magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Vasas SC 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.28, 21:55
    Bukovit az első percekben elvesztette a Ferencváros, de a két pontot tíz emberre is megmentette

    Ferencváros—Vasas 2:1 (0:0)

    Ferencváros: Amsel — Takács I., Hungler — Fuhrmann, Bukovi, Obitz — Rázsó, Takács II., Turay, Szedlacsek, Kohut — Vasas, Nyerges — Kővágó, Klein — Remmer, Horváth, Burger — Brunecker,
    Blau II., Bednarik, Szentmiklóssy, Himmer

    Bíró: Klug Frigyes.

    Mindjárt az első percekben történt, hogy egy szerencsétlen összefutás következtében kidőlt a sorból a zöld-fehérek csapatának egyik legfőbb mozgató ereje, tudásban és népszerűségben egyenlően a legelső helyen álló középfedezete, Bukovi Márton. Agyrázkódással támolygott le a pályáról s nem is térhetett többé vissza társai közé.
    Erős Vasas-támadással kezdődik a játék,
    sőt a 2-ik percben Brunecker gólhelyzetbe is kerül, de pár lépésről a kapu fölé lő. Nyomban ezután Nyergesnek nyílik alkalma nehéz védésre, Turay éles lövését kornerre tolja ki. Ezután közép játék folyik. A 7-ik percben Turay és Horváth nagy erővel összefutnak, mind a ketten elesnek. Turay a szintén a labda felé rohanó Bukovira esik, a szerencsétlen esés következtében agyrázkódást szenved.
    A 23-25. percben a Vasas több támadást intéz, de Szentmiklóssy nagyszerűen helyezett lövése hajszálnyira elkerüli a kaput. Rögtön utána Bednarik intéz veszélyes rohamot, ám Brunecker hibáz. A Vasas-ostromnak Szentmiklóssy kitörése vet véget, amelyet Amsel akadályoz meg, a veszélyes lövést lábbal hárítva el. A következő percek a zöld-fehéreké. Nyerges azonban résen van és Rázsó, majd Kohut, végül Szedlacsek lövését fogja ki. A 28-ik percben szabadrúgás 18 méterről, a Kohut-bomba azonban a kapufa fölött süvít el.
    Takács szökteti Kohutot, akinek ideális beadását Takács élesen fejeli, de Nyerges véd. A következő pillanatban Himmel rohan le a Ferencváros kapuja felől Amsel kiszalad. Himmer a kapust kidriblizi és a labdát nagy erővel a kapu fölé rúgja. Közben Kohut is megsérül és öt percig a zöld-fehérek csak 9 emberrel játszanak. Ezután a félidő végéig mindkét csapatnak lenne még egy jó gólszerzési alkalma,, de úgy Kohut, mint Blau II, kihagyják a jó ziccert.
    A második félidő első negyedórája teljesen a bajnokcsapaté. A második percben Rázsó, a harmadik percben Kohut veszélyes lövését fogja ki Nyerges. Az 5-ik percben pedig Rázsó,Takács nagyszerű összjátéka után Takács lő a kapu mellé. Közben Takács I. hibája révén Himmernek is lenne helyzete, de a lövéssel sokáig késlekedik.
    A 9-ik percben Takács szökteti Szedlacseket, akit Klein szerel, a labdát azonban Kohutnak adja, aki néhány lépést fut vele, majd 19 méterről védhetetlen gólt lő. (1:0).
    _A 13-ik percben nagyszerű alkalma nyílik a Vasasnak a kiegyenlítésre. Bednarik tiszta labdát tálal Himmer elé, aki azonban ahelyett, hogy besétálna vele a kapuba, kapásból kísérli meg a lövést, de nem sikerül. A következő percben a Ferencváros kornert ér el.
    A labda Rázsóhoz kerül, ő Turayhoz passzol, aki remek magas labdát ad Kohutnak, úgyhogy a balszélsőnek már csak a fejét kell odatennie és kész a gól. (2:0).
    Ezzel egyben vége is van a Ferencváros fölényének. A Vasas frontba jön, Takács kornert vét.
    Blau II. remek kornerét Amsel a felső kapufának nyomja és onnan a — Vasas-csatárok által zavarva — hálóba ejti. (2:1).
    A gól után a Vasas erősen támad. Azonban Horváth távoli, majd Bednarik közeli lövését Amsel védi. A 24-ik percben Fuhrmann egy labdát rosszul ad haza, ebből Himmernek majdnem sikerül a kiegyenlítés, de Amsel bravúrosan ment.
    A 26-ik percben ismét meleg helyzet Amsel kapuja előtt, ahol Takács I. túlerélyesen csinál rendet. Talán a 11-es is jogos lenne, mert Bednarikot hátulról gáncsolja Takács, de a bíró kornert ítél. A korner szintén góllal kecsegtet, a labdát Amsel lehúzza ugyan, de a rárohanó Bednarik által zavarva, kiejti és Hungler csak szerencsével tud felszabadítani. Ezután Kohut fut le, közben a bíró megállítja a játékot, mert Amselt, akit az előző tumultusnál Bednarik megrúgott, ki kell vinni a pályáról. Két perc szünet után Amsel visszajön, de inkább csak statisztál, így azután sikerül a 34-ik percben Blau labdát ismételten kirúgni kezéből, Hímmel azonban a kapu fölé lő. A 40-ik percben Nyerges látszólagos könnyelműsége góllal veszélyeztet, mert Rázsó kornerénél nem is nyúl a labda után, Kohut azonban 3 méterről Nyergesbe fejeli a labdát. Nyerges azért maradt passzív, mert úgy látta, hogy a labda kívülről ívelődött vissza a játéktérre. Rögtön utána Turay éles fejese süvit el a háló mellett. A 43.-k percben a bíró Fuhrmannt, mert az őt faultoló Horváth után rúgott, kiállítja.

    Sporthirlap, 1927. október 24.