magyarfutball.hu

Újpest FC - SK Slavia Praha 2 : 2 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.07.21, 19:40 (szerk.: 2016.07.21, 19:40)
    A vasárnapi budapesti futballprogram középpontjában a Slavia és a Beogradsky vendégszereplése áll. A Beogradsky együttese szombat délben érkezett meg Budapestre, a Slavia szombat este futott be a magyar fővárosba.
    A prágaiak vendégszereplését kíséri a nagyobb érdeklődés. A cseh csapat legutóbbi prágai meccsén 4 góllal verte Újpest együttesét. Újpest revánsra törekszik, egyrészt azért, hogy otthon, saját pályáján rendbehozza Prágában alaposan megtépázott hírnevét, másrészt: ettől a mérkőzéstől függ, hogy résztvehet-e Újpest a Középeurópai Kupa további fordulóin. A Középeurópai Kupa válogatómérkőzésein Újpest megelőzte a bajnok Ferencvárost, ezzel bejutott azok közé a csapatok közé, melyek a most alapított kupáért küzdenek. A magyar szakértők arra is hajlandók voltak, hogy rossz néven vegyék Újpesttől azt, hogy a zöld-fehéreket elütötte a Középeurópai Kupában való részvétel lehetőségétől. Ezek a szakértők igazolva látták Újpesttel szemben táplált tartózkodásukat, amikor a Slavia olyan katasztrofális győzelmet aratott a magyar csapat fölött. Újpest vasárnapi meccsén nemcsak a Kupa további fordulóiban való részvételért, hanem azért is küzd, hogy elhallgattassa a rosszmájúak megjegyzéseit...

    Újpest és Slavia csapatának összeállítása:

    Újpest: Bácsay — Fogl II.,Fogl III. — Borsányi,Lutz,Péter — Ströck,Wilhelm II.,Moravcsik,Lutz III., Szabó.
    Slavia: Planicka — Kummermann,Seifert— Cipera,Pleticha,Woditzka — Bobor,Soltys,Weigl,Svoboda,Kratochwill.


    Pesti Napló, 1927. augusztus 28.


    Újpest döntetlenjével kiesett a Középeurópai Kupa további küzdelmeiből

    Újpest csapata 0:0-ás félidő után 2:2-re végzett a Slaviával. Az újpestiek két gólját 11-esből érték el, mindkétszer kezükben volt a vezetés, de a gyenge halfsor és a lehetetlenül rossz belső csatártrió miatt a győzelmet nem tudták megszerezni. Újpest csatársorára nagyon ráfér az átszervezés.
    Ezzel a döntetlennel Újpest kiesett a Középeurópai Kupa további küzdelméből.


    Pesti Napló, 1927. augusztus 30.
     
  2. avatar: heimo
    2016.07.21, 19:16
    Az Ujpest a prágai Sláviával játszik

    A prágai Slávia Újpesten az Újpest csapatával mérkőzik, míg a Hungária ellenfele a Beogradski SK lesz. Mind a két találkozás már második meccse a mérkőző feleknek s valószínű, hogy a további küzdelemre a Hungária és a Slávia kva lifikálja magát. A Hungária minden bizonnyal a második meccsét is megnyeri a Beogradski ellen, az Újpest azonban, ha legyőzi is a Sláviát, nem fogja tudni felülmúlni azt a nagy gólarányt, amellyel Prágában kikapott a cseh csapattól.


    Budapesti Hírlap, 1927. augusztus 28.


    Ujpest csapata döntetlenül végzett a Sláviával, de kiesett a Középeurópai Kupa további küzdelmeiből

    Újpest a prágai Slávia ellen mást, mint félsikert elérni nem tudott és így bekövetkezett az előre várt esemény, hogy az egyik magyar résztvevő kiesett a Középeurópai Kupa mérkőzéseiből.

    Újpest csapata egyébként nem játszott rosszul a Slávia ellen, de teljesítménye arra mégsem volt elegendő, hogy a cseh futball büszkeségét térdre kényszerítse. Az újpestiek védelme szilárd és megingathatatlan volt, ami a csatársorából hiányzott, a lendület és az iskolázott összjáték.

    Újpest— Slávia 2:2 (0:0).

    Újpest: Bácsay—Fogl II.,Fogl III.—Borsányi,Lutz II.,Lutz III.—Ströck,Wilhelm II.,Moravcsik,Jakube,P. Szabó.
    Slávia: Planicka—Kummermann,Seifert—-Czerniczky,Pleticha,Cipera—Bobor,Solytys,Beibl,Puc,Kratochwill.

    Gyors támadásokkal kezdődött a mérkőzés, amelynek első félidejében Újpest volt a többet támadó fél s ha a csatázóknak szerencséjük lett volna, legalább két gólt lőhettek volna a cseh csapat kapujába.
    A második félidőben már kiegyensúlyozódott a játék s ennek a döntetlen eredmény meg is felel. A 12. percben Kummerman elgáncsolta Jakubet s a tizenegyest Fogl III. védhetetlenül a hálóba irányította. A 23. percben Puc éles lövéssel kiegyenlített. A 35. percben újabb tizenegyesből Fogl III . ismét az Újpestnek szerezte meg a vezetést, de két perc múlva Puc góljával döntetlenné tette az eredményt. 6000 néző.


    Budapesti Hírlap, 1927. augusztus 30.
     
  3. avatar: heimo
    2016.07.21, 19:03
    Újpest, amely Prágában 4:0 arányú vereséget szenvedett a Szláviától, itthon is csak döntetlent tudott elérni. Újpestet csatársorának bosszantó tehetetlensége ütötte el a siker lehetőségétől s ez a gólképtelenség kirívóan megnyilvánult tegnap, bár két ízben is vezetett Újpest, de — Fogl III. kétségtelenül teljesen jogos 11-eseivel.

    Újpest—Szlávia 2:2 (0:0.)
    UTE-pálya, hatezer néző, bíró: Braun (Bécs.)

    Mérsékelt sportot nyújtott Újpest meddő kísérletezése. A meccs nagy részében kidomborodott határozott fölénye ellenére képtelen volt a góllövésre s hogy mégis kétízben jutott a vezetéshez, az egyedül a két 11-est is értékesítő Fogl III. érdeme. A Szlávia meglepően nem ambicionálta a játékot, olyannyira biztosra ment az előző prágai 4:0 arányú győzelme után s csak arra látszott törekedni, hogy ne kapjon vereséget, ami sikerült is, mert Újpest kétszeres vezetése után könnyen kiegyenlített, hozzátehetjük nem kis részben a Fogl-pár pillanatnyi kihagyása révén.


    Pesti Hírlap, 1927. augusztus 30.
     
  4. avatar: fgymat
    2010.02.21, 10:00
    Továbbjutott a Slavia, 6-2-es összesítéssel.