magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - III. Kerületi TVE 1 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.05.01, 19:39
    1997. május 24., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 33. forduló:

    Ferencváros - III. ker. TVE 1-0 (0-0)
    Üllői út, 7000 néző, V: Márton

    gólszerző: Hrutka (59.)
    sárga lap: Forrai (56.), Bekő (61.), illetve Szabó A. (43.)
    cserék: Schultz helyett Páling (a szünetben), Nagy N. helyett Hajnal (a szünetben), Forrai helyett Milovanovic (74.), illetve Szabó Z. helyett Gyura (60.), Szabó A. helyett Bencze (60.), Katzenbach helyett Tordai (76.)
    jók: Horváth F., Hrutka, Vámosi, illetve Katzenbach

    Ferencváros:
    Vámos - Vámosi - Hrutka, Szűcs - Nyilas, Schultz, Forrai, Bekő, Nagy N. - Zavadszky, Horváth F.

    III. ker. TVE:
    Babócsy - Krecska - Földvári, Perger, Szamosi - Katzenbach, Csillag, Szabó A., Király J. - Szabó Z., Novák

    A Ferencvárosnak illett visszavágni a III. ker. TVE-nek az ősszel elszenvedett 4-3-as vereségért. Az óbudaiaknak viszont az NB I-ben maradásért folyó harcban minden pontra szükségük volt. Egyszóval, utolsó előtti forduló ide vagy oda, a mérkőzésnek igenis volt tétje.

    Varga Zoltán, a hazaiak vezetőedzője ritkán látható összeállításban küldte pályára csapatát. A zöld-fehérek csapatában először védett Vámos János. Vasile Miriuta, a Ferencváros meghatározó játékosa sérült volt, sárga lapok miatt Igor Nicsenko sem szerepelhetett. A bajnoki mérkőzés előtt a IX. kerületi klub által megszavazott, az évad legjobb ferencvárosi futballistájának kijáró Zöld Sas-díjat éppen Miriuta vehette át.

    A mérkőzés: a 10. percben egy bal oldali bedobás a vendégek ötösén álló Horváthoz került, aki a szálló labdát mellel levette, majd fordulásból középre adott. A kapu előtti tér üres volt, ám Nyilas lekésett a labdáról.

    A 12. percben viszont a Kerület ijesztett rá a hazaiakra. Katzenbach szemfülesen adott a 16-oson lévő Szabó A.-hoz, aki teketóriázás nélkül lőtt. Ezzel mindenkit meglepett, még a debütáló Vámost is, aki csaknem "betessékelte" a labdát a kapuba. Hat perccel később füttyszóval illették a csapatkapitányt, Nyilas Eleket. A középpályás ugyanis remek ütemben lépett ki az óbudai védők közül, Forrai pedig fejjel kitűnően tálalt elé. Nyilas azonban addig terelgette a bőrgolyót, amíg a kifutó Babócsy lábbal hárított, szerelt. A 21. percben - folyamatos FTC-akciók eredményeképpen - újból gólt érhetett volna el a Ferencváros. Jobbról Schultz adott keresztbe, Hrutka középre fejelt, Horváth pedig a kapura bólintott. Babócsynak vetődve kellett védenie.

    A 35. percben 23 méterről Katzenbach végzett el szabadrúgást. Lövése átszállt a sorfal fölött, Vámosnak nagyot kellett nyújtóznia, hogy védhessen. Újabb négy perc elteltével a másik oldal izgulhatott: Zavadszky térült-fordult a 16-oson belül, éles szögből "megeresztett" lövése alig suhant el a kapu és Babócsy orra előtt.

    Vehemens zöld-fehér rohamok vezették be a második félidőt. A hazaiak nekibuzdulva próbáltak meg gólt szerezni, ugyanis ez hiányzott a találkozó összképéből.

    Az 59. percben végül meghozták gyümölcsüket az FTC-támadások. A bal oldalon - a Horváth lerántásáért megítélt - szabadrúgást végzett el Bekő. Lövése pontosan az előre lopakodó Hrutka fejét találta meg, a védő hét méterről a bal felső sarokba fejelt (1-0).

    A 72. percben Nyilas iramodott meg, a jobb oldalon Zavadszkyt szöktette. A támadó egy csel után az alapvonalig keveredett, innen nem lőhetett kapura. Szép középre adását azonban Babócsy kivetődve "lefülelte".

    Az FTC összjátéka ugyan nem volt a legtökéletesebb, ám ez is elegendő volt a három pont megszerzéséhez. A III. ker. TVE inkább csak az első félidőben veszélyeztetett, többnyire rombolásra használta fel erejét.