magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Ferencvárosi FC 1 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.03, 22:06
    Ferencváros—III. ker. FC 3:1 (2:0)
    Az óbudaiak kitűnően játszó halfsora nem engedte, hogy egyoldalúvá váljék a játék
    Góllövő: Toldi, Toldi, Táncos, Beretvás
    Üllői út, 4000 néző. Bíró: Kohányi.
    Ferencváros: Háda — Takács I., Korányi — Laky, Sárosi, Lázár — Táncos, Takács II., Turay, Toldi, Kohut.
    III. ker. FC: Biri — Werner, Bíró — Beretvás, Lutz, Magyar — Fenyvesi, Győry, Zilahy, Hajós, Dömötör.
    Zilahy indítja útnak a labdát s az első támadást a kerület vezeti. Az állóhelyen a nézők torkára forr a hajrá Fradi, mikor Hajós jobbra ad s a kitűnő helyzetbe került Fenyves elől Korányi kornerre tolja a labdát. A védelem hárít. Fröccsen a víz, cuppog a talaj, amint a játékosok rohannak a labdával és újra teljes erővel zeng: „Hajrá Fradi!” Az ég azonban lassan tisztul, bár az eső nem szünetel. Turay Táncost szökteti, a bíró azonban Takácsot lesen csípi. A rúgás nem messze viszi a labdát, újra a Ferencváros jobbszárnya támad. Táncos Takács elé ad, aki lefut a kornervonalig s onnan íveli befelé a labdát, mely átszáll balra.
    Toldi és Beretvás ugrik fel érte, a csatár feje magasabbra nyúl s róla csúsztatottan megy a labda, de mégis elég erősen a kapu jobb alsó sarkába. (1:0). 3. p.
    A labda közvetlenül a kapufa tövénél csúszott be s Biri vetődése — a kapus a kapu másik felébe várta a fejest — pillanattal késett.
    A nézőtér hatalmas ünnepléssel fogadja a gólt, amely a Ferencváros századik gólja a bajnokságban. Ropog a taps, harsog az éljen s most tűnik csak fel, hogy a kegyetlen esőben is mennyi nézője van a mérkőzésnek.
    A játék változatosan megy tovább. Mindkét csapat jól alkalmazkodik a talajhoz, erős, emelt labdákkal igyekszik játszani s élvezetes a mérkőzés. Itt-ott persze a nagy tócsából igen nehéz kirúgni a labdát s a közönség mulat, mikor kétszer, háromszor is nekifut valamelyik játékos s a labda mégis ott hömpölyög a vízben. De nem tesz semmit. Kohut is belecsücsül a vízbe, a közönség nevet. A bíró tévesen fütyül, feldobja a labdát, utána Laky hazaad a kornerre. Szabadrúgás szabadítja fel a Ferencvárost s már a 10. percben Biri vetődik Táncos lövésére, mely Kohut centere után veszélyezteti a kaput. Bíró is kézzel kap a félmagas labdáért, de Kohányi nem lát hendszet, mert a bekk aligha érte a labdát. Sárosi lövésébe Toldi sem tudja beletenni a fejét s így mellé száll a labda. Fenyvesi fut, Korányi löki s Beretvás szabadrúgását Fenyvesi kapásból küldi kapura. Háda fölé üti a labdát, Győry azonban már előbb befutott s les miatt rúg Korányi.
    Toldi foultja után Beretvásnak a tócsa közepéből kell rúgnia, de jól irányítja így is a labdát. A Takács—Táncos lefutás szép, a beadást Beretvás fejeli ki. A 17. percben Kohut-korner után rúg fölé Lázár, a másik kapunál pedig Fenyvesi szabadrúgását fejeli kapu mellé Hajós. Turay Táncost futtatja, a beadás jó ívben száll Toldi elé, de a fejest most Biri kiüti. Lutz kijátsza Sárosit s Fenyvesi több szép támadást vezet egymásután. A 70. percben Háda csak merész vetődéssel csípi el előle a labdát. A kerületi nyomásra ismét a Ferencváros kap lábra. Toldi labdája vízbe fül, de ott terem Kohut, befelé húz s jobbal kapu fölé bombáz. Táncos kornere után Sárosi lövését védi Biri, de továbbra is támad a Ferencváros.
    A 28. percben
    Laky befelé tart, majd hirtelen átível balra . Toldi fejese szakasztott úgy viszi a kapufa tövénél a hálóba a labdát, mint az első gólnál. (2:0).
