magyarfutball.hu

Kispest FC - Ferencvárosi FC 2 : 6 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.08.24, 22:22
    Ferencváros—Kispest 6:2 (1:1)

    Ferencváros: Huber — Takács, Hungler — Fuhrmann, Bukovi, Obitz — Rázsó, Pataki, Dán, Schlosser, Kohut — Kispest: Dénes — Saguly, Dudás — Raix, Burger Csendes — Góliás, Szabó, Skalitzer, Fürstner, Czétényi.

    Bíró: Viczenik Ede.

    Az első félidő változatos játékkal folyik. Ferencváros némileg többet támad, de Kispest rössölő lefutásai veszélyesebbek. Itt is, ott is több gólhelyzetet kiaknázatlanul hagynak a csatárok, míg a 26. percben Kohut biztos gólnak látszó akcióját Saguly gánccsal akasztja meg és a tizenegyest Dán védhetetlenül vágja a balsarokba 1:0). Hatalmas mezőnyjáték következik, amikor a 39. percben a kispesti jobbszárny megvesztegetően szép támadásából Szabó a kifutó Huber mellett éles gólt lő (1:1).
    A második félidőben egyre energikusabban lép fel a Ferencváros, ám lövés a kapura nem megy, mert a kispesti hátvédpár minden akciót szétrombol. A 14. percben Kohut lövését Saguly- a gólvonalon állva csak leütéssel, tudja védeni. Rázsó erre belövi a labdát, de a bíró sípja már megelőzte. Újabb tizenegyes, amit Dán a változatosság kedvéért a jobb sarokba helyez (2:1). Csak három perc múlik el, amikor az akció a másik kapunál megismétlődik. Skalitzer lövését Takács leüti s a kispesti tizenegyest Burger vágja óriási erővel a jobb felső sarokba (2:2). Még néhány energikus kispesti támadás, amikor a 27. percben Schlosser váratlanul könnyen védhető gólt rúg (3:2). Ennek nyomán szinte teljesen visszaesnek a kispestiek s a védelem dermedten nézi, hogy Kohut egy perc múlva, óriási erővel újabb sarkos gólt rúg (4:2). Még néhány perces kispesti fellángolás, igazán veszélyes támadások nélkül, azután a 38. percben a Ferencváros kornert szerez, amelyből Pataki gyengén gurított labdája a meglepett védelem között utat tálal a hálóba (5:2). Kispest egészen viszszaszorul s a 41. percben Obitz védőjátékosba lőtt labdáját Schlosser megkaparintja és hirtelen lőtt labdája védhetetlenül jut a jobb felső sarokba (6:2).

    Sporthirlap, 1927. március 7.