba Lukács a labdát. 2:1.
    A közönség hangja nagyon megjön. Háda öklözi ki Harmat szabadrugását. Közben Lukács a hálóba esik, az elszakad. Várni kell, míg kijavítják. Szeged szögletrugását Somogyi kapu fölé lövi. Szeged most is sokkal lendületesebb, gyorsabb, mint a Fradi. A zöld-fehér csatársorban csak Turay csatázik. De ő már kapott egy rugást, össze is fejelt Bertókkal. Ha most Szeged egyenlít, baj van a Ferencvárossal! Könnyen megtörténhetett volna. A 32. percben azonban eldől a meccs sorsa. Laky szabadrugása Takács II.-höz kerül. Ez a 16-oson állítja a labdát, majd észreveszi, hogy Pálinkás kissé künn van a kapuból.
    Ravasz és szerencsés lövéssel átemeli a labdát, amely a túlsó felső sarokban köt ki. 3:1.
    Egy zöld-fehér szögletrugás után az hoz derűt a játékba, hogy Somogyi nadrágzsinórja elszakad és lógó nadrággal játszik, míg újat nem hoznak ki neki. Ezt a kapu mögött veszi fel A tribün harsog a nevetéstől :
    — Tegyétek tisztába végre agyereket!
    A 44. percben gyors adogatás után Takács II. a 16-osról lő, a felső kapufát találja. A lepattanó labdával
    Kovács elmegy a hátvédek mellett és Pálinkás tehetetlen vele szemben. 4:1.
    Rövidesen vége is a mérkőzésnek.
    Blum Zoltán, a Ferencváros edzője: Csatársorunk nagyon puhán játszott. Ez megnehezítette a győzelem kivívását.
    Bäck Pál, a Szeged FC intézője: Szép volt a játék, nagyon peches gólokat kaptunk.

    Nemzeti Sport, 1933. február 20.