    Takácsot kétszer csípi lesen a jól figyelő bíró, majd Fenyvesi lefutása után Győry igen kedvező helyzetet hagy ki. A 34. percben Takács balra ívelt labdája Toldi fejéről alig kerüli el a kaput. A Ferencváros sorozatos támadásai nyomán Turay lövését nehezen menti a védelem, majd meg Lutzon esik át a center, ami tizenegyes gyanús eset. A bíró azonban szabályosnak látta a half mozdulatát.
    Az eső most már elállt. Sőt a nap is kivigyorog Takács szép akciókat indít el, de a kerület is újra lendületbe jön, mert Lutz küzdőképessége újra, meg újra frontba dobja a csatársort.
    Alig indul újra a játék, Beretvás löki Toldit s Turay szabadrúgása elkerüli a kaput. Táncos centerét Toldi feje elől Biri öklözi el, majd Zilahyt tévesen fújja le a bíró. Az 5. percben Takács Táncost szökteti, a szélső kijátszó Magyart, Takács lábára emeli a labdát, aki kapu fölé továbbítja. A kerületiek támadása kornert hoz. A Ferencváros két sarokrúgással felel rá. Toldi faultja után Lutz— Fenyvesi—Győry roham száguld végig, Takács I. szerel, de Korányi kornerre rúg. Toldi szabadítja fel a kaput, Kohut azonban lesre fut A Takács—Turay—Táncos támadás végén Biri rohan ki s taccsra rúgja a labdát. A 12. percben Kohut kornert rúg, amit Biri üt ki s máris Dömötör rohan, hogy a keresztező Korányi tudja csak szerelni. Táncos átmegy Birón, de a centere nem sikerül. A következő támadásnál Biró kornerre rúg. Hajós szabadítja fel a kaput s a labda kigurulna, de Takács I. menti a taccsot. Dömötör elé akasztja a labdát s a szélső elrohan.
    Takács I. utána fut, sőt eléje kerül majdnem s a lövés pillanatában oldalról benyúl a csatár elé. A labda kapu felé tart, a szélső elesik, a bíró meg — helytelenül — tizenegyest ítél. Magyar rúgja a labdát a 15. percben, de a rúgás gyenge Háda vetődve kivédi.
    A mezőnyjátékban ismét Lutz tűnik ki, míg a 19. percben nagyszerű támadás hozza a Ferencváros harmadik gólját. Turay félmagas labdáját Takács II. mesterien továbbítja levegőből

    Táncos elé, aki pompás helyzetben rohan a kapura. Hiába üldözik, mert előnye behozhatatlan s jól sikerült, lapos lövéssel a vetődő Biri mögött a jobb kapufa tövét találja el s onnan a labda a hálóba perdül. (3:0).
    Kezdés után Zilahyt ismét tévesen fújja le a bíró hendsz miatt s a center ugyancsak dühös, sőt sportszerűtlenül elüti a labdát. A Turay-Táncos támadás után a centerezett labdát Biri öklözi, Kohut lövése pedig kornerre pattan. Takács szép fejesét Biri fogja s rúgása után Győry harcol két védővel. A bíró szabálytalanságot lát s szabadrúgást ad a 23. percben. Beretvás rúgja kapu felé a labdát, mely kapu mellé tart. Háda azonban hatalmas vetődéssel érte ugrik, de szerencsétlenül éri és karjáról a hálóba pattan a gól. (3:1).
    Igen változatosan megy a játék s a kerületi halfsor derekasan tartja magát. Fenyvesi lefutása kornert hoz s alig hárít a védelem, már Dömötör fut, akit Takács I. nehezen szerel. Kohut kornere jelzi a játék változását.
    A 36. percben a szép kerületi roham viszonzásaképpen Táncos fut el, Takács II. elé teszi a labdát, aki a kijövő Biribe emeli tovább. A labda lepattan a kapusról, de a védelem tisztázza a zűrzavart.
    Toldit lökik azonban, akinek szabadrúgása fölé viszi a labdát. A kirúgás nyomán Győry—Dömötör —Győry roham fut végig s Győry előtt pompás helyzet nyílik, a csatárt azonban nagy lendülete túlviszi a sárba ragadó labdán s oda a biztos helyzet. A 41. percben nyilvánvaló ofszájdhelyzetből fut el Kohut, de a lövés Biribe akad. A Ferencváros lendületes hajrába kezd s a kapura törő Turay Beretvás kinyújtott lábán esik keresztül.
    A bíró gáncsnak minősíti a dolgot, tizenegyest ad. Toldi erős rúgása Birinek viszi a labdát a 43. percben. A labda visszapattan, Toldi újra rúgja, de a földről felugró Biriről pattan ki megint a labda,
    s most már hárul a veszély. Változatos játékkal telik el az utolsó két perc,

    Nemzeti Sport, 1932. június 1